Monday, January 16, 2012

"...οι μελλούμενοι ποιητές/ ...ζούνε πια/ ...σε κάποιον άλλο ουρανό που λάμπει ξένος ήλιος/... "ΗΧΩ" Α.Εμπειρίκος



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Ο γενικός δείκτης έκλεισε αμετάβλητος σε εβδομαδιαία βάση. Αφού πραγματοποίησε νεότερο χαμηλό στις 621 μονάδες προσπαθεί ξανά να βγάλει μια ανοδική αντίδραση. Έκλεισε ακριβώς στον εκμο9 ημερών , ενώ στις 655 μονάδες έχει σημαντική αντίσταση από τον εκμο20 ημερών και την καθοδική γραμμή αντίστασης από τα υψηλά του Οκτωβρίου. Εφόσον ξεπεράσει την πρώτη αντίσταση, στην συνέχεια στις 685 μονάδες βρίσκεται το υψηλό του 2012 και ο εκμο50 ημερών. Η αγορά είναι υπέρ συμπιεσμένη και χρειάζεται κάποιο θετικό νέο (που δεν φαίνεται πουθενά αυτή την στιγμή) για να δημιουργήσει μια εκρηκτική ανοδική αντίδραση. Ο macd έχει δώσει σήμα εξόδου στην αρχή της εβδομάδας και αυτό δυσκολεύει την ανοδική προσπάθεια. Ο στοχαστικός έχει βγει από την υπέρ πουλημένη ζώνη, ενώ ο RSI αφού βρέθηκε στην υπέρ πουλημένη ζώνη του 30 αντέδρασε ανοδικά.


S&P 500
  • Με ομαλό και σταθερό τρόπο ο s&p500 ξεπερνάει τα εμπόδια του μέχρι στιγμής. Αφού ξεπέρασε την γραμμή λαιμού στις 1280 μονάδες , δοκιμάζει επί τέσσερις συνεδριάσεις και την αντίσταση των 1295 μονάδων. Αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει σημαντική μεταβολή. Αν διασπαστεί η αντίσταση των 1295 μονάδων θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε προς τα υψηλά του 2011. Ο εκμο9 ημερών από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου στηρίζει απόλυτα την ανοδική κίνηση και θα κινείται αυτή την εβδομάδα στις 1285 μονάδες. Καθοδική διάσπαση των 1270 μονάδων θα επιβεβαιώσει μια κορυφή έστω τοπική.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Το ευρώ προσπάθησε να πραγματοποιήσει μια ανοδική προσπάθεια, όμως αυτή ολοκληρώθηκε στην αντίσταση του 1,29. Η μαζική υποβάθμιση χωρών δεν είναι και το καλύτερο νέο και σε συνδυασμό με την βεβαιότητα της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, βρισκόμαστε στην δοκιμασία σημαντικών περιοχών στήριξης του ευρώ στην περιοχή του 1,26. Η εικόνα δείχνει απλή. Μόλις το ευρώ βγει από το καθοδικό κανάλι , θα ξεκινήσει μια ανοδική αντίδραση που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την περιοχή του 1,3150 (χαμηλό Οκτωβρίου).