Monday, November 22, 2010

αναπτυξιακός νόμος... στην υγεία των κορόιδων!!!

                  23/11/2010             Μήπως έγινε ποτέ απολογισμός τι προσέφερε κατά καιρούς ο αναπτυξιακός νόμος?
Στην κλασσική Αθήνα, γίνεται ανασκόπηση-απολογισμός για την θεατρική πράξη στα Διονύσια, όπου σε ειδική συνέλευση εκτιμείται το αποτέλεσμα ως προς τις προθέσεις της πόλης.(Baldry H. C., σελ.47). Σήμερα όλοι συνεισφέρουμε για να ταΐσουμε του κομματικούς στρατούς.
Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός δεν «…γαμάει και δέρνει…» (κατά τον Τζίμη Πανούση, το αντίθετο μάλιστα ακούγεται ως πολιτική εικασία), αλλά παράλογα ζητά οι Τράπεζες να μην πληρώσουν το μάρμαρο που τους αναλογεί στην επερχόμενη αναδιάρθρωση και η χριστιανοδημοκράτισα Μέρκελ αντίθετα θέλει οι Τράπεζες να πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους (ήρθαν τα πάνω κάτω).
Επί της ουσίες οι πουλημένοι σοσιαλιστές εκθέτουν τους χορηγούς τους επί εκατονταετίες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ενώ η μεγάλη μας φίλη Εθνική ξεκίνησε με στόχο να χρηματοδοτήσει τους αγρότες για να γλυτώσουν οι έρημοι απ’ τους κερδοσκόπους, στην συνέχεια με στροφή 180 μοιρών χρηματοδοτούσε τους τοκογλύφους (ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ) γιατί ήταν πιο οικονομικά και λιγότερο επισφαλή τα δάνεια προς αυτούς παρά προς τους αγρότες.
Κοιτάξτε την άλλη σας μεγάλη φίλη Αγροτική… Ο Καραμανλής προχωρά σε αύξηση 1 δις € το 2004 και ο κουμπαρούλης του Μηλιάκος -πρόεδρος ΑΤΕ- προχωρά σε αγορά δομημένων ομολόγων-sub primes της Lehman Brothers με τα 750.οοο.οοο € απ’ το 1 δις €
Η βουλή δε που ερεύνησε το σκάνδαλο θεώρησε ότι η μίζα των 45.000.000 € που βρήκε δεν αποτελεί απόδειξη γιατί δόθηκε απ’ την Lehman… και ο πιο άσχετος ξέρει ότι κατά μείζονα λόγο αυτός που πουλάει το προϊόν(εισπράττει χρήματα) πληρώνει προμήθεια.
…και τώρα ετοιμάζονται να δώσουν άλλα 500.000.000 € βοήθειά μας !!!
23/11/2010      Στρατηγική για την Τρίτη 23/11/2010
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ελληνική παρωδία, όπου η ευρωπαϊκή ένωση  θυμίζει μια κατ ευφημισμό οργανωμένη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και περισσότερο Ελλάδα χωρίς να διαθέτει ετοιμότητα αντίδραση ενώ δεν στερείται λόγων κατά τη λαϊκή ρήση «...όλο κώλους και βυζιά και γάλα στάλα...»
Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές αλλά αντιστεκόμαστε στις αγορές με εξαίρεση σε εταιρείες που δώσουν ευκαιρίες και για ένα μικρόπ ποσοστό των χρημάτων μας μέχρι 5% το μέγιστο.
Δεν κάνουμε καθόλου μουαγέν ακόμη και για υγιείς εταιρείες και υποσχόμενες μέχρι πρόσφατα όπως η ΤΕΝΕΡΓ που χτυπήθηκε σήμερα αλύπητα.
Η ΕΤΕ είναι ευκαιρία κάτω από 7€ ήταν όμως καλή και στα 8,16-8,19 που εμείς πουλήσαμε, ενώ τώρα το δυσκολόπτερο περιβάλλον την απομακρύνει απ’ τις επιλογές μας, τώρα μόνο για traders.
Η αγορά παραμένει καθοδική και πιθανό το νέο χαμηλό της ΕΤΕ να βοηθήσει την αγορά να βρει τον εαυτό της σε χαμηλότερα επίπεδα για να δώσει μια τεχνική αντίδραση ως μάνα εξ’ ουρανού…
Επιμένουμε όσοι θέλουν αγορές ας μη βιάζονται!!! εμείς προτείνουμε διακράτηση μετρητών τώρα, όσοι παρασύρθηκαν σε διακράτηση ή αγορές ας ζητήσουν τα ρέστα από παπαγάλους  και περιμένουμε

ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.      Όταν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 1545 μονάδες θα ασχοληθούμε με το trading
2.      Όσο ο ΓΔ βρίσκεται κάτω των 1540 μονάδων μόνο μετρητά…

Sunday, November 21, 2010

Ο δείκτης είναι σε οριακά επίπεδα... με δωρική λιτότητα και εγκράτεια κράταμε τη φόρμα μας (μετρητά)

Συνεχείς διακυμάνσεις και αντιθετικές κινήσεις είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στον γενικό δείκτη. Το εβδομαδιαίο κλείσιμο έγινε στα ίδια επίπεδα τιμών, έχοντας ενδιάμεσα δοκιμάσει την αντίσταση του εκμο20 ημερών και δημιουργήσει νεότερο χαμηλό μήνα. Ο δείκτης είναι σε οριακά επίπεδα. Η ανοδική γραμμή τάσης είναι πολύ κοντά για να χαθεί ως στήριξη. Εφόσον διασπαστεί, οι 1450 μονάδες θα είναι η τελευταία στήριξη πριν την υποχώρηση στα προηγούμενα χαμηλά έτους των 1390 μονάδων. Από πάνω έχουμε την αντίσταση του εκμο20 ημερών στις 1515 μονάδες, και βασικότερη το υψηλό μήνα στις 1550 μονάδες.   
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η αναφορά των μετοχών δεν πρέπει να θεωρείται προτροπή αγοράς ή πώλησης. Απλά γίνεται αναφορά στην εικόνα της μετοχής βάση της τεχνικής ανάλυσης.