Tuesday, December 06, 2011

"...Δεσποινίς Μνήμη/ αυτά τα δάκρυα/ δεν είναι δικά μου" "ΕΣ ΔΑΚΡΥΑ ΕΠΕΣΕΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ" Παπακώστα Όλγα



6/12/2011      Local   …η ενάρετη τεμπελιά…
  • O κανόνας του Buffett κάνει λόγο για το μικρότερο ποσοστό του εισοδήματός του που καταβάλλει σε φόρους σε φόρους από ό, τι η γραμματέας του. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό οφείλεται στα εισοδήματά του που αποτελούνται κυρίως από μακροπρόθεσμα κεφαλαιουχικά κέρδη και λιγότερα από μισθούς.
  • Το ερώτημα λοιπόν είναι: τι έγινε τις τελευταίες δεκαετίες και το εισόδημα από μισθωτή εργασία έγινε λιγότερο ενάρετο απ’ το εισόδημα από «μη δεδουλευμένες πηγές» όπως τόκους κλπ?
  • Γιατί είναι υποτιμητικό το εισόδημα από το εργατικό δυναμικό? Πως ξαφνικά οικειοποιηθήκαμε αρχαιοελληνικές ενάρετες αξίες χωρίς ποτέ να μιλήσουμε γι’ αυτές?
  • Έχουμε επιστρέψει λοιπόν στην κλασσική εποχή που η εργασία ήταν κάτι το μεμπτό για τους αθηναίους πολίτες… και στη βάση αυτή οι αποδόσεις για τα κεφάλαια φορολογούνται με χαμηλότερους συντελεστές από ό, τι οι μισθοί.
  • Γιατί έγινε όμως αυτή η αλλαγή ? αν ανατρέξουμε πίσω στην πρόσφατη ιστορία θα δούμε τους δημοκρατικούς να «μάχονται» για το εισόδημα, ιδιαίτερα την περίοδο της μεγάλης κρίσης του 1929… έκτοτε μπήκε πολύ χρήμα στις τσέπες τους… και σιώπησαν αποδεχόμενοι την μη ενάρετη προέλευση του χρήματος απ’ την μισθωτή εργασία… Αυτό ήταν άλλωστε και το δόγμα των σοσιαλιστών, που οικειοποιήθηκαν την ίδια αρχή, αποδεχόμενοι να γεμίσουν τις δικές τους τσέπες με τα δανεικά της  πατρίδας τους. Ο τρόπος αυτός αποτελεί μια κοινωνική κλοπή του μέλλοντος μιας χώρας… ο πολιτικός-ληστής είναι ένας ξεδιάντροπος κλέφτης, δεν του αρκεί το αποτέλεσμα, επιβάλλει ένα εμφανή τρόπο κλοπής αξιόπιστο απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Λειτουργεί δηλαδή ως παράδειγμα, κάνε ότι κάνω, δημιουργώντας ένα συνένοχο λαό που μπορεί ο κάθε πατερούλης να τον βιάζει.

Global             … εξισορρόπηση φόρων… και ΕΕ=Α2
  • Η συζήτηση περί δίκαιου φορολογικού συστήματος στην ΕΕ και ενιαίου φορολογικού συντελεστή εννοείται ότι αποτελεί μία ακόμη πλευρά του γερμανικού ιδεώδους, ένα ευρωπαϊκό ιδεολόγημα, χωρίς ίχνος μέριμνας για τους αδύναμους κρίκους (κράτη).
  • Πέρνα του Ατλαντικού υπάρχουν 7 πολιτείες, όπως το Τέξας και η Φλόριντα που δεν έχουν κανένα φόρο εισοδήματος στα φυσικά πρόσωπα… Αν δεν σας βολεύει η αναγωγή στην Αμερική αυτού του σκεπτικού, μπορείτε να το προβάλλεται σε τοπικό επίπεδο και να σκεφτείτε στην Ελλάδα αν υπάρχει έστω και ένας δήμος που δεν χρεώνει δημοτικά τέλη…
  • Στην ΕΕ οι δείκτες κυκλοφοριακής ταχύτητας του χρήματος Μ1, Μ2, Μ3, είναι όλοι σε αρνητικό έδαφος…  η συρρίκνωση τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία επιδεινώνεται από μήνα σε μήνα...  και το μόνο καλό νέο είναι ότι η δράση ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία, Ελβετία, Καναδά, Κίνα).
  • Η επιχειρούμενη διαγραφή τόσο μεγάλου χρέους εκ μέρους της Ελλάδας μέσω του PSI εν μέσω της ύφεσης και οι κινήσεις λιτότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα οδηγήσει την Ευρωζώνη σε Αποπληθωρισμό plus (Α2)… και μεγάλη ύφεση...

