Sunday, December 18, 2011

"Ω παρέστιε,/ ...χαίρε,/ Χαίρε και/ δάγκωσέ μας/ να ματώσουμε επιτέλους. μιά φορά..." "ΕΝΑΙΣΙΜΟΣ ΩΔΗ" Αλέξανδρος Φιλιππίδης


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Εβδομάδα μικρών διακυμάνσεων ήταν η προηγούμενη, με τον γενικό δείκτη να δημιουργεί νεότερο χαμηλό έτους. Καμία αλλαγή στην τεχνική εικόνα της αγοράς. Για ακόμη μια εβδομάδα ο εκμο9 ημερών αντιστάθηκε σε κάθε ανοδική προσπάθεια. Για την τρέχουσα εβδομάδα , το υψηλό της Παρασκευής όπου βρίσκεται και ο εκμο9 ημερών , θα είναι το πρώτο εμπόδιο. Αν ξεπεραστεί η αντίσταση του εκμο9 ημερών, το επόμενο σημαντικό σημείο είναι στον εκμο20 ημερών στις 680 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση ανοδικό σήμα θα πάρουμε μόνο με την τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών. Μέχρι τότε παρακολουθούμε την κίνηση του δείκτη ή εκμεταλλευόμαστε γρήγορες διακυμάνσεις. Όλοι οι ταλαντωτές έχουν αποκτήσει ανοδικές αποκλίσεις. Αυτές όμως είναι μόνο ενδείξεις. Μόνο αν ακολουθήσουν και οι τιμές θα λάβουμε υπόψη τους ταλαντωτές. Σημαντικές στηρίξεις σε περίπτωση συνέχειας της καθοδικής πορείας υπάρχουν κοντά στις 558 μονάδες όπου ήταν το χαμηλό του 1992. 


S&P 500
  • Καθοδική ήταν η εβδομάδα για τον δείκτη s&p500. Η εικόνα του δείκτη δείχνει πως οδεύει προς την περιοχή των 1200-1195 μονάδων , όπου βρίσκεται το τελευταίο επίπεδο στήριξης Fibonacci και η ανοδική γραμμή τάσης από τα χαμηλά Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Πριν από εκεί ο δείκτης βρήκε μια στήριξη στο μέσο της διόρθωσης και αναμένουμε τις πρώτες συνεδριάσεις τις εβδομάδας για να δούμε αν αυτή η κίνηση ήταν αρκετή, ή χρειάζεται και η δοκιμασία των 1200 μονάδων. Η πρώτη περιοχή αντίστασης που πρέπει να ξεπεραστεί είναι στις 1235 μονάδες. Μετά θα χρειαστούμε κίνηση πάνω από το υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας στις 1267 μονάδες. Συνήθως η εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα είναι ανοδική για την Αμερικανική αγορά.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε ξανά την κάτω πλευρά του καναλιού και νεότερα χαμηλά κάτω από το 1,315. Η έντονη καθοδική κίνηση του ευρώ έφερε τις τιμές στην κάτω πλευρά του καναλιού, διασπώντας την μάλιστα προσωρινά, για να επανέλθει την Παρασκευή εντός του καναλιού. Η υπέρ πώληση θα μπορούσε να δώσει μια ανοδική αντίδραση με πρώτο όριο το προηγούμενο χαμηλό του 1,315 όπου θα βρίσκεται και ο εκμο9 ημερών. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν φαίνεται να μπορούν να βρουν λύσεις για την τρέχουσα κατάσταση και μάλλον πιστεύουν πως με μια αναδιοργάνωση των Ευρωπαϊκών συνθηκών θα πείσουν τις αγορές. Η Ευρωπαϊκή ένωση αλλάζει. Το νέο της πρόσωπο θα είναι πολύ σκληρότερο. Να δούμε το νόμισμα της.