Tuesday, December 06, 2011

"...Δεσποινίς Μνήμη/ αυτά τα δάκρυα/ δεν είναι δικά μου" "ΕΣ ΔΑΚΡΥΑ ΕΠΕΣΕΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ" Παπακώστα Όλγα



6/12/2011      Local   …η ενάρετη τεμπελιά…
  • O κανόνας του Buffett κάνει λόγο για το μικρότερο ποσοστό του εισοδήματός του που καταβάλλει σε φόρους σε φόρους από ό, τι η γραμματέας του. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό οφείλεται στα εισοδήματά του που αποτελούνται κυρίως από μακροπρόθεσμα κεφαλαιουχικά κέρδη και λιγότερα από μισθούς.
  • Το ερώτημα λοιπόν είναι: τι έγινε τις τελευταίες δεκαετίες και το εισόδημα από μισθωτή εργασία έγινε λιγότερο ενάρετο απ’ το εισόδημα από «μη δεδουλευμένες πηγές» όπως τόκους κλπ?
  • Γιατί είναι υποτιμητικό το εισόδημα από το εργατικό δυναμικό? Πως ξαφνικά οικειοποιηθήκαμε αρχαιοελληνικές ενάρετες αξίες χωρίς ποτέ να μιλήσουμε γι’ αυτές?
  • Έχουμε επιστρέψει λοιπόν στην κλασσική εποχή που η εργασία ήταν κάτι το μεμπτό για τους αθηναίους πολίτες… και στη βάση αυτή οι αποδόσεις για τα κεφάλαια φορολογούνται με χαμηλότερους συντελεστές από ό, τι οι μισθοί.
  • Γιατί έγινε όμως αυτή η αλλαγή ? αν ανατρέξουμε πίσω στην πρόσφατη ