Monday, October 25, 2010

Η πολιτική σκηνή είναι το βάθρο του κόσμου...

Η πολιτική σκηνή είναι το βάθρο του κόσμου, πάνω της αναδύονται με ή χωρίς μορφή

η σύγχυση και η ερεβώδης θολότητα του χάους απέναντι στη σαφήνεια και τη σταθερότητα,
ή οι θεοί απέναντι στους ανθρώπους και τη μοίρα τους,

ο ίλιγγος της πτώσης στην άβυσσο απέναντι στο βάδισμα στην γη,

ο έρωτας ένα αΐδιο λαμπερό φως μια ζείδωρη ώθηση καινοτομίας ανάμεσα στους ανθρώπους…
και οι ανθρώπινοι καταλύτες όπως η ύβρις η δίκη η θέμις η μήτις η χάρις άλλοτε να δρουν και άλλοτε όχι στην εξέλιξη του δράματος….

Look Global i-ACT in Cultture ?

26/10/2010 Η αισιοδοξία σταδιακά επανέρχεται στην αγορά με το ΓΔ στις 1637 μονάδες 6% από το stop loss που θέτουμε και βάζει πλώρη προς την επόμενη στάση των 1673 μονάδων.

Η άνοδος μπορεί να συνεχισθεί και σήμερα καθώς επιβεβαιώθηκε από αυξημένους τζίρους 130 εκ., την μεγάλη συμμετοχή ανοδικές/συνολικές μετοχές = 95% και από τα νέα υψηλά έτους στους κύριους ξένους δείκτες.

Εάν ο ΓΔ δεν υποστεί κατά τις επόμενες μέρες κάποια άσχημη διόρθωση χειρότερη του -2%, τότε μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα λάβει σήματα αγορών από τον εύστοχο μακροχρόνιο δείκτη ΕΚΜΟ(15-80) γεγονός που θα αναστρέψει την ψυχολογία της αγοράς από καθοδική σε ανοδική.

Focus Local i-n new opportunities!!!

15/6/2010 Στρατηγική για την Τρίτη 26/10/2010

Παραμένει η ανοδική εικόνα του ΓΔ όπου η στόχευση προς το 1770 φαντάζει εφικτή όσο σταδιακά ενσωματώνει ανώτερα επίπεδα τιμών η αγορά…

ΤΑΚΤΙΚΗ:

1. Ο ΓΔ έχει δώσει σήμα αγοράς μετά την ανοδική διάσπαση των 1580μονάδων.

2. Όσο ο ΓΔ διακρατεί τα κέρδη του το stop loss αυξάνεται στις 1594 μονάδες όπου και θα ρευστοποιήσουμε τις θέσεις μας…

3. εντυπωσιακές ποσοστιαίες ανόδους όγκων σημείωσαν οι ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ και ΑΛΦΑ.

4. Μια σειρά μικρών ελπιδοφόρων εταιρειών έδωσε σήμερα για πρώτη ημέρα σήματα αγορών μετά τα ισχυρά σήματα σε ΜΕΤΚ και ΤΕΝΕΡΓ την προηγούμενη εβδομάδα…Αυτές είναι ΜΠΕΛΑ, ΝΗΡ, ΠΑΡΝ, ΜΟΗ

5. Η ΚΥΠΡ, έδωσε σήμερα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση πολλαπλής κορυφής.

6. Εντυπωσίασαν οι ΙΝΤΙΚΑ, ΟΠΑΠ, χωρίς να υστερούν ΜΟΗ, ΜΙΓ, ΒΙΟΧΚ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

7. ΟΤΕ παρουσιάζει εμφανή στροφέα στα 6,10 €

8. Προσέχουμε περισσότερο ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ιδιαίτερα ΜΥΤΙΛ (στροφέας στα 4,70) και ΕΤΕ (στα 8,58).

η παρούσα εβδομάδα θα είναι θετική για την αγορά της Αθήνας

Το θετικό κλίμα για τις προοπτικές του Χρηματιστηρίου δείχνει “βελτιώνεται”.
Η εντυπωσιακή κίνηση των αμερικανικών παραγώγων κατά τη διάρκεια της νύχτας +95 μονάδες ή περίπου 1%. Ο Dow Jones, λογικά θα κινηθεί προς νέα ανώτερα επίπεδα έτους, καθώς δείχνει να έχει δυναμική και κυρίως, να έχει ξεπεράσει τις αμφιβολίες για την ανάπτυξη νέας φάσης ύφεσης στις ΗΠΑ.
Μετά το επίπεδο των 11.205 μονάδων, θα μπορούσε να δημιουργήσει τη δυναμική και την προοπτική ανόδου για το επόμενο “σκαλοπάτι” των 11.400 - 11.450 μονάδων.
Πολύ θετική ήταν και η πορεία της αγοράς της Shanghai-Kίνα +1,90% σήμερα το πρωί, προδιαθέτουν για ένα θετικό ξεκίνημα στις αγορές.

Sunday, October 24, 2010

Η πρώτη περιοχή στήριξης έχει ανέβει στις 1570 μονάδες

Ο γενικός δείκτης πραγματοποίησε μια σημαντική ανοδική κίνηση ξεπερνώντας τις 1600 μονάδες. Η στήριξη των εκμο 9,20 ημερών κράτησαν τους πωλητές και έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στον δείκτη να αναρριχηθεί σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Ο δείκτης δοκιμάζει για δεύτερη φορά την αντίσταση της γραμμής λαιμού, που βρίσκεται πλέον στις 1615 μονάδες. Λίγο υψηλότερα στις 1625 μονάδες είναι η μισή απόσταση από το υψηλό Αυγούστου. Είναι λοιπόν περιοχή με σημαντικές αντιστάσεις. Αν ο γενικός δείκτης καταφέρει να τις διασπάσει, η επόμενη σημαντική περιοχή αντίσταση θα είναι στις 1665-1680 μονάδες. Στα θετικά θα συμπεριλάβουμε και την ανοδική πορεία του macd που έχει ξεπεράσει το μηδέν και κινείται ανοδικά. Η πρώτη περιοχή στήριξης έχει ανέβει στις 1570 μονάδες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η αναφορά των μετοχών δεν πρέπει να θεωρείται προτροπή αγοράς ή πώλησης. Απλά γίνεται αναφορά στην εικόνα της μετοχής βάση της τεχνικής ανάλυσης.