Monday, November 14, 2011

"…25 λέξεις/ λίγες και φτηνές/ Έ, τόσο το καλύτερα λοιπόν/ ούτε που θα ξοδευτείς/ ούτε που θα καταλάβεις..." “Η Χριστή των Αγράφων” Σπύρος Καρέλας

15/11/2011      Local   …Re-evaluating the Athens...
 • Η ζωή στην πόλη μπορεί να είναι υπέροχη και φυσική… δεν μεγάλωσα σε πολυκατοικίες αλλά στη φύση που το περιβάλλον έκανε πιο ανθυγιεινή και απ’ την κόλαση… Αγαπώ αυτή την πόλη, πόσο μάλλον τους Atenistas, μια αγάπη έμφυτη όπως το κατηγορούμενο του Πλάτωνα, μια ιδέα αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου που δίνει δικαίωμα εντός ενός πλαισίου ηθικής και δικαιοσύνης να πλησιάσεις το μοιράδι αλήθειας… να πλησιάσεις την έννοια της αυτογνωσίας που ωθεί την ψυχή σου στην γαλήνη και την ευτυχία… γι’ αυτό που είσαι γι’ αυτό που έχεις γι’ αυτό που δίνεις…
 • Όπως είπε ο Ισοκράτης στον πανηγυρικό του εδώ και 2300 χρόνια «η πόλη μας (Αθήνα) πέτυχε ώστε το όνομά των Ελλήνων να μην προσδιορίζει την καταγωγή αλλά το πνεύμα». Αγαπώ αυτή την πόλη και ευελπιστώ σε μια νηφάλια σκέψη που θ’ αποκτήσει συνείδηση …μια συνείδηση που θα σκορπάει στις εικόνες του μέλλοντος το πάθος και το πνεύμα του τώρα!
Global             … rousfeti… ganimet…
 • Το ρουσφέτι μια τούρκικη λέξη που σημαίνει δωροδοκία, ενώνει διορίζοντες και διοριζόμενους, που ο καθένας για λογαριασμό του ξέρει τι θέλει(ψήφους-αργομισθία), αλλά κανείς τους δεν ξέρει τι θέλει το κράτος… Ακόμη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήξεραν τι ήθελαν: «κύρια φροντίδα του κράτους ήταν να εξασφαλίσει ότι κανένα άτομο δεν θα μεταπηδούσε σε άλλη κοινωνική τάξη, αυτό θεωρούνταν βασικός όρος για τη διασφάλιση της τάξης και της πολιτικής αρμονίας» Στο σημερινό κράτος δεν φθάνει να γνωρίζεις το νόμο, πρέπει να γνωρίζεις και τον κατάλληλο άνθρωπο… υπονομεύοντας έτσι κάθε έννοια νόμου.
 • Οι πραγματικοί μη προνομιούχοι, αυτοί που έχουν μικρή πρόσβαση στην εξουσία, θα έπρεπε στην Ελλάδα τουλάχιστον να έλκονται από ιδέες που χειραφετούν το άτομο από κάθε είδους προστάτες. Αντίθετα όμως η διαιώνιση των πολιτικών προσώπων επιβάλλει στους αρχόμενους το σύνδρομο της Στοκχόλμης ή κατά το ελληνικότερο υιοθετούν την στρατηγική του Καραγκιόζη …κολακεία, εξαπάτηση, κόλπα,… και στην λευκαδίτικη version «εντάξει ρε παιδί μου τις φάγαμε, δε λέω, αλλά ρίξαμε και εμείς κάτι μουτζουφλίδια» Έτσι η κρατολατρεία υμνείται όταν διορίζει, δωρίζει και επιδοτεί, στιγματίζεται όταν φορολογεί και αγνοείται όταν απαγορεύει.

“Η Χριστή των Αγράφων” Σπύρος Καρέλας
«…/
Τι σου ‘λεγα λοιπόν, ά ναι!
Ο χρόνος είναι τζίνι κι είναι ευχή
«Να ‘χεις μαζί σου τον καιρό»
«Το κύμα το αλμυρό
                        μη σε διαβρώσει»
SOS ήβη ώ! δε χρειάζεσαι Si
            Γιατί Εσύ είσαι η βάρκα
και η φουρτούνα και ο πνιγμός
            Και ναυαγός εγώ
            Που ξέρασέ με η Μοίρα
                        στο νησί σου
                                    …25 λέξεις
                        λίγες και φτηνές
Έ, τόσο το καλύτερα λοιπόν
            ούτε που θα ξοδευτείς
            ούτε που θα καταλάβεις
                                                ΠΟΤΕ
                                    αρδεύτηκες
...»


15/11/2011        Στρατηγική για την Τρίτη
 • Ίσως κάνει μια ανοδική αντίδραση ο ΓΔ… Αυτό πα αποτελέσει ευκαιρία πωλήσεων …δεθείτε στο κατάρτι…
ΤΑΚΤΙΚΗ:
 • CASH.

Sunday, November 13, 2011

".άθελά μου μαθαίνω...ότι οι λέξεις είναι απλώς ο εαυτός τους... πρόκειται για φριχτή γνώση..." "Lost in translation" Εύα ΧόφμανΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
 • Ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε την εβδομαδιαία διακύμανση του σχεδόν στο σημείο που την ξεκίνησε. Πριν την ολοκληρώσει έκανε μια προσπάθεια ανοδικής διάσπασης της καθοδικής γραμμής τάσης που ενώνει τα υψηλά Αυγούστου και Οκτωβρίου.
 • Η προσπάθεια απέτυχε και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την τρέχουσα εβδομάδα καθώς περιμένουμε εξελίξεις. Αν οι ρευστοποιήσεις συνεχιστούν παρά την φαινομενικά καλύτερη εικόνα της χώρας μας, τότε θα δούμε το νεότερο χαμηλό που περιμένουμε. Θεωρούμε πως ασχέτως με το μέγεθός του, θα είναι το τελευταίο πριν από μια μεσοχρόνια ανοδική προσπάθεια. Μπορεί να μην γίνει νεότερο χαμηλό , για αυτό θα παρακολουθούμε την εικόνα του δείκτη στις στηρίξεις των 723 και 700 μονάδων. Η κορυφή του Οκτωβρίου στις 826 μονάδες θα είναι αυτή που θα μας δώσει την επιβεβαίωση της αλλαγής τάσης. Μεγαλύτερες πιθανότητες δίνουμε στο καθοδικό σενάριο, δηλαδή στην δημιουργία νέου χαμηλού καθώς η νέα κυβέρνηση δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα της ανοδικής διαφυγής. Ο στοχαστικός έχει γυρίσει καθοδικός , ενώ ο macd  συνεχίζει την ανοδική του πορεία χωρίς όμως ανταπόκριση από τις τιμές. Αν αργήσουν οι τιμές να γυρίσουν ανοδικά, τότε ένα πιθανό γύρισμα του macd θα φέρει ισχυρές ρευστοποιήσεις.


S&P 500
 • > Ο Αμερικανικός δείκτης s&p500 ακολούθησε ακριβώς όσα αναφέραμε. Η ανοδική προσπάθεια έφερε τον δείκτη αντιμέτωπο με την περιοχή αντίστασης των 1275 μονάδων. Η αποτυχία και αυτή την φορά δεν έφερε σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του δείκτη.
 • Οι εκμο9,20,200 ημερών έχοντας ανοδική πορεία συνεχίζουν να στηρίζουν την ανοδική προσπάθεια. Έχουμε πλέον δημιουργήσει ένα συμμετρικό τρίγωνο του οποίου η διάσπαση θα μας δώσει σημαντική κίνηση. Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο θα τασσόμασταν ανεπιφύλακτα στην πλευρά της ανοδικής διάσπασης του τριγώνου. Θα κρατήσουμε μια αμφιβολία καθώς όπως έχουμε αναφέρει η περιοχή αντίστασης είναι πολύ σημαντική και αναμένουμε την καθοδική πορεία του δείκτη σε μεσοχρόνιο ορίζοντα. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να αλλάξουμε την θέση μας αν δούμε ανοδική διαφυγή και επιβεβαίωση της διάσπασης. Αναμένουμε λοιπόν την κίνηση του δείκτη που θα δώσει σημαντικά περιθώρια για να τα εκμεταλλευτούμε.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
 • Μεγάλες διακυμάνσεις για το ευρώ, κάτι που αναμένουμε να συνεχιστεί για ακόμη μια εβδομάδα. Η τρέχουσα εβδομάδα έχει σαν στήριξη την ανοδική γραμμή τάσης των χαμηλών του Οκτωβρίου και της προηγούμενης Πέμπτης στο 1,35 περίπου. Αυτό το 1,35 θα δοκιμαστεί πάλι πριν δούμε τα χαμηλά του 1,31. Η αντίσταση έχει δημιουργηθεί από τα υψηλά του Οκτωβρίου στο 1,4246 και την μεγάλη καθοδική Τετάρτη στο 1,3848. Αυτή η καθοδική γραμμή τάσης στο 1,3750 βρίσκει και τους εκμο9,20,50 ημερών που δίνουν μια έξτρα αντίσταση. Βλέπουμε το καθοδικό σενάριο ισχυρότερο.