Monday, November 28, 2011

"Δεν έχομε κυδώνια ή μήπως έχομε.../ ...κλωθογύρισμα πόλου και τρύπα." “Ασβέστης” Ανδρέας Εμπειρίκος


29/11/2011      Local   …ο Σωκράτης…
 • Ο Σωκράτης θεωρεί ότι οι σκοποί της πολιτικής πρέπει να υπηρετούν οικουμενικές αξίες όπως το καγαθόν του συνόλου, που αποτελεί το αντικείμενο της αρετής![i] Η αρετή συμπίπτει με την ενεργή άσκηση γνώσης για την αναζήτηση του αγαθού και την καλλιέργεια της ψυχής! Ψυχή και δημοκρατία, αρετή και δημοκρατία «δεν τολμώ ν΄ανέβω στο βήμα μπροστά στο δήμο» (31 c3) αν είχε ασχοληθεί με τα κοινά λέει «Θα με είχατε σκοτώσει εδώ και πολύ καιρό» (31 e2). Μια γροθιά στο μασκαρεμένο πρόσωπο της δημοκρατίας, που εκτός του ότι δεν ενδιαφέρεται για το δίκαιο στις ιδιωτικές υποθέσεις, αποκεφαλίζει όποιον το τολμήσει στις δημόσιες υποθέσεις. Άρα τραβώντας την τσίπα του δημοκρατικού πολιτεύματος, το κατηγορεί ότι δεν ανέχεται την αλήθεια και οδηγεί σε θάνατο κάθε μαχητή του δικαίου, ανοίγοντας μέτωπο με τους δικαστές και το δήμο. η κρίση αυτή χαρακτηρίζει την δημοκρατία ως πολιτικά ανήθικη. Ας δώσουμε όμως ένα σημερινό παράδειγμα για ν’ αποστομώσουμε τον Σωκράτη σχετικά με τα λεφτά στην Ελβετία…
 • Ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Ελβετικού Κοινοβουλίου, κ. Ιωσήφ Ζησιάδης, δηλώνει «Τον Ιούνιο έχω κάνει μια ερώτηση στην υπουργό Οικονομικών να την ρωτήσω τι γυρεύει η Ελβετία. Γυρεύει να φέρει όλα τα χρήματα από την Ελλάδα στην Ελβετία; Είναι αυτός ο στόχος της;» και η απάντηση της υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας τον άφησε άφωνο (εμάς να δεις !!! ): «η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν»! μήπως αναρωτιέται ο συντοπίτης μας ελβετός βουλευτής «…οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠαΣοΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί όπως εμείς θέλουμε…» ... η ληστοκρατία κάνει διακοπές στην ΕΛΒΕΤΙΑ...
 • Οι τελευταίοι Δημοκράτορες, χλευάζοντας τους «δημοκρατικούς θεσμούς» ως αντιήρωες μυθικής αφήγησης, κυβέρνησαν για ίδιον όφελος, δίνοντας στο λαό συλλεκτική αξία επταετίας.
Global             … ο Weber…και οι δημοκράτορες της Ευρώπης …
 • Αρχές του 1989 ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ζακ Ρουπνίκ ετοιμάζει μια έκθεση για την πορεία των τελευταίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Σοβιετική Ένωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Ο όρος που χρησιμοποιεί για να περιγράψει τον επιθανάτιο ρόγχο μιας αυτοκρατορίας είναι Catastroika. Επί Γιέλτσιν ο όρος πήρε την απόδοση που του ταίριαζε και η Catastroika ταυτίστηκε με την διάλυσης της χώρας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την αναζήτηση επιβίωσης. Δείκτες απόδοσης της Catastroika είναι η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση, η νέα ολιγαρχική κάστα που αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας, σας θυμίζει κάτι?
 • Ο ορισμός του σύγχρονου κράτους στον Weber, με κριτήριο όχι τη λειτουργία του αλλά το modus operandi, εστιάζεται στη βάση της οργάνωσης και της ανάπτυξης των μέσων άσκησης εξαναγκασμού και φυσικής βίας.
 • Ο ίδιος εξηγεί: «Μια δεσμευτική πολιτική οργάνωση με διαρκείς λειτουργίες θα ονομαστεί “κράτος” όταν κατά τη θέσπιση της εξουσίας της το διοικητικό της δυναμικό διατηρεί με επιτυχία το δικαίωμα στο μονοπώλιο νόμιμης χρήσης φυσικής βίας για την επιβολή της τάξης» (Weber, 1978: 54).
 • Η έννοια του κράτους που λειτουργεί ως προστάτης του δημόσιου συμφέροντος είναι στην πραγματικότητα μύθος, καθώς οι δρώντες μέσα στο κράτος (όπως όλα τα άτομα) επιδιώκουν ορθολογικά το ατομικό τους συμφέρον.-
  
