Monday, June 27, 2011

"...Ο κήπος κάτι εννοεί: ο πλησίον σου/ είσαι εσύ..." ΑΛΕΑ ΔΕΥΤΕΡΗ Κατερίνα Λυμπέρη

28/6/2011        Local
 • Εκεί όμως που πρέπει να υποκλιθούμε στην κοματοκρατία είναι στον καινοτομικό χώρο των πολιτικών μαθηματικών. Στη χώρα που γέννησε τα παράγωγα με τον Θαλή, μετά από 25 αιώνες γεννήθηκαν τα πολιτικά μαθηματικά… ανώτερα από φανταστικούς αριθμούς (i2=-1). Θυμόμαστε τον κ. ΠΑΧΤΑ ως υφυπουργό ΥΠΑΙΧΩΔΕ… να είναι ο δημιουργός του μαθηματικού τύπου, ένα κομματικό ευφυολόγημα για να μπορέσουν να κλέψουν ένα ετήσιο ΑΕΠ της ΕΛΛΑΔΑΣ (250 δις €) μόνο από τις μίζες ανάθεσης των δημοσίων έργων την προηγούμενη δεκαπενταετία.
 • Με τα ίδια μαθηματικά ψηφίζουν τώρα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ για να μπορούμε εσαεί ν υποκλινόμαστε γονυπετής… Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παρουσιάζουν τα κέρδη τους μόνο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (θέλει μια δεκαετία για ωρίμανση), ενώ βραχυπρόθεσμα μειώνουν την ανάπτυξη και με την δημοσιονομική λιτότητα δένει το πικραμύγδαλο… Η λιτότητα και η ανεργία μειώνουν τους μισθούς… οι Ιάπωνες αυτό το αποκαλούν "κάθοδο απ’ τον ουρανό" στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι κοσμικές ανταμοιβές συρρικνώνονται.
  • Οι βασιλικές δημόσιες δαπάνες και η οπισθοδρομική φορολογική πολιτική, μετατοπίζει τους φόρους από τους πλούσιους και την έγγεια ιδιοκτησία σε νέο δημόσιο χρέος. Το  2010 το 1/3 των ελληνικών εισοδημάτων παρέμεινε αδήλωτο, με λιγότερους από 15.000 Έλληνες να δηλώνουν εισοδήματα άνω των € 100.000, όταν η Citibank έχει ανακοινώσει ότι 300.000 Έλληνες έχουν εισοδήματα πάνω από 1.000.000€ το χρόνο. Όταν όμως η πολιτική γίνεται αποκλειστικά κρατική υπόθεση, τότε αυτό που συντηρούμε είναι ένα απολυταρχικό καθεστώς.  
                          Global                                                 Τώρα roll over.. και στη συνέχεια game over…
  • Αυτό που προσπαθεί να προωθήσει η Ευρώπη είναι ουσιαστικά το roll over της Ελλάδας να περάσει επί της ουσίας στον Ευρωπαίο πολίτη, άρα το ρίσκο-ζημιές των τραπεζών να δοθούν ως «δώρο» στου Ευρωπαίους για την συμμετοχής τους στην ΕΕ. Η διαδικασία αυτή εξελίσσεται βοηθώντας την εξάρτηση της Ελλάδας με νέα δάνεια και μειώνοντας ταυτόχρονα το ΑΕΠ της με αισχρή οριζόντια φορολόγηση… Η παράλογη αυτή συμπεριφορά απ’ όλους τους ηγέτες της Ευρώπης, για εμάς, εξηγείται ως συνειδητή τραπεζοκεντρική διαχείριση χρέους με όποιες ανθρώπινες απώλειες!!! Οι πολιτικοί ξεπληρώνουν τις χορηγίες τους στην τραπεζική νομενκλατούρα! Ακόμη και ο Γιούνκερ μίλησε για το 1,25 % επιτόκιο που δανείζονται οι Τράπεζες απ’ την ΕΚΤ  όταν τα κράτη-πολίτες-δούλοι δανείζονται με πολλαπλάσια επιτόκια (3,5-8%). Γι’ αυτό το έγκλημα της ληστείας του ευρωπαϊκού εθνικού πλούτου ακόμη δεν έχει αγανακτήσει κανείς.
  • Παρά τις ενέσεις ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα των προβληματικών χρεών το m3 είναι σε αρνητικά επίπεδα… δηλαδή οι τράπεζες δανείζουν λιγότερα απ’ όσα εισπράττουν για εξοφλήσεις δανείων…  Αυξάνονται οι πιθανότητες στο εγγύς μέλλον η Ιρλανδία η Ελλάδα και ίσως η Πορτογαλία να πουν στην ΕΚΤ ελάτε πάρτε τις… αφού αδυνατούν να ξεχρεώσουν (τα δάνεια με εγγύηση ομόλογα) και αυτό θα γίνει με μετατροπή των δανείων σε μετοχικό κεφάλαιο!
  • Εύχομαι ως «φρονήμων παιδιά» να μην νιώσουμε ποτέ αυτόν τον πόνο…

  ΑΛΕΑ ΔΕΥΤΕΡΗ    Κατερίνα Λυμπέρη

  Ο πλησίον μου είναι όμορφος
  (μίσχος του μη με λησμόνει).
  Η μεταξύ μας απόσταση
  Μια διαδρομή από
              ρόδα
              αγκάθια
              περιττές κινήσεις.
  Η πλεύση ασχεδίαστη.
  (η συνάντηση αργεί).

  Ο κήπος κάτι εννοεί: ο πλησίον σου
              είσαι εσύ.

  28/6/2011        Στρατηγική για την Τρίτη
  • Όσο περιμένουμε τόσο βελτιώνονται οι συνθήκες εισόδου στην αγορά, σε ακόμη χαμηλότερες τιμές, ενώ το πρώτο σήμα του ΓΔ θα δοθεί μετά τις 1310 μονάδες.
  ΤΑΚΤΙΚΗ:
  1. Τράπεζες: καθαρά κερδοσκοπικά ίσως, μεσοπρόθεσμα ΟΧΙ.-
  2. Κοιτάμε ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕΚ, ΔΕΗ, που έχουν φθάσει σε προκλητικά σημεία. 

  Sunday, June 26, 2011

  "...σε τόνους αναλήθειας/ κρυμμένοι,/ ακαριαία η Ρομφαία/ μας χτυπά./ Αναγγέλλοντας για παρηγοριά/ το νέο ψέμα." Αθηνά Παπαδάκη

  ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Άλλη μια ανοδική προσπάθεια ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικά κέρδη. Για ακόμα μα φορά οι εκμο9,20 ημερών κράτησαν ως αντίσταση. Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο σχόλιο, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην εικόνα του γενικού δείκτη τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες. Όλα θα κριθούν στην αντίδραση των αγορών στο διάστημα Τρίτης – Τετάρτης λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Σε βραχυχρόνιο επίπεδο περιμένουμε αυξημένες διακυμάνσεις. Ο γενικός δείκτης δείχνει να κινείται μέσα στην σφήνα που παρουσιάζουμε. Το κάτω μέρος της κινείται περί τις 1170 μονάδες. Σε περίπτωση νέας ανοδικής προσπάθειας η πάνω πλευρά της σφήνας είναι περίπου στις 1280 μονάδες. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές αλλαγή σημαντική για την πορεία του δείκτη θα είναι η ανοδική διάσπαση των 1340 μονάδων με ταυτόχρονη ανοδική τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών. Ο macd κρατάει για ακόμη μια εβδομάδα την ανοδική του τροχιά, χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στον δείκτη. Ο rsi από την άλλη για μια ακόμη φορά δεν έδωσε κίνηση πάνω από το 50 ώστε να δείξει ισχυροποίηση της ανοδικής προσπάθειας.    
  S&P 500
  • Η πρώτη δοκιμασία του εκμο200 ημερών έφερε απότομη ανοδική αντίδραση, η οποία ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη πιθανή στήριξη των 1295 μονάδων, που είναι πλέον αντίσταση. Σε εκείνο το σημείο ήταν και ο εκμο20 ημερών που ισχυροποιούσε την αντίσταση. Το καθοδικό γύρισμα έχει φέρει τον δείκτη πάλι αντιμέτωπο με τον εκμο200 ημερών. Κατά σειρά έχουμε στηρίξεις στις 1260 -1250 μονάδες. Κάτω από εκεί χαλάει σημαντικά η εικόνα του Αμερικανικού δείκτη. Το μεγάλο μαύρο κερί στα τέλη Μαΐου που επιβεβαίωσε την καθοδική τομή των εκμο9,20,50 ημερών ήταν το σήμα εξόδου και αλλαγής τάσης για τον δείκτη. Οποιαδήποτε ανοδική προσπάθεια προς την περιοχή των 1310 – 1330 μονάδων θα την θεωρώ ευκαιρία εξόδου. 
  ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Η εικόνα του ευρώ έχει επιβαρυνθεί αρκετά. Οι εκμο9,20,50 ημερών έχουν χάσει κάπως την σημασία τους λόγω της ατασικής εικόνα που έχει το νόμισμα. Όμως αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα. Τα σημαντικά επίπεδα στήριξης για την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι στο 1,41 και 1,3927(εκμο200ημερών). Γενικότερα το ευρώ έχει σημαντική στήριξη στην ανοδική γραμμή τάσης στο 1,37.
  • Η ανοδική του πορεία θα συνεχιστεί μόνο αν ξαναπεράσει την κορυφή του Ιουνίου.   Αν προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε την πορεία των αγορών εφόσον τα χρηματιστήρια και κυρίως ο s&p500 κρατήσει την στήριξη του εκμο200 ημερών και έχουμε ανοδική εβδομάδα, τότε το ευρώ μπορεί να ξεπεράσει την περιοχή αντίστασης και να φτάσει μέχρι το 1,4550. Αν όμως κινηθούμε άμεσα προς τις επόμενες στηρίξεις, τότε το ευρώ ίσως πρέπει να δοκιμάσει την στήριξη του εκμο200 ημερών στο 1,3927.