Monday, June 20, 2011

"...γλιστράν τα χέρια κι ο κορμός του χρόνου δεν έχει φλούδα/ να πιαστείς..." "Με τι μάτια τώρα πια" Άρης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

21/6/2011        Local
 • Η Ελλάδα είναι όπως η κωλόγρια,,, δεν τη γουστάρει κανείς αλλά όλοι από οίκτο της δίνουν ένα πιάτο φαί κάθε μέρα… Όταν πεθάνει η γιαγιά δεν θέλω κλάματα…
 • Κύριοι οι ερωτήσεις τελείωσαν. Πτωχεύσαμε! Στον επόμενο τόνο οι συντάξεις θα χάσουν τους κυρίους τους… (στη Ρουμανία είναι 300 με 350 € το μήνα). Για τους συνταξιούχους δεν ανησυχώ καθόλου, ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους που κλαίγονται. Ο πατέρας μου ναυτικός με 1300€ σύνταξη και 35 έτη στα καράβια Καπετάνιος λέει «… Λιάκο είναι πολλά λεφτά τα 1500 € που παίρναμε… ακόμη και αυτά  (1300) περισσεύουν…» Για τα κακομαθημένα μας παιδιά ανησυχώ που βυζαίνουν τους άδηλους πόρους… ως πότε?
 • Οι πραγματικοί όμως βούδες της κοινωνίας μας είναι οι άνεργοι. 400.000+ είναι στην Αθήνα. Αν αφαιρέσουμε 50.000 μαϊμούδες? μένουν άλλοι 350.000, πως είναι τόσο ατάραχοι? ΤΥΧΑΙΟ? Ως επικούρειοι φιλόσοφοι δεν κατεβαίνουν στο Σύνταγμα ούτε για καφέ?
 • Η ευρωπαϊκή αρχαία τραγωδία βρίσκεται στο σωστό δρόμο ωρίμανσης. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι και η Ελλάδα παίρνει με απ’ ευθείας ανάθεση από την ΕΕ το ρόλο του πρωταγωνιστή, δευτεραγωνιστής η Ιρλανδία, τριταγωνιστής η Πορτογαλία... Για το κόστος των πρωταγωνιστών δεν υπάρχει χορηγός. Όπως και στην αρχαία τραγωδία το κόστος αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου η ένωση ευρωπαίων πολιτών... κάτι ανεξερεύνητο απ’ την ελληνική κοινότητα… που γουστάρει κάθαρση εδώ και τώρα. Κανείς έλληνας δεν καταλαβαίνει ότι το να είσαι χριστιανός έχει κάποιο τίμημα, δεν μπορεί να το παίζεις εσύ χριστιανός με τις εισφορές του Έλληνα Μουσουλμάνου και του Έλληνα άθεου… αλλά ο Έλληνας έχει εκπαιδευθεί να "το παίζει" και να πληρώνουν άλλοι τα σπασμένα του.
 • Επιτρέψτε μου να επαναλάβω τον εαυτό μου… δεν βλέπω κανένα τσιφλίκι να θέλει να θυσιάσει κάτι απ’ τις προκλητικές συνθήκες εργασίας που απολαμβάνει εντός μια πτωχευμένης χώρας.  Θα ξεκινήσω απ’ του έγκριτους Πανεπιστημιακούς… είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν 6 ώρες την εβδομάδα… ακούσατε κάποιο βήχα γι’ αυτό, απ’ τον λαλίστατο κ. Μπέη και κ. Κασιμάτη?
 • Ακούσατε κάτι απ’ την ομοσπονδία των αυλικών της βουλής να θέλουν να θυσιάσουν κάτι απ’ τους 17 μισθούς-επιδόματα? Ακούσατε κάτι απ’ τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ να θέλουν να απολέσουν κάποια απ’ τα 100 plus επιδόματά τους? …τα ανέκδοτα με τους φαρμακοποιούς (μείωση ποσοστού κέρδους κάτω απ’ το 33%) ανήκουν στον υπουργό Λοβέρδο.        
           Global                                                 Τώρα roll over..  στη συνέχεια game over… 
 • Η Βιέννη, ως πόλος έλξης των δανεισμένων Ελλήνων και των πιστωτών τους θα αποτελεί καλοκαιρινό θέατρο (όχι θέρετρο) για τους trader… Μια διαδικασία συμβιβασμών και ζυμώσεων για την αλλά Asterix αναδιάρθρωση («…είσαι εθελοντής…») του ελληνικού δημόσιου χρέους, μέσω επιμήκυνσης. Τυχεροί είναι οι κάτοχοι ομολόγων με λήξη το 2012-2014 αν δεχθούν να αντικατασταθούν με νέα. Αν η συνάντηση δεν στεφθεί με επιτυχία όπως της Λετονίας, τότε η επιμήκυνση θα είναι του πέους…
 • Μπορεί όμως να γίνει ταυτόχρονη επιμήκυνση και ομολόγων και πέους αν το γεγονός θεωρηθεί «πιστωτικό» στα ελληνικά ΚΑΝΟΝΙ. Έτσι ή θα ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου CDS (>65 δις. €. ή θα υποχωρήσουν δραματικά… Ο διεθνής οργανισμός ISDA θα γνωμοδοτήσει για αυτό. Το δεδικασμένο που υπάρχει λέει ότι η ήπια εθελοντική αναδιάρθρωση δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός. Επίσης τους δυνατούς παίκτες δεν τους συμφέρει το «πιστωτικό» φαινόμενο…
 • Όμως οι καλοί οίκοι της χρηματοπιστωτικής εκπόρνευσης S&P και Moody’s θεωρούν ότι και η πιο μικρή αλλαγή αποτελεί πιστωτικό γεγονός γιατί αλλάζουν οι αρχικοί όροι της έκδοσης των ομολόγων. Και εδώ ξεκινούν τα όργανα…
 • Το IMF θεωρεί παρασιτική την αγορά των CDS, αφού έχει απομακρυνθεί απ’ το hedging των επενδυτών και έχει μετατραπεί σ’ ένα άγριο κερδοσκοπικό τζόγο εις βάρος των κρατών…

