Monday, February 07, 2011

Η ελπίδα της Χάγης "...το δημόσιο χρέος είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας..."

8/2/2011          Local
Αυτή είναι mia ιδανική περίοδος για πολιτικό SEX
Μια ενδιαφέρουσα κίνηση είναι το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας www.dimopolis.gr
η συμμετοχή είναι ενδιαφέρουσα έστω και ως δοκιμή, ενώ το συμπόσιο των ομάδων (3 ή 4 ατόμων) εκπλήσει και τους πιο δύσπιστους για την αξία της δημοκρατικής συμμετοχής και την ευφυή στόχευση του πλήθους… στις ψηφοφορίες που συμμετέχει…
            Το εκπληκτικό δε, είναι η παραγωγή σκέψης και δημιουργικού λόγου από άτομα που η φασιστική μας προκατάληψη τα βαφτίζει ¨θήτες¨ από μίλια…
Επί της ουσίας δεν υιοθετώ το γάμο με κανένα κίνημα κλπ κλπ, έτσι και αλλιώς ο θεσμός του γάμου για ίδιον όφελος έχει αποτύχει απ’ τα κλασσικά χρόνια (Μήδεια) έως τα τωρινά (Κυνόδοντας, Μαύρος κύκνος,  http://www.calbari.com/index.html)
Όσο η ελληνική πολιτική σκηνή παραμένει pop τόσο η κοινωνία θα γίνεται rock, με τον κοινωνικό αναβρασμό να απαξιώνει την μη πιστευτή πλέον πραγματικότητα… Η απαξίωση είναι global, τα παιδιά των Hamburgers ξέχασαν την φαντασία σε παιδικές μνήμες, το στείρο σκηνικό λέγεται σινεμά και κάποιοι πληρώνουν για απόβλητα του χθεσινού πολιτισμού (δεν είναι υπαινιγμός για την πάνω παράγραφο, απλά αυτοσαρκασμός).
Global
Το δημόσιο χρέος είναι ένα διαρκές έγλημα κατά της ανθρωπότητας (ΕΚΤΑ). Συνθλίβει το μέλλον μας και υιοθετώ τη θέση του καθηγητή Λαπαβίτσα για επιτροπή λογιστικού ελέγχου που θα διαπιστώσει το «απεχθές» (παράνομο) δημόσιο χρέος που στρέφεται κατά του λαού. Ο λαός δεν έχει καμμία υποχρέωση απέναντι σε αυτό το χρέος που αποτελεί προιόν διαφθοράς, ΚΑΙ ως ΕΚΤΑ μπορεί να στραφεί κατά των θυτών… καιρός να δικαιωθούν και τα θύματα.  
Αυτό το χρέος των 320δις (330 είναι τώρα που γράφω) βαδίζει ολοταχώς προς τα 340 και είναι αδύνατο να τιθασευθεί χωρίς εξωτερική παρέμβαση… και σε αυτό εν μέρει είμαστε ‘‘τυχεροί’’.
Η μορφή της παρέμβασης που υιοθετούν οι Ευρωπαίοι Εταίροι με μία μορφή μηχανικής αναδιάρθρωσης θα προσφέρει όφελος στην Ελλάδα τόσο απ’ την μείωση του δημοσίου χρέους όσο και απ’ τους τόκους  του μειωμένου επιτοκίου (3,5% περίπου) 5,76 δις το χρόνο (1,8%*320 δις) ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο… Αυτή η λύση -για κάνα χρόνο το πολύ-, δεν λύνει το πρόβλημα, απλώς βοηθά να περάσει ο χρόνος προς το 2012… και μετά βλέπουμε…
Η πιο φρόνιμη λύση θα ήταν ένα καθεστώς μηδενικών επιτοκίων για μια περίοδο 30 ετών, ενώ στη χειρότερη περίπτωση το επιτόκιο της ΕΚΤ (1%) σταθερό για 30 έτη. Έτσι το ετήσιο όφελος ανεβαίνει σ’ ένα ποσοστό 4,3% του δημοσίου χρέους, δηλαδή 13,76 δις το χρόνο (4,3%*320 δις). Έτσι το κράτος θα είχε πρόσθετα διαθέσιμα 1,1 δις κάθε μήνα με πολλαπλή επιρροή στην αύξηση του ΑΕΠ και κυρίως αυτό θα ήταν ο καταλύτης στις απαραίτητες διαρθρωτικές ίσως και πολιτικές αλλαγές. Σε αυτή τη λύση θα βαδίσουμε αργά αργά, μέχρι να εμπεδωθούν τα μαθήματα γερμανικού διαλογισμού και αυτοπειθαρχείας.