"ΕΣ ΔΑΚΡΥΑ ΕΠΕΣΕΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ" Παπακώστα Όλγα

Της είπα να αποφύγει τα οικεία κακά.
Ας γίνει εκείνη συγγραφέας.
Της παραχώρησα τις λέξεις μου.

Σιγά τις λέξεις, είπε
δεν τις χρειάζομαι.
Θα δεις
δεν θα διαβάσεις
δεν θα ακούσεις
μόνον θα δεις

Μεγάλη ψεύτρα
μανούλα στο μοντάζ
μα κι η πρωταγωνίστρια
φτυστή εγώ

Δεσποινίς Μνήμη
αυτά τα δάκρυα
δεν είναι δικά μου

Υ.Γ.
Αφιερωμένο στους κλαμένους τεχνοκράτες, Ιταλούς και μη.

Monday, December 05, 2011

"κάθε κομμάτι δέρματος που θ'αφαιρείς επιμελώς από τη σάρκα μου/ θα σου χαρίζει...μια φυσική νότα"ΕΠΙΣΤΟΛΗ" Ελευθεράκης Δημήτρης



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
Μετά από αρκετό διάστημα , ο γενικός δείκτης πραγματοποιεί  μια ανοδική αντίδραση. Έχοντας ως χαμηλό εβδομάδας τις 654 μονάδες, τον βρίσκουμε στην διαδικασία αντιμετώπισης της σημαντικής περιοχής αντίστασης τω700 μονάδων. Έχοντας μόλις διασπάσει ανοδικά τον εκμο9 ημερών, χρειάζεται επιβεβαίωση εντός των δύο επόμενων συνεδριάσεων. Ταυτόχρονα θα δοκιμάζει και την αντίσταση του εκμο20 ημερών και της καθοδικής γραμμής αντίστασης από τα υψηλά του Αυγούστου. Άρα η εβδομάδα είναι κρίσιμη καθώς ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 700 μονάδων , οδηγεί άμεσα στην επόμενη περιοχή – στόχο των 725 μονάδων. Αν αντιθέτως οι πωλητές επικρατήσουν και χαθεί για ακόμη μια φορά η διάσπαση του εκμο9 ημερών , θα δοκιμαστεί ξανά το χαμηλό της προηγούμενης εβδομάδας. Επαναλαμβάνουμε πως επιβεβαίωση σήματος εισόδου θα έχουμε με την τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών. Μέχρι τότε οι κινήσεις είναι βραχυχρόνιες.
 

S&P 500
  • Φοβερή διακύμανση παρουσίασε ο δείκτης του Αμερικανικού χρηματιστηρίου.  Ο s&p500 αφού έπιασε τον στόχο του τριγώνου, έκανε απόλυτη μεταστροφή παίρνοντας πίσω όλη την καθοδική κίνηση και δοκιμάζοντας πλέον τις γραμμές του τριγώνου ως αντίσταση. Η περιοχή των 1250 – 1260 μονάδων είναι σημαντική αντίσταση. Για την τρέχουσα εβδομάδα περιμένουμε διόρθωση το εύρος της οποίας θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στις 1197 μονάδες στο 61,8% της Fibonacci διόρθωσης. Πριν από εκεί θα δοκιμαστούν οι στηρίξεις στις 1235 (23,6% και εκμο200 ημερών), 1220 (η σημαντικότερη και επικρατέστερη έχοντας τους εκμο9,20,50 ημερών και το 38,2%) και 1210 μονάδες (50% Fibonacci ). Στο 1220 το καλύτερο σημείο στήριξης λοιπόν και περιμένουμε τον δείκτη να αποφασίσει. Έχουμε σήμα αγοράς από τον macd , ενώ ο στοχαστικός είναι σε υπέρ αγορασμένη περιοχή. Αναμένουμε λοιπόν μικρή διόρθωση μέχρι τις 1220 μονάδες και μετά νεότερο υψηλό , δοκιμάζοντας ξανά την περιοχή αντίστασης των 1280 μονάδων.  



ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Πολύ ευμετάβλητο το ευρώ, συνεχίζοντας να κινείται εντός της σφήνας που έχουμε παρουσιάσει. Η εικόνα του είναι καθοδική. Το πιθανότερο σενάριο είναι να δοκιμαστούν τα προηγούμενα χαμηλά του 1,3145. Η εβδομάδα έχει κρίσιμες συναντήσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που σίγουρα θα δώσουν σημαντική μεταβλητότητα , της οποίας την κατεύθυνση δεν μπορούμε ν προβλέψουμε. Έξοδος πάνω από την σφήνα θα φέρει το ευρώ στο 1,385 (αρχή σφήνας). Η κάτω πλευρά της σφήνας εφάπτεται με το χαμηλό του Οκτωβρίου. Καθοδική του διάσπαση θα επιταχύνει σημαντικά την πτώση του.