Monday, December 05, 2011

"κάθε κομμάτι δέρματος που θ'αφαιρείς επιμελώς από τη σάρκα μου/ θα σου χαρίζει...μια φυσική νότα"ΕΠΙΣΤΟΛΗ" Ελευθεράκης Δημήτρης



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
Μετά από αρκετό διάστημα , ο γενικός δείκτης πραγματοποιεί  μια ανοδική αντίδραση. Έχοντας ως χαμηλό εβδομάδας τις 654 μονάδες, τον βρίσκουμε στην διαδικασία αντιμετώπισης της σημαντικής περιοχής αντίστασης τω700 μονάδων. Έχοντας μόλις διασπάσει ανοδικά τον εκμο9 ημερών, χρειάζεται επιβεβαίωση εντός των δύο επόμενων συνεδριάσεων. Ταυτόχρονα θα δοκιμάζει και την αντίσταση του εκμο20 ημερών και της καθοδικής γραμμής αντίστασης από τα υψηλά του Αυγούστου. Άρα η εβδομάδα είναι κρίσιμη καθώς ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 700 μονάδων , οδηγεί άμεσα στην επόμενη περιοχή – στόχο των 725 μονάδων. Αν αντιθέτως οι πωλητές επικρατήσουν και χαθεί για ακόμη μια φορά η διάσπαση του εκμο9 ημερών , θα δοκιμαστεί ξανά το χαμηλό της προηγούμενης εβδομάδας. Επαναλαμβάνουμε πως επιβεβαίωση σήματος εισόδου θα έχουμε με την τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών. Μέχρι τότε οι κινήσεις είναι βραχυχρόνιες.
 

S&P 500
  • Φοβερή διακύμανση παρουσίασε ο δείκτης του Αμερικανικού χρηματιστηρίου.  Ο s&p500 αφού έπιασε τον στόχο του τριγώνου, έκανε απόλυτη μεταστροφή παίρνοντας πίσω όλη την καθοδική κίνηση και δοκιμάζοντας πλέον τις γραμμές του τριγώνου ως αντίσταση. Η περιοχή των 1250 – 1260 μονάδων είναι σημαντική αντίσταση. Για την τρέχουσα εβδομάδα περιμένουμε διόρθωση το εύρος της οποίας θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στις 1197 μονάδες στο 61,8% της Fibonacci διόρθωσης. Πριν από εκεί θα δοκιμαστούν οι στηρίξεις στις 1235 (23,6% και εκμο200 ημερών), 1220 (η σημαντικότερη και επικρατέστερη έχοντας τους εκμο9,20,50 ημερών και το 38,2%) και 1210 μονάδες (50% Fibonacci ). Στο 1220 το καλύτερο σημείο στήριξης λοιπόν και περιμένουμε τον δείκτη να αποφασίσει. Έχουμε σήμα αγοράς από τον macd , ενώ ο στοχαστικός είναι σε υπέρ αγορασμένη περιοχή. Αναμένουμε λοιπόν μικρή διόρθωση μέχρι τις 1220 μονάδες και μετά νεότερο υψηλό , δοκιμάζοντας ξανά την περιοχή αντίστασης των 1280 μονάδων.  



ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Πολύ ευμετάβλητο το ευρώ, συνεχίζοντας να κινείται εντός της σφήνας που έχουμε παρουσιάσει. Η εικόνα του είναι καθοδική. Το πιθανότερο σενάριο είναι να δοκιμαστούν τα προηγούμενα χαμηλά του 1,3145. Η εβδομάδα έχει κρίσιμες συναντήσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που σίγουρα θα δώσουν σημαντική μεταβλητότητα , της οποίας την κατεύθυνση δεν μπορούμε ν προβλέψουμε. Έξοδος πάνω από την σφήνα θα φέρει το ευρώ στο 1,385 (αρχή σφήνας). Η κάτω πλευρά της σφήνας εφάπτεται με το χαμηλό του Οκτωβρίου. Καθοδική του διάσπαση θα επιταχύνει σημαντικά την πτώση του.  

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!