Monday, November 15, 2010

άτακτη και άρρυθμη κίνηση χωρίς θεμελιώδεις θεσμικές αλλαγές ???

16/11/2010 O πρωθυπουργός μας εγκαλεί τη στάση της Γερμανίας απέναντι στα προβλήματα της ευρωζώνης, “στάση που θέτει σε κίνδυνο χρεοκοπίας χώρες της ευρωζώνης”.

Ναι καλά διαβάσατε, είναι ίσως η πρώτη φορά που δίνει στο λόγο του στίγμα αξιοπιστίας της υπάρχουσας πραγματικότητας.

Μετά την πολιτική πράξη της ψήφου, αναζητείται η κατάλληλη ερμηνεία και ο τρόπος που συγκεκριμένες θέσεις ή πράξεις στηρίζουν μια επιλογή. Τι καθορίζει όμως το νόημα των εκλογών; ο πολιτικός; η πολιτική; η εμπειρία του πολίτη; η μεταφορά; η γλώσσα; οι συνθήκες της εποχής; Το νόημα είναι σύνθετο και μέρος του διαφεύγει της προσοχής μας και της ικανότητάς μας, είναι το φευγαλέο και προσωρινό αποτέλεσμα που ο πολίτης πέτυχε να ενσαρκώσει μέσα στο χωροχρόνο, γιατί είναι ταυτόχρονα η εμπειρία του υποκειμένου-πολίτη με την ιδιότητα ενός πλαισίου δημοκρατίας-τυραννίας. Ουσιαστικά τελεί υπό ανεύρεση, δεν είναι ποτέ ανέκκλητο, πόσο μάλλον όταν αλλάζει το υποκείμενο. Η πολιτική ως μέρος μιας κουλτούρας χρησιμοποιείται απ’ τις «πολιτικές» ομάδες για να κυριαρχούν. Οι άνθρωποι όμως δεν χαρακτηρίζονται απ’ την κίνηση Brown που εκτελούν αδιάκοπα μιαν άτακτη και άρρυθμη κίνηση χωρίς θεμελιώδεις θεσμικές αλλαγές.

Focus Local i-n new opportunities!!!

16/11/2010 Στρατηγική για την Τρίτη 16/11/2010

Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για τοποθετήσεις στην μετοχή της ΕΤΕ. Αποτελεί επενδυτική ευκαιρία υψηλού όμως ρίσκου!!! Ευκαιρία γιατί μόνο απ’ την πώληση της θυγατρικής στην Τουρκία θα πάρει ένα καλό ποσό που αντιστοιχεί σε μεγάλο ποσοστό της τρέχουσας αποτίμησης. Υψηλού ρίσκου γιατί ως τράπεζα δεν χωράει πλέον η δικαιολογία του δεν ξέραμε,,, όταν κρέμεται πάνω απ’ το κεφάλι τους ανά πάσα στιγμή μια δυνητική απώλεια απ’ τα ομόλογα που θα ξεπερνάει την κεφαλαιοποίησή τους

Άρα ευκαιρία μόνο για traders, οι υπόλοιποι λίγο ψηλότερα απ’ τα 7,80€

Η αγορά παραμένει καθοδική με μικρούς τζίρους,,, αν διασπάσει καθοδικά τους ανερχόμενους πυθμένες θα ακολουθήσει καταιγίδα πτώσης. Επιμένουμε όσοι θέλουν αγορές ας μη βιάζονται!!! εμείς προτείνουμε διακράτηση μετρητών τώρα και περιμένουμε

ΤΑΚΤΙΚΗ:

1. Όταν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 1545 μονάδες θα ασχοληθούμε με το trading

2. Όσο ο ΓΔ βρίσκεται κάτω των 1590 μονάδων μόνο μετρητά…

3. Δεν ακολουθούμε ούτε τα σήματα αγορών αξιόπιστων μετοχών όπως η ΕΕΕΚ, που έχει δώσει 20% φέτος.

Sunday, November 14, 2010

η τάση θα γίνει θετική πάνω από τις 1550 μονάδες


Η πρώτη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης από την στήριξη των 1490 μονάδων, σκόνταψε στους εκμο50, 20 ημερών. Το καθοδικό γύρισμα έφερε τον δείκτη να δοκιμάζει ξανά την στήριξη των 1490 μονάδων. Η συνεδρίαση της Παρασκευής αν και ξεκίνησε με διάσπαση της στήριξης το κλείσιμο ήταν θετικό, δίνοντας τα εφόδια για μια ανοδική προσπάθεια για την τρέχουσα εβδομάδα. Η αντιστάσεις είναι στις 1505 μονάδες (εκμο9 ημερών , πτωτική γραμμή αντίστασης), 1527 μονάδες (εκμο20 ημερών) , 1545 μονάδες (εκμο50 ημερών). Η βραχυχρόνια τάση θα αλλάξει μόνο με πέρασμα πάνω από τις 1550 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση η περιοχή των 1450 μονάδων λειτουργεί ως σήμα εξόδου βραχυχρόνιων θέσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η αναφορά των μετοχών δεν πρέπει να θεωρείται προτροπή αγοράς ή πώλησης. Απλά γίνεται αναφορά στην εικόνα της μετοχής βάση της τεχνικής ανάλυσης.