Ασβέστης” Ανδρέας Εμπειρίκος
Δεν έχομε κυδώνια. Μας πήραν το ισόποσο του
βραχυτέρου μας πολτού και μένουν κάτω απ’ το
φλοίσβο του οι νεαρές λεοπαρδάλεις μόνο και μό-
νες τους με τα μαύρα φλουριά τους και την ψυχρήν
ερήμωσι του τελευταίου γλάρου…/
…Δεν έχομε κυδώνια ή
μήπως έχομε την κυδωνόπλαστη τραχύτερή τους
μορφή καταιγισμών κόποι και χλυαρά σταχυολογή-
ματα μεταβατικών και αρνητικόν κλωθογύρισμα
πόλου και τρύπα.
 Υ.Γ.Στην λέξη κυδώνια εννοεί "αρχίδια"

29/11/2011        Στρατηγική για την Τρίτη
ΤΑΚΤΙΚΗ:
 • CASH.

[i] Vegetti M., ό.π., σελ.143

"Καθαρτήριο με ολίγο από Ευρώπη/ ...ο δημιουργός αδυνατεί να σηκώσει το βαμμένο του χέρι για ν'αποτρέψει την συντριβή"Lowell RΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
 • Καμία προσπάθεια αντίδρασης για τον γενικό δείκτη. Το σύνολο της εβδομάδας κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών δημιουργώντας και καθοδικό χάσμα δύο μονάδων. Είμαστε εντός του τελικού καθοδικού κύματος πριν από την δημιουργία μιας σημαντικής ανοδικής κίνησης. Η πρόβλεψη του τελικού χαμηλού αυτής της περιόδου δεν είναι αναγκαίο να προβλεφθεί. Άλλωστε όποιος ψάχνει την τοποθέτηση στον τελικό πάτο, δημιουργεί συνεχείς απώλειες από βραχυχρόνιες κινήσεις ή αποκτά το προσωνύμιο μακροπρόθεσμος επενδυτής. Εμφανής στόχος – στήριξη πριν την περιοχή των 500-550 μονάδων δεν υπάρχει. Ο δείκτης μπορεί να ολοκληρώσει την πτώση σε οποιοδήποτε σημείο από εδώ και πέρα. Η περισσότερο ασφαλής τοποθέτηση θα είναι κατά την χρονική στιγμή που θα έχουμε ανοδική τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών. Μέχρι τώρα αυτή η συνθήκη έχει γλυτώσει όσους την ακολουθούν. Ο στοχαστικός σέρνεται σε υπέρ πουλημένα επίπεδα ενώ ο rsi έχει χάσει το επίπεδο του μηδέν. Ο macd οδηγεί τον δείκτη σε νέα χαμηλά και δεν δείχνει καμία αλλαγή στην κακή του εικόνα. Προσπαθώντας να βρούμε κάποιο συγκεκριμένο σημείο να αναφέρουμε σαν πιθανό στόχο αυτού του καθοδικού κύματος θα λέγαμε την περιοχή 518-558 μονάδων.    


S&P 500
 • Μέσα σε μια εβδομάδα ο δείκτης s&p500 έπιασε τον καθοδικό στόχο του τριγώνου φτάνοντας στις 1160 μονάδες. Από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια ανοδική προσπάθεια αν και η εικόνα των συνεδριάσεων δείχνει πολύ αρνητική. Ο εκμο9 ημερών θα παρέχει μια πρώτη αντίσταση και θα πρέπει να περιμένουμε τον δείκτη να δοκιμάζει τιμές κάτω από την περιοχή των 1120 μονάδων στο επόμενο διάστημα πριν δούμε σημαντική ανοδική αντίδραση. Τα επίπεδα των 1120 μονάδων είναι σημείο αγορών με βασικό stop loss στις 1075 μονάδες με τα κατάλληλα φίλτρα.


EΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
 • Η αδυναμία του ευρώ να πραγματοποιήσει ανοδική αντίδραση πάνω από τον εκμο9 ημερών και η άμεση κίνηση του σε νέα χαμηλά μήνα, αφαίρεσαν την δυνατότητα και από τις αγορές να πραγματοποιήσουν κάποια μικρή ανοδική προσπάθεια που περιμέναμε. Το ευρώ κινείται στα όρια της κάτω πλευράς μιας πιθανής σφήνας που φαίνεται να παρέχει στήριξη. Αυτό θα φανεί άμεσα καθώς θα πρέπει να δούμε το ευρώ να κινείται πάνω από το 1,3340. Αν δεν καταφέρει άμεσα να ξεπεράσει τον εκμο9 ημερών , τότε θα δοκιμαστεί πολύ γρήγορα το χαμηλό του Οκτωβρίου στο 1,3145.