Thursday, April 26, 2012

Ονειρώδεις οι θάνατοι και ο δράστης αθώος. Μ’ ένα τραύμα τυφλό,/σαν παράθυρο που πατιόταν...τις νύχτες. "Τα ενδύματα" Μαστοράκη Τζένη

ΓΔ (ΧΑ)

Το ταξίδι στο apex της θεωρητικής (καθοδικής) σφήνας συνεχίζεται με το εύρος να στενεύει συνεχώς. Κάτω από το 680-685 και η σφήνα ψιλο-αναιρείται. Πάνω από το 715-720 κι έχουμε μίνι break-out.

EURUSD

Το ευρώ ΟΣΟ διατηρείται πάνω από το $1.3110 έχει σοβαρές πιθανότητες για break-out κατά τα λεγόμενα/γραφόμενα των πρπηγούμενων ημερών. Κάτω από το $1.3110 και αναιρεί η ανοδική δυνατότητα. Η ταλαιπωρια πέρξ του $1.3220 συνεχίζεται. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ break-out θα πρέπει να γίνει τις επόμενες  3-5 ημέρες. Αρα ενδιάμεσα δεν πρέπει να χαθεί η παραπάνω στήριξη. Με απλά λόγια επόμενες 1-2 εβδομάδες είναι "make or break" για το EURUSD.

S&P 500

Οπως έγραψα και στο χθεσινό blog-σχόλιο δεν μου άρεσε που η καθοδική κίνηση δεν είχε άμεση συνέχεια κάτω από το 1357 μετά το χαμηλό της 23/4 και το rebound της 24/4. Κι εδώ ισχύει (με αντιστροφο τρόπο) αυτό που είπα νωρίτερα για το ευρώ/δολάριο: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΘΟΔΙΚΑ για το 1340-1342 ή και χαμηλότερα πρέπει (η συνέχεια της διόρθωσης) να συμβεί τις επόμενες 2-3 ημέρες, δηλαδή ΑΜΕΣΑ. Επαναλαμβάνω, ότι όπως δείχνουν τα πράγματα έχουμε ξεκινήσει διαδικασία ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Ομως αυτή θα κρατήσει καιρό (στις ΗΠΑ) και θα έχει πιθανότατα re-test της κορυφής ή και νέα υψηλά. Οσο πιο ρηχή η διόρθωση τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα για υψηλότερα υψηλά. Θα θεωρήσω δεδομένο ότι όσοι είναι υπερβολικά βραχυπρόθεσμοι, αλλά όχι γρήγοροι στις αποφάσεις/κινήσεις, θα έχουν πρόβλημα. Οι μακροπρόθεσμοι λαμβάνοντας σήματα διανομής πρέπει να είναι έτοιμοι αποχώρησης τους επόμενους μήνες ΠΡΙΝ το επόμενο bear market. Σε αρκετές Ευρωπαικές χώρες έχει ήδη ξεκινήσει η φάση αυτή.

Χρυσός/Ασήμι

Οι φόβοι για ένα ακόμα spike down επιβεβαιώθηκαν ΜΟΝΟ στο ασήμι, χρονικά κοντά στην χθεσινή ανακοίνωση της FED. Σταθερά τα επιτόκια (αναμενόμενο) αλλά ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο QE εφόσον χρειαστεί (αναμενόμενο επίσης). Οι δηλώσεις αυτές του Benny στο Q&A έδωσαν ένα ανοδικό τίναγμα και στον χρυσό και στο ασήμι. Το ανοικτό ενδεχόμενο για το spike συνεχίζει να υπάρχει, αν κι εδώ έχω την ίδια σκέψη που έχω για το ευρώ. Σύντομα θα πρέπει να δούμε μία απότομη αντίδραση υψηλότερα. Εάν ο παλαιότερος συγχρονισμός S&P 500/ευρώ/χρυσού υψηλότερα επανέλθει, μιλάμε για αυτά που βιώναμε από Ιανουάριο-Μάρτιο (ράλι δηαδή) αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Τυράνης Παναγιώτης