8/2/2011          Στρατηγική για την Τρίτη 8/2/2011
Διατηρούμε το 35% του χαρτοφυλακίου μας σε μετοχές μετά την ανοδική διάσπαση των 1540 μονάδων…
Στην παρούσα χρονική περίοδο μια «οριζόντια ξεκούραση» του ΓΔ είναι αποδεκτή και καλοδεχούμενη με δύο δεσμεύσεις
1.      Την μη απώλεια του 1/3 των πρόσφατων κερδών
2.      Την αποφυγή ημερήσιας διόρθωσης είτε πάνω από 2% είτε με όγκους μεγαλύτερους των σημερινών 112 εκ.€.
ΤΟΤΕ –αν τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις- ο σχηματισμός που θα δημιουργηθεί θέτει τις βάσεις για ανοδική εκτόνωση και
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ 60% …με προσδοκία την ανοδική διάσπαση των 1700 μον.   
Η ΕΤΕ προσφέρεται για τοποθετήσεις στα επίπεδα των 7,2 με 7,3 €.
Οι πτωτικές τάσεις των ξένων αγορών αργούν και εμείς ίσως διορθώνουμε προκαταβολικά... ενώ  η παραμονή μας πάνω απ’ τον ΚΜΟ 200ημ ωριμάζει τις ελπίδες…  

ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.      Δόθηκαν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών στις 1570 μονάδες και ποντάρουμε σε συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης … όσο διατηρούμαστε πάνω απ’ τις 1540 μονάδες…  (trend is your friend)
2.      ΕΧΑΕ       σήμερα έδειξε ξεκάθαρα το δρόμο της αγοράς για το επόμενο
Διάστημα…
3.      ΤΕΝΕΡΓ  κρατά τα πρόσφατα κέρδη της και συνεχίζει…
4.      ΟΤΕ          Ο μεγάλος νικητής μετά το πρώτο σήμα αγοράς που έδωσε στο
6,3 και το νέο σήμα ενίσχυσης θέσεων στην ανοδική διάσπαση του 7,6, που σηματοδοτεί τον ορατό στόχο των 8,6 €…
5.      ΜΕΤΚΑ επιμένουμε ως μετοχική αξία…
6.      ΕΥΔΑΠ και εδώ κάτι συνεχίζει να κινείται…
7.      ΦΡΛΚ απογοήτευση η συμπεριφορά του, αλλά το επίπεδο ασφαλείας των 5,2 € είναι και το περιθώριο απωλειών είναι πολύ μικρό…
Η συσσώρευση οδηγεί στον αυστηρό κανόνα stop loss αν διασπάσει καθοδικά τα 5,2€ και διακράτηση με ενίσχυση θέσεων πάνω από τα 5,2€…
8.      Η ξεκούραση της χρηματιστηριακής ζύμωσης απαιτεί επαγρύπνηση και αναμένεται να τινάξει το καπάκι στον αέρα… σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσουμε τους οδηγούς… όχι τους λαγούς.

Sunday, February 06, 2011

σημείο στήριξης ...

Με μια δυναμική κίνηση ο γενικός δείκτης διέσπασε τις αντιστάσεις του εκμο200 ημερών στις 1611 μονάδες και της κορυφής του Οκτωβρίου στις 1645 μοναδες.
Η υπόλοιπη εβδομάδα αναλώθηκε σε σταθεροποίηση και απορρόφηση των ρευστοποιήσεων πάνω από τις 1645 μονάδες. Για την τρέχουσα εβδομάδα η πρώτη περιοχή στήριξης είναι η κορυφή του Οκτωβρίου που πλέον αποτελεί στήριξη, και η ανοδική γραμμή τάσης από τα χαμηλά του Ιανουαρίου που και αυτή κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας θα είναι στις 1645 μονάδες. Το επόμενο σημαντικό σημείο στήριξης είναι στον εκμο200 ημερών στις 1611 μονάδες , όπου βρίσκεται και το πρώτο επίπεδο διόρθωσης Fibonacci. Ενδιάμεσα αυτών των δύο επιπέδων στήριξης θα κινείται ο εκμο9 ημερών που στηρίζει και αυτός μέχρι σήμερα την ανοδική προσπάθεια.