"Με τι μάτια τώρα πια" Άρης Αλεξάνδου
  Βιάστηκες μητέρα να πεθάνεις.

μπορούσες ν' αρπαζόσουνα από 'να φύλλο πράσινο
απ' τα γυμνά κλαδιά
απ' τον κορμό
μα ναι το ξέρω
γλιστράν τα χέρια κι ο κορμός του χρόνου δεν έχει φλούδα
      να πιαστείς …

Στρατηγική 21/6/2011
 • Αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 1310 μονάδες οι συνθήκες εισόδου στην αγορά θα αποκτήσουν ενδιαφέρον και μικρό ρίσκο… μέχρι τότε paper trading.

ΤΑΚΤΙΚΗ:
 1. Μακριά από τράπεζες…
 2. Κοιτάμε ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕΚ, ΔΕΗ και ΤΤ ως εξαίρεση.  

Sunday, June 19, 2011

"Χρόνος του μύθου θάνατος,/... ...καλώ εσένα γιώργο ουισκείδη λεξοπάρτουζε..." ΙΛΙΑΣ Β΄ Ηλίας ΛΑΓΙΟΣΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
 • Η καθοδική κίνηση συνεχίστηκε για ακόμη μια εβδομάδα. Ο γενικός δείκτης συνέχισε την κίνηση του πάνω από την καθοδική γραμμή τάσης που είχε διασπάσει ανοδικά πριν από δύο εβδομάδες. Μετά την δημιουργία νεώτερου χαμηλού κάτω από τις 1200 μονάδες, η συνεδρίαση της Παρασκευής έδωσε νέες ελπίδες ανοδικού γυρίσματος κυρίως λόγω της μεγάλης θετικής διακύμανσης. Δεν έχει αλλάξει η εικόνα του δείκτη. Παρά την άνοδο της Παρασκευής ο δείκτης συνεχίζει να κινείται κάτω από τον εκμο9 ημερών Αν έχουμε θετικό κλείσιμο την Δευτέρα θα έχουμε και διάσπαση του εκμο9 ημερών, και θα δοκιμάσουμε την αντίσταση του εκμο20 ημερών στις 1280 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση μόνο η διάσπαση των 1330 μονάδων μπορεί να ισχυροποιήσει μια ανοδική αντίδραση μεγαλύτερης διάρκειας.  


S&P 500
 • Ο s&p500 κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις. Οι ανοδικές συνεδριάσεις έβρισκαν αντίσταση στην καθοδική γραμμή που ένωνε τα χαμηλά του Μαΐου και στον εκμο9 ημερών. Βεβαίως είναι πλέον επάνω στην σημαντική στήριξη του εκμο200 ημερών. Τα σημαντικά σημεία που θα κρίνουν και την βραχυχρόνια πορεία του δείκτη είναι οι 1250 και οι 1262 μονάδες από κάτω , και από επάνω οι 1283 και 1295 μονάδες.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
 • Στο ευρώ η δοκιμασία της κάτω πλευράς του καναλιού έδωσε μια αντίδραση δύο συνεδριάσεων, όμως το ισχυρό μαύρο κερί της Τετάρτης διέσπασε το κανάλι και άλλαξε την βραχυχρόνια πορεία. Έχουμε πλέον μια καθοδική γραμμή αντίστασης που για την συνεδρίαση της Δευτέρας θα βρίσκεται στο 1,4310 και σε συνδυασμό με τους εκμο9,20,50 ημερών και το μέσο του μεγάλου μαύρου κεριού, φτιάχνουν μια περιοχή αντίστασης μέχρι το 1,4360.