Monday, June 27, 2011

"...Ο κήπος κάτι εννοεί: ο πλησίον σου/ είσαι εσύ..." ΑΛΕΑ ΔΕΥΤΕΡΗ Κατερίνα Λυμπέρη

28/6/2011        Local
  • Εκεί όμως που πρέπει να υποκλιθούμε στην κοματοκρατία είναι στον καινοτομικό χώρο των πολιτικών μαθηματικών. Στη χώρα που γέννησε τα παράγωγα με τον Θαλή, μετά από 25 αιώνες γεννήθηκαν τα πολιτικά μαθηματικά… ανώτερα από φανταστικούς αριθμούς (i2=-1). Θυμόμαστε τον κ. ΠΑΧΤΑ ως υφυπουργό ΥΠΑΙΧΩΔΕ… να είναι ο δημιουργός του μαθηματικού τύπου, ένα κομματικό ευφυολόγημα για να μπορέσουν να κλέψουν ένα ετήσιο ΑΕΠ της ΕΛΛΑΔΑΣ (250 δις €) μόνο από τις μίζες ανάθεσης των δημοσίων έργων την προηγούμενη δεκαπενταετία.
  • Με τα ίδια μαθηματικά ψηφίζουν τώρα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ για να μπορούμε εσαεί ν υποκλινόμαστε γονυπετής… Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παρουσιάζουν τα κέρδη τους μόνο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (θέλει μια δεκαετία για ωρίμανση), ενώ βραχυπρόθεσμα μειώνουν την ανάπτυξη και με την δημοσιονομική λιτότητα δένει το πικραμύγδαλο… Η λιτότητα και η ανεργία μειώνουν τους μισθούς… οι Ιάπωνες αυτό το αποκαλούν "κάθοδο απ’ τον ουρανό" στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι κοσμικές ανταμοιβές συρρικνώνονται.
    • Οι βασιλικές δημόσιες δαπάνες και η οπισθοδρομική φορολογική πολιτική, μετατοπίζει τους φόρους από τους πλούσιους και την έγγεια ιδιοκτησία σε νέο δημόσιο χρέος. Το  2010 το 1/3 των ελληνικών εισοδημάτων παρέμεινε αδήλωτο, με λιγότερους από 15.000 Έλληνες να δηλώνουν εισοδήματα άνω των € 100.000, όταν η Citibank έχει ανακοινώσει ότι 300.000 Έλληνες έχουν εισοδήματα πάνω από 1.000.000€ το χρόνο. Όταν όμως η πολιτική γίνεται αποκλειστικά κρατική υπόθεση, τότε αυτό που συντηρούμε είναι ένα απολυταρχικό καθεστώς.  
                            Global                                                 Τώρα roll over.. και στη συνέχεια game over…
    • Αυτό που προσπαθεί να προωθήσει η Ευρώπη είναι ουσιαστικά το roll over της Ελλάδας να περάσει επί της ουσίας στον Ευρωπαίο πολίτη, άρα το ρίσκο-ζημιές των τραπεζών να δοθούν ως «δώρο» στου Ευρωπαίους για την συμμετοχής τους στην ΕΕ. Η διαδικασία αυτή εξελίσσεται βοηθώντας την εξάρτηση της Ελλάδας με νέα δάνεια και μειώνοντας ταυτόχρονα το ΑΕΠ της με αισχρή οριζόντια φορολόγηση… Η παράλογη αυτή συμπεριφορά απ’ όλους τους ηγέτες της Ευρώπης, για εμάς, εξηγείται ως συνειδητή τραπεζοκεντρική διαχείριση χρέους με όποιες ανθρώπινες απώλειες!!! Οι πολιτικοί ξεπληρώνουν τις χορηγίες τους στην τραπεζική νομενκλατούρα! Ακόμη και ο Γιούνκερ μίλησε για το 1,25 % επιτόκιο που δανείζονται οι Τράπεζες απ’ την ΕΚΤ  όταν τα κράτη-πολίτες-δούλοι δανείζονται με πολλαπλάσια επιτόκια (3,5-8%). Γι’ αυτό το έγκλημα της ληστείας του ευρωπαϊκού εθνικού πλούτου ακόμη δεν έχει αγανακτήσει κανείς.
    • Παρά τις ενέσεις ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα των προβληματικών χρεών το m3 είναι σε αρνητικά επίπεδα… δηλαδή οι τράπεζες δανείζουν λιγότερα απ’ όσα εισπράττουν για εξοφλήσεις δανείων…  Αυξάνονται οι πιθανότητες στο εγγύς μέλλον η Ιρλανδία η Ελλάδα και ίσως η Πορτογαλία να πουν στην ΕΚΤ ελάτε πάρτε τις… αφού αδυνατούν να ξεχρεώσουν (τα δάνεια με εγγύηση ομόλογα) και αυτό θα γίνει με μετατροπή των δανείων σε μετοχικό κεφάλαιο!
    • Εύχομαι ως «φρονήμων παιδιά» να μην νιώσουμε ποτέ αυτόν τον πόνο…

    ΑΛΕΑ ΔΕΥΤΕΡΗ    Κατερίνα Λυμπέρη

    Ο πλησίον μου είναι όμορφος
    (μίσχος του μη με λησμόνει).
    Η μεταξύ μας απόσταση
    Μια διαδρομή από
                ρόδα
                αγκάθια
                περιττές κινήσεις.
    Η πλεύση ασχεδίαστη.
    (η συνάντηση αργεί).

    Ο κήπος κάτι εννοεί: ο πλησίον σου
                είσαι εσύ.

    28/6/2011        Στρατηγική για την Τρίτη
    • Όσο περιμένουμε τόσο βελτιώνονται οι συνθήκες εισόδου στην αγορά, σε ακόμη χαμηλότερες τιμές, ενώ το πρώτο σήμα του ΓΔ θα δοθεί μετά τις 1310 μονάδες.
    ΤΑΚΤΙΚΗ:
    1. Τράπεζες: καθαρά κερδοσκοπικά ίσως, μεσοπρόθεσμα ΟΧΙ.-
    2. Κοιτάμε ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕΚ, ΔΕΗ, που έχουν φθάσει σε προκλητικά σημεία. 

    No comments:

    Post a Comment

    i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!