Sunday, June 26, 2011

"...σε τόνους αναλήθειας/ κρυμμένοι,/ ακαριαία η Ρομφαία/ μας χτυπά./ Αναγγέλλοντας για παρηγοριά/ το νέο ψέμα." Αθηνά Παπαδάκη

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Άλλη μια ανοδική προσπάθεια ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικά κέρδη. Για ακόμα μα φορά οι εκμο9,20 ημερών κράτησαν ως αντίσταση. Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο σχόλιο, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην εικόνα του γενικού δείκτη τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες. Όλα θα κριθούν στην αντίδραση των αγορών στο διάστημα Τρίτης – Τετάρτης λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Σε βραχυχρόνιο επίπεδο περιμένουμε αυξημένες διακυμάνσεις. Ο γενικός δείκτης δείχνει να κινείται μέσα στην σφήνα που παρουσιάζουμε. Το κάτω μέρος της κινείται περί τις 1170 μονάδες. Σε περίπτωση νέας ανοδικής προσπάθειας η πάνω πλευρά της σφήνας είναι περίπου στις 1280 μονάδες. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές αλλαγή σημαντική για την πορεία του δείκτη θα είναι η ανοδική διάσπαση των 1340 μονάδων με ταυτόχρονη ανοδική τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών. Ο macd κρατάει για ακόμη μια εβδομάδα την ανοδική του τροχιά, χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στον δείκτη. Ο rsi από την άλλη για μια ακόμη φορά δεν έδωσε κίνηση πάνω από το 50 ώστε να δείξει ισχυροποίηση της ανοδικής προσπάθειας.    
S&P 500
  • Η πρώτη δοκιμασία του εκμο200 ημερών έφερε απότομη ανοδική αντίδραση, η οποία ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη πιθανή στήριξη των 1295 μονάδων, που είναι πλέον αντίσταση. Σε εκείνο το σημείο ήταν και ο εκμο20 ημερών που ισχυροποιούσε την αντίσταση. Το καθοδικό γύρισμα έχει φέρει τον δείκτη πάλι αντιμέτωπο με τον εκμο200 ημερών. Κατά σειρά έχουμε στηρίξεις στις 1260 -1250 μονάδες. Κάτω από εκεί χαλάει σημαντικά η εικόνα του Αμερικανικού δείκτη. Το μεγάλο μαύρο κερί στα τέλη Μαΐου που επιβεβαίωσε την καθοδική τομή των εκμο9,20,50 ημερών ήταν το σήμα εξόδου και αλλαγής τάσης για τον δείκτη. Οποιαδήποτε ανοδική προσπάθεια προς την περιοχή των 1310 – 1330 μονάδων θα την θεωρώ ευκαιρία εξόδου. 
ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Η εικόνα του ευρώ έχει επιβαρυνθεί αρκετά. Οι εκμο9,20,50 ημερών έχουν χάσει κάπως την σημασία τους λόγω της ατασικής εικόνα που έχει το νόμισμα. Όμως αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα. Τα σημαντικά επίπεδα στήριξης για την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι στο 1,41 και 1,3927(εκμο200ημερών). Γενικότερα το ευρώ έχει σημαντική στήριξη στην ανοδική γραμμή τάσης στο 1,37.
  • Η ανοδική του πορεία θα συνεχιστεί μόνο αν ξαναπεράσει την κορυφή του Ιουνίου.   Αν προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε την πορεία των αγορών εφόσον τα χρηματιστήρια και κυρίως ο s&p500 κρατήσει την στήριξη του εκμο200 ημερών και έχουμε ανοδική εβδομάδα, τότε το ευρώ μπορεί να ξεπεράσει την περιοχή αντίστασης και να φτάσει μέχρι το 1,4550. Αν όμως κινηθούμε άμεσα προς τις επόμενες στηρίξεις, τότε το ευρώ ίσως πρέπει να δοκιμάσει την στήριξη του εκμο200 ημερών στο 1,3927.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!