Sunday, April 29, 2012

"την άμουση σιωπή μου/"τρέμω...τον εαυτό μου τον Κανένα"/άκου πως φοβίζει τον βοσκό που με ορίζει""Επιστολή Εφήβου" Ευαντινός Ν.


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Όλη η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια δοκιμασία και επιβεβαίωση της σημασίας που έχει η στήριξη των 695-700 μονάδων. Ο γενικός δείκτης είναι σε πολύ οριακό σημείο. Αν και το καθοδικό κομμάτι από τα υψηλά των 847 μονάδων δείχνει διορθωτικό, μια διάσπαση καθοδική του σφηνοειδούς σχηματισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων καθώς θα έχει χαθεί μια πολύ σημαντική περιοχή στήριξης. Έχοντας στο νου τα απαραίτητα φίλτρα, θα παρακολουθήσουμε την αντίδραση του δείκτη στις 695 μονάδες. Αν κρατήσει η στήριξη θα έχουμε αλλεπάλληλα σημεία αντίστασης που θα πρέπει να ξεπεράσει στην συνέχεια με πρώτο στις 708 μονάδες. Ο στοχαστικός όπως περιμέναμε λόγω της κίνησης προς τις 695 μονάδες βρίσκεται πλέον στην υπέρ πουλημένη ζώνη και θα μπορούσε να δώσει μια ακόμη αναπήδηση στον δείκτη. Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές όλα μπορεί να συμβούν σε βραχυχρόνιο επίπεδο.

S&P 500
  • Τελικά ο Αμερικανικός δείκτης έδειξε σημάδια δυναμικής στήριξης στην περιοχή των 1358 μονάδων και του εκμο50 ημερών. Η κίνηση δείχνει πως μπορεί να φέρει τον δείκτη σε νέο υψηλό τις επόμενες εβδομάδες. Μια μικρή δοκιμασία της στήριξης των 1385-1390 μονάδων θα ήταν ιδανική πριν τα νέα υψηλά. Πολύ σημαντικό και υποβοηθητικό της ανοδικής προσπάθειας είναι το νέο σήμα εισόδου από τον macd που ξεπέρασε ανοδικά το μηδέν και έτμησε και τον κινητό του. Μπαίνουμε στην περίοδο των αρχών Μαΐου με σημαντικές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί το αγγλικό ρητό sell in May and go away (πούλα τον Μάιο και πήγαινε στην άκρη). Θα φανεί μέχρι τα μέσα του μήνα.  

ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Μικρές διακυμάνσεις για την ισοτιμία την προηγούμενη εβδομάδα. Προσπαθεί να κρατηθεί από τους εκθετικούς κινητούς μέσους και να δοκιμάσει τις συνεχόμενες αντιστάσεις από το 1,3285 , 1,33 και 1,34. Η δημιουργία του τριγώνου είναι πασιφανής και η διάσπαση του θα δώσει σημαντική κίνηση προς το 1,37 ή προς το 1,26 ανάλογα την φορά της διάσπασης.