Tuesday, April 10, 2012

"Τρέμουνε τα κωλομέρια μας/μη βγει η ψυχή μας/Καθώς πλιατσικολογούμε τα κουφάρια ενός άλλοτε όμορφου κόσμου" ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ Ν.Γκόγκος


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Καμία προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης δεν είχαμε από τον γενικό δείκτη. Μάλιστα η πρώτη ημέρα της εβδομάδας ήταν και η πιο έντονα πτωτική. Η έξοδος από την σημαία έδωσε δυναμική στην καθοδική κίνηση και την έφερε άμεσα στην περιοχή στήριξης των 700 μονάδων. Συμπληρώσαμε τρείς εβδομάδες καθοδικής κίνησης και η περιοχή των 700 μονάδων θα μπορούσε να φρενάρει την καθοδική πορεία.
  • Η εβδομάδα που τρέχει έχει την ιδιαιτερότητα των αργιών , και με τρείς μόνο συνεδριάσεις δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στην εικόνα των δεικτών.
  • Η περιοχή στήριξης είναι πολύ σημαντική, ο στοχαστικός έχει βρεθεί σε σημαντικά υπέρ πουλημένη περιοχή, Ο macd συνεχίζει καθοδικά και η εικόνα γενικά για την τρέχουσα εβδομάδα παραπέμπει σε χαλάρωση των πιέσεων γύρω από τις 700 μονάδες. Αν πραγματοποιηθεί αντίδραση θα βρει δυσκολίες στις 714 και 730 μονάδες.

S&P 500
  • Σε ελαφρώς υψηλότερο σημείο οδηγήθηκε ο Αμερικανικός δείκτης φτάνοντας στις 1420 μονάδες. Από εκεί ακολούθησε το προηγούμενο μοτίβο με τις μικρές διορθώσεις. Το κλείσιμο της Πέμπτης είναι απολύτως οριακό για την βραχυχρόνια πορεία του δείκτη. Κλείσιμο κάτω από τις 1392 μονάδες θα επιβεβαιώσει την καθοδική διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης από τα χαμηλά του Νοεμβρίου. Επίσης θα χάσει για πρώτη φορά φέτος την στήριξη των εκμο9,20 ημερών. Αυτό θα οδηγήσει σε δοκιμασία της επόμενης περιοχής στήριξης των 1370 μονάδων όπου θα κινείται και ο εκμο50 ημερών.

ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Το ευρώ γύρισε άμεσα καθοδικά χωρίς να δοκιμάσει την αντίσταση του εκμο200 ημερών στο 1,3440. Το γύρισμα του είχε επιπτώσεις σε όλες τις αγορές. Βρίσκεται πλέον σε περιοχή στήριξης και θα μπορούσε κατά την τρέχουσα εβδομάδα να επανέλθει προς το 1,32. Όχι όμως κάτι περισσότερο. Οι πιθανότητες είναι υπέρ της καθόδου πέραν του 1,30 προς το 1,29 μέχρι το τέλος του μήνα.