Monday, December 06, 2010

και όμως γυρίζει !!!

7/12/2010                   
Ειπέ τις Ηράκλειτε τεόν μόρον ες δε με δάκρυ
 Μου είπαν για τη μοίρα σου Ηράκλειτε και με πήρε το δάκρυ…
 (Επίγραμμα του Καλλίμαχου για τον Ηράκλειτο)
Λίγο πολύ όλοι υποψιαζόμαστε το τι γίνεται στο συνδικαλιστικό κίνημα… «…χαρωπά τα δυό μου χέρια να χτυπώ…» Από κοινωνοί ενός ιδεαλιστικού λόγου με αριστερή οπτική γωνία έγιναν κλακαδόροι της εκάστοτε κομματικής νομενκλατούρας, διπλοθεσίτες κλπ…
            Ο εργαζόμενος ως προτεραιότητα ατομική και κοινωνική, λησμονήθηκε στη πορεία του χρόνου με αξιοθαύμαστη συνέπεια στο βωμό του υστερόβουλου και ματαιόδοξου στόχου της συνδικαλιστικής πυραμίδας… στην αρχή και της βουλευτικής καταξίωσης εν κατακλείδι.
            Ποιος δεν θαυμάζει τον υφυπουργό οικονομικών Δ. Κουσελά για την αποτελεσματικότητά του όταν καβάλησε το άρμα της εξουσίας,,, ούτε τα σημειώματα των περαιώσεων δεν κατάφερε να στείλει ακόμη!!! …πάλι καλά που υπάρχει και ο Μανιάτης – υφυπουργός περιβάλλοντος - που εγκαινίασε μέσα από ένα καλάθι γερανού και από ύψος 30 μέτρων τη νέα γεώτρηση στην Καβάλα!!! Άντρες υφυπουργοί έτοιμοι για όλα !!! και για να μην ξεχνιόμαστε οι υφυπουργοί δεν μετέχουν ούτε στο υπουργικό συμβούλιο,,, άρα μπορούν να ασχολούνται μόνο με τα προσωπικά τους.
            Αυτή όμως η εικονική δημοκρατία δεν μας απαλλάσσει απ’ τον δόλο της προσωπικής απραξίας, απ’ την έλλειψη στόχων και πολιτικής τους έκφρασης, απ’ την μη υπεράσπιση ανιδιοτελών θέσεων, απ’ την έλλειψη ευγενούς άμιλλας, μα κυρίως απ’ την κοινωνική μας υποτέλεια στην καθημερινότητα των μετρίων, της αναξιοκρατίας και της βλακείας…

Focus Local          i-n new opportunities!!!
7/12/2010        Στρατηγική για την Τρίτη 7/12/2010
Αλλάζουμε ρώτα… αν ο γενικός δείκτης διασπάσει ανοδικά τις 1510 μονάδες και δεν αντιστεκόμαστε στις αγορές μετά την ανοδική διάσπαση των 1540 μονάδων με τοποθέτηση μετρητών μέχρι και 35% στην αρχή.
Η ΕΤΕ όπως σημειώσαμε άξιζε της προσοχής μας και έδωσε καλή βάση εισόδου, αλλά νικήτρια στην ανοδική αντίδραση αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά η Eurobank!!!
Η αγορά παραμένει ασταθής αλλά βραχυπρόθεσμα καλλιεργεί ένα θετικό momentum

ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.      Όταν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 1545 μονάδες θα αγοράσουμε …
2.      Όσο ο ΓΔ βρίσκεται μεταξύ 1510 και 1540 μονάδων μετρητά και trading
3.      Κάτω από τις 1510 μονάδες διατηρούμε μόνο κερδοσκοπικές θέσεις με βραχυχρόνιο ορίζοντα.
4.      Τα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών ΑΡΓΟΥΝ… αλλά κάποιες μετοχές αρχίζουν μα φτιάχνουν ελκυστικά διαγράμματα ανοδικής διαφυγής…  

Sunday, December 05, 2010

περισσότερες πιθανότητες για μία ανοδική κίνηση !


Η απαίτηση μας για άμεση και χωρίς καθυστερήσεις αντιστροφή της αγοράς, ώστε να αποφευχθεί η δοκιμασία των προηγούμενων χαμηλών έτους στις 1390 μονάδες, πραγματοποιήθηκε. Αντίθετα με ότι περίμενε η πλειοψηφία των επενδυτών, έχουμε ήδη μια κίνηση τεσσάρων συνεδριάσεων που έχουν φέρει τον γενικό δείκτη πάνω από τις 1480 μονάδες. Οι εκμο9,20 ημερών έχουν πάρει ανοδική τροχιά και θα παρέχουν στήριξη σε πιθανές υποχωρήσεις. Αρνητικό σενάριο θα μπορούσε να είναι η άμεση αντιστροφή από τις 1480 μονάδες που θα τις καθιστούσε επιβεβαιωμένη ισχυρή αντίσταση. Ένα τέτοιο σενάριο θα μας οδηγούσε άμεσα σε νεότερο χαμηλό έτους. Τα επίπεδα αντίστασης εφόσον συνεχιστεί η ανοδική κίνηση είναι στις 1510 μονάδες (εκμο50 ημερών), και στις 1550 μονάδες. Οι ανοδικές αποκλίσεις των macd και στοχαστικού καθώς και το σήμα αγοράς του macd δίνει περισσότερες πιθανότητες να παρακολουθήσουμε μια ανοδική κίνηση ανάλογη του Οκτωβρίου τουλάχιστον.