Monday, April 11, 2011

δεν πληρώνω, δεν πληρώνω, ...


12/4/2011        Local
            11/4/2004 18:00…επιστροφή στο σπίτι… και ειδήσεις ΣΚΑΙ: «το κίνημα δεν πληρώνω ευθύνεται για την επίθεση σε αστυνομικό σταθμό στη Κόρινθο και το κάψιμο κλήσεων…»
            ΓΥΝΑΙΚΑ:    «…που ετοιμάζεσαι να πας … βάλε τις πιζάμες σου…» στην εβδομαδιαία συνάντηση του κινήματος στον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου στις 19:00 στο καφενείο «Θεωρείο»         Στη σκέψη μου είναι η συμβολή για μια πολιτική φόρμουλα του συγκεκριμένου κινήματος που δραστηριοποιείται εδώ και 18 μήνες… μια και θεώρησα αρκετό χρονικό διάστημα ωρίμανσης μια τέτοιας ιδέας… Θεωρώ δε ότι το σημαντικότερο στοιχείο της πολιτικής δράσης είναι το παράδειγμα και θα πρέπει αυτό να έχει την αξία της διαχρονικότητας βρίσκοντας ένα άλλο πλαίσιο ή έστω και χωρίς πλαίσιο ή θέμα, αλλά σίγουρα πέρα απ’ τον βραχυπρόθεσμο στόχο του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ… …η έκπληξη ήταν ότι το θέμα ήταν Νο 1 στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης, ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
            Ένα κίνημα εν τη γεννέσει του, με κάποιους να νομίζουν ότι θα δώσουν μάχη με εχθρούς (αν είναι ποτέ δυνατόν…), ίσως σταδιακά ωριμάσουν και δουν ότι ο μόνος εχθρός είναι ο εαυτός μας…
            Ακόμα και το άκουσμα φιλελεύθερων ιδεών ως πολιτικές θέσεις φόβισε-ξένισε κάποιους… με αποτέλεσμα η πολιτική ανάλυση να μείνει στον πάγκο… ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ. Οι διαδικασίες της άμεσης συμμετοχής είχαν πάει περίπατο, με αποτέλεσμα ο υφέρπων φασισμός μιας νομενκλατούρας του λόγου (χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου), να επιβάλει ακούσματα δίκην αυθεντίας…
            Συγκρίνοντας με την αντίστοιχη εμπειρία απ’ την συμμετοχή μου στο κίνημα της άμεσης δημοκρατίας, σίγουρα το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στερείται βραχυπρόθεσμα των προϋποθέσεων ανέλιξης πολλών νέων θέσεων στο πολιτικό κατεστημένο για μαζική απήχηση… ο καιρός θα δείξει!
            Η έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Χρήστου Μπαβέλη –παλιός μου δάσκαλος στην τεχνική ανάλυση- και η παρουσία του κ Γιάννη Σιάτρα στον ίδιο χώρο!!!
            Global
            Από σήμερα θα είναι διαθέσιμη μια νέα εφαρμογή μέσω του e-signal, όπου σε real time θα μπορούμε να παίρνουμε σήματα αγορών και πωλήσεων τόσο ημερήσια όσο και για trading. Αυτό γίνεται εφικτό με την on line τεχνική ανάλυση που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Μάρκοβιτς, παλιά αυθεντία του ΧΑΑ και μας την διαθέτει για την δοκιμαστική λειτουργία του στην Ελληνική αγορά.
            …Μάουζερ Heiner Muller
ΧΟΡΟΣ
Στο μέτωπο του Εμφυλίου αγωνίστηκες εσύ
Αδύνατο σημείο σε σένα δεν βρήκε ο εχθρός
Αδύνατο σημείο σε σένα δεν βρήκαμε εμείς.
Τώρα εσύ ο ίδιος είσαι ένα αδύνατο σημείο
Που ο εχθρός σε μας δεν πρέπει να βρει.
Α.        Σκότωσα
 με δική σας εντολή.
ΧΟΡΟΣ
Και όχι με δική μας εντολή.
Η στιγμή ανάμεσα σε δάχτυλο και σκανδάλη
Ήταν ο χρόνος σου και ο δικός μας. Η μικρή απόσταση
Ανάμεσα σε χέρι και πιστόλι
Ήταν η θέση σου στο μέτωπο της επανάστασης
Όμως όταν το χέρι σου έγινε ένα με το πιστόλι
Και εσύ έγινες ένα με την εργασία σου
Και δεν είχες πια συνείδηση για αυτήν…
Η θέση σου στο μέτωπό μας ήταν ένα κενό
Και για σένα καμιά πια θέση στο μέτωπό μας. ...
… Τον εαυτό μας πρέπει να παρατηρήσουμε, μόνον τον ίδιο
Όμως οφείλουμε να μην παρατηρήσουμε ο ένας τον άλλον.
Εσύ είσαι ο ένας και εσύ είσαι ο άλλος…

12/4/2011        Στρατηγική για την Τρίτη 12/4/2011
Η καθοδική κίνηση της αγοράς, αυξάνει τις πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης εντός του επόμενου διήμερου… λέγαμε και πριν αλέκτωρ λαλήσει η αγορά τραβάει προς τον νέο Γολγοθά πτώσης…

ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.       H πτωτική διάσπαση του ΓΔ κάτω απ’ τις 1525 μονάδες, οδηγεί σε μείωση θέσεων...
2.      ΟΠΑΠ      προσφέρεται για trading και αγορές άμεσες
3.       ΕΒΖ          στο τελευταίο διήμερο έχει υπεραποδώσει … κρατάμε τις θέσεις μας και ίσως ενισχύσουμε σε πιθανό γύρισμά της…
4.       ΦΟΛΙ       αξίζει την προσοχή μας, για άμεσες αγορές
5.       ΟΤΕ          διακράτιση…

Sunday, April 10, 2011

Η βάση των 1520 μονάδων θα κρίνει τις εξελίξεις...

Ο γενικός δείκτης έχοντας πραγματοποιήσει διακύμανση εκατό περίπου μονάδων, έκλεισε με μικρά κέρδη. Αφού έκανε χαμηλό στις 1468 μονάδες, έβγαλε ανοδική αντίδραση που διέσπασε την καθοδική γραμμή τάσης των τελευταίων ημερών.
Η ανοδική προσπάθεια δεν κατάφερε  να ξεπεράσει την αντίσταση των εκμο9,20,50 ημερών. Έκανε υψηλό στις 1560 μονάδες ακουμπώντας τον εκμο20 ημερών. Θα θέλαμε το καθοδικό γύρισμα να μην περάσει κάτω από τις 1520 μονάδες και στην συνέχεια ο γενικός δείκτης να δοκιμάσει την αντίσταση των 1570 μονάδων, όπου θα βρει την καθοδική γραμμή τάσης από τα υψηλά του Φεβρουαρίου και τον εκμο50 ημερών. Αν οι πωλητές επικρατήσουν και διασπαστούν οι 1520 μονάδες, η πιθανότερη εξέλιξη θα είναι η προσέγγιση των προηγούμενων χαμηλών και της περιοχής των 1450 μονάδων.