Sunday, April 01, 2012

".../ -ψιτ, μεγάλε-/ Όταν υποδύεσαι το φεγγάρι/ να το υποδύεσαι και στη χάση του/..." "Με τον τρόπο του Γ.Σ." Γιάννης Στίγκας


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Πλήρης ανατροπή όσων περιμέναμε είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Το σήμα ανόδου από τον macd καθώς και η ανοδική εικόνα των εκμο9,20,50 ημερών μας έδιναν την εντύπωση πως ο γενικός δείκτης θα κρατούσε τις στηρίξεις και θα δοκίμαζε την περιοχή αντίστασης των 800 μονάδων. Αντ’ αυτού είδαμε άμεση καθοδική κίνηση που διέσπασε τα σημεία που άλλαζαν την εικόνα σε καθοδική.
  •  Έτσι διασπάστηκε καθοδικά η περιοχή των 750 μονάδων που την θεωρούσαμε σημαντική στήριξη, ενώ και ο macd έδωσε νέο σήμα εξόδου και κινείται πλέον σε αρνητικές τιμές.  Όλη η κίνηση του Μάρτη θα μπορούσε να είναι μια πλαγιοανοδική σημαία με στόχο την κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών μετά την καθοδική της διάσπαση. Βέβαια ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι καθώς οι τιμές έχουν κρατηθεί σε μια οριζόντια περιοχή διακύμανσης. Οι 728 μονάδες είναι η άμεση βραχυχρόνια στήριξη με επόμενη τα χαμηλά του Φεβρουαρίου στις 714 μονάδες. Για την τρέχουσα εβδομάδα δίνουμε μεγαλύτερες πιθανότητες σε μια προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης προς την περιοχή των 750 μονάδων καθώς εκεί θα δοκιμαστούν σαν αντίσταση οι εκμο9,20,50 ημερών καθώς και η κάτω πλευρά της πιθανής σημαίας. Αν η αντίσταση αυτή κρατήσει θα έχουμε μια πρώτη επιβεβαίωση της σημαίας και οι πιθανότητες να δούμε τιμές κάτω από τις 700 μονάδες θα αυξηθούν σημαντικά.


S&P 500
  • Καμία σημαντική αλλαγή στην πορεία του Αμερικανικού δείκτη. Η πρώτη προσπάθεια να διασπαστεί η περιοχή των 1410 μονάδων δεν πέτυχε. Η διόρθωση όμως δείχνει να εξαντλείται πάλι σε λίγες μονάδες. Ο εκμο20ημερών κράτησε τον δείκτη και φαίνεται ικανός για την τρέχουσα εβδομάδα να δοκιμάσει την αντίσταση – στόχο των 1440 μονάδων. Η εικόνα των ταλαντωτών έχει επιβαρυνθεί όχι όμως τόσο ώστε να περιμένουμε άμεση αλλαγή τάσης. Σε κάθε περίπτωση κίνηση κάτω από τις 1390 μονάδες θα είναι το πρώτο σημάδι κούρασης του δείκτη. Ο μήνας Μάρτης ολοκληρώθηκε και περιμέναμε το κλείσιμο του λόγω της ιστορικής σπουδαιότητας του. Η εικόνα του μηνιαίου διαγράμματος δεν έχει καμία διαφοροποίηση και η θετική εικόνα συνεχίζεται.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Το ευρώ κέρδισε ακόμη λίγο έδαφος καθώς κινείται πλέον πάνω από το 1,33. Δείχνει πως κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα μπορούσε να δοκιμάσει την περιοχή αντίστασης του 1,3440-1,3480 όπου βρίσκουμε τον εκμο200 ημερών και την καθοδική γραμμή τάσης από τα υψηλά του Αυγούστου. Η περιοχή αυτή είναι ισχυρή αντίσταση και με μια μικρή υπέρβαση της θα μπορούσε να εγκλωβίσει αγοραστές και στην συνέχεια το ευρώ να επανέλθει καθοδικά, οδηγώντας και τις υπόλοιπες αγορές σε μια μεγαλύτερη διόρθωση.