Monday, March 19, 2012

"Η ποίηση...είναι αλητεία...δεν καταχωρείται/Μήτε πουλιέται/Παρά μόνο.../...ταξιδεύει" ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΟΥ Π.Αρβανίτης


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Ανοδικά ολοκληρώθηκε η προηγούμενη εβδομάδα για τον γενικό δείκτη. Αν και ξεκίνησε πτωτικά οι πωλητές δεν έδειξαν ιδιαίτερη δύναμη με αποτέλεσμα να κρατηθεί ο δείκτης πάνω από τις 720 μονάδες και να ολοκληρώσει την εβδομάδα στις 765 μονάδες ακριβώς στο 38,2% της διόρθωσης του καθοδικού σκέλους από τα υψηλά των 847 μονάδων. Οι εκμο9,20,50 ημερών κρατάνε την ανοδική τους εικόνα και υποστηρίζουν την συνέχιση της ανοδικής προσπάθειας. Το επόμενο σημείο αντίστασης είναι στις 780 μονάδες στο υψηλό του Μαρτίου και το 50% της διόρθωσης. Το τελευταίο επίπεδο διόρθωσης είναι στις 797 μονάδες όπου κλίνει και το καθοδικό χάσμα του δείκτη. Ισχυρή περιοχή στήριξης είναι πλέον η περιοχή των 745-755 μονάδων. Αν η εβδομάδα κυλήσει ανοδικά θα έχουμε και νέο σήμα εισόδου από τον macd. Η περίπτωση να δημιουργούμε με την τρέχουσα μεσοχρόνια κίνηση τον δεξιό ώμο ενός μεγάλου εξάμηνου σχηματισμού αντιστροφής ΩΚΩ της καθοδικής κίνησης είναι ρεαλιστική.


S&P 500
  • Η διάσπαση των προηγούμενων υψηλών του περσινού Απριλίου έδωσε νέα δυναμική στον Αμερικανικό δείκτη. Διασπώντας καθαρά την αντίσταση έφτασε άμεσα στις 1400 μονάδες, δοκιμάζοντας κατά την τρέχουσα εβδομάδα την σημαντική αντίσταση των 1410 μονάδων. Η κίνηση του δείκτη είναι πολύ απότομη και θα ήταν καλό να δούμε μια διορθωτική προσπάθεια συντήρησης των 1370 μονάδων ως στήριξη πριν προσπαθήσει ο δείκτης να ξεπεράσει τις 1410 μονάδες προς την επόμενη αντίσταση των 1440 μονάδων. Ο Μάρτιος χρειάζεται πολύ προσοχή καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχει δώσει σημαντικές κορυφές. Άρα μέχρι το τέλος του θα χρειαστεί την προσοχή μας στο μηνιαίο διάγραμμα καθώς δεν θα πρέπει να διασπάσει τις 1370 μονάδες. Η εικόνα των εκθετικών κινητών είναι πολύ καλή έχοντας φυσικά ο δείκτης απομακρυνθεί αρκετά και για αυτό πιστεύουμε σε διόρθωση μέχρι τις 1370 μονάδες και όχι περισσότερο. Σε εκείνο το σημείο είναι και η ανοδική γραμμή τάσης από τον Νοέμβριο.  


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Καθόλου τυχαίο το σημείο στο οποίο έκλεισε την εβδομαδιαία κίνηση του το ευρώ. Στο 1,3170 βρίσκονται οι εκμο20,50 ημερών που δοκιμάζονται ως αντίσταση.
  • Ο εκμο9 ημερών και η βραχυχρόνια γραμμή αντίστασης από το υψηλό του Φεβρουαρίου ξεπεράστηκαν και αναμένουμε τις πρώτες δύο συνεδριάσεις της εβδομάδας για να πάρει βραχυχρόνια πορεία η ισοτιμία. Με ανοδική διάσπαση του 1,3170 θα δοκιμάσει να ξεπεράσει το 1,3290 , βάζοντας στόχο τα υψηλά του 1,348 και τον εκμο200 ημερών. Αν η αντίσταση επικρατήσει και δούμε άμεσο καθοδικό γύρισμα, τότε το 1,30 θα δοκιμαστεί ξανά με τις πιθανότητες κίνησης προς το 1,29 πολύ αυξημένες έως βέβαιες.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!