Sunday, November 13, 2011

".άθελά μου μαθαίνω...ότι οι λέξεις είναι απλώς ο εαυτός τους... πρόκειται για φριχτή γνώση..." "Lost in translation" Εύα Χόφμαν



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε την εβδομαδιαία διακύμανση του σχεδόν στο σημείο που την ξεκίνησε. Πριν την ολοκληρώσει έκανε μια προσπάθεια ανοδικής διάσπασης της καθοδικής γραμμής τάσης που ενώνει τα υψηλά Αυγούστου και Οκτωβρίου.
  • Η προσπάθεια απέτυχε και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την τρέχουσα εβδομάδα καθώς περιμένουμε εξελίξεις. Αν οι ρευστοποιήσεις συνεχιστούν παρά την φαινομενικά καλύτερη εικόνα της χώρας μας, τότε θα δούμε το νεότερο χαμηλό που περιμένουμε. Θεωρούμε πως ασχέτως με το μέγεθός του, θα είναι το τελευταίο πριν από μια μεσοχρόνια ανοδική προσπάθεια. Μπορεί να μην γίνει νεότερο χαμηλό , για αυτό θα παρακολουθούμε την εικόνα του δείκτη στις στηρίξεις των 723 και 700 μονάδων. Η κορυφή του Οκτωβρίου στις 826 μονάδες θα είναι αυτή που θα μας δώσει την επιβεβαίωση της αλλαγής τάσης. Μεγαλύτερες πιθανότητες δίνουμε στο καθοδικό σενάριο, δηλαδή στην δημιουργία νέου χαμηλού καθώς η νέα κυβέρνηση δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα της ανοδικής διαφυγής. Ο στοχαστικός έχει γυρίσει καθοδικός , ενώ ο macd  συνεχίζει την ανοδική του πορεία χωρίς όμως ανταπόκριση από τις τιμές. Αν αργήσουν οι τιμές να γυρίσουν ανοδικά, τότε ένα πιθανό γύρισμα του macd θα φέρει ισχυρές ρευστοποιήσεις.


S&P 500
  • > Ο Αμερικανικός δείκτης s&p500 ακολούθησε ακριβώς όσα αναφέραμε. Η ανοδική προσπάθεια έφερε τον δείκτη αντιμέτωπο με την περιοχή αντίστασης των 1275 μονάδων. Η αποτυχία και αυτή την φορά δεν έφερε σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του δείκτη.
  • Οι εκμο9,20,200 ημερών έχοντας ανοδική πορεία συνεχίζουν να στηρίζουν την ανοδική προσπάθεια. Έχουμε πλέον δημιουργήσει ένα συμμετρικό τρίγωνο του οποίου η διάσπαση θα μας δώσει σημαντική κίνηση. Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο θα τασσόμασταν ανεπιφύλακτα στην πλευρά της ανοδικής διάσπασης του τριγώνου. Θα κρατήσουμε μια αμφιβολία καθώς όπως έχουμε αναφέρει η περιοχή αντίστασης είναι πολύ σημαντική και αναμένουμε την καθοδική πορεία του δείκτη σε μεσοχρόνιο ορίζοντα. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να αλλάξουμε την θέση μας αν δούμε ανοδική διαφυγή και επιβεβαίωση της διάσπασης. Αναμένουμε λοιπόν την κίνηση του δείκτη που θα δώσει σημαντικά περιθώρια για να τα εκμεταλλευτούμε.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Μεγάλες διακυμάνσεις για το ευρώ, κάτι που αναμένουμε να συνεχιστεί για ακόμη μια εβδομάδα. Η τρέχουσα εβδομάδα έχει σαν στήριξη την ανοδική γραμμή τάσης των χαμηλών του Οκτωβρίου και της προηγούμενης Πέμπτης στο 1,35 περίπου. Αυτό το 1,35 θα δοκιμαστεί πάλι πριν δούμε τα χαμηλά του 1,31. Η αντίσταση έχει δημιουργηθεί από τα υψηλά του Οκτωβρίου στο 1,4246 και την μεγάλη καθοδική Τετάρτη στο 1,3848. Αυτή η καθοδική γραμμή τάσης στο 1,3750 βρίσκει και τους εκμο9,20,50 ημερών που δίνουν μια έξτρα αντίσταση. Βλέπουμε το καθοδικό σενάριο ισχυρότερο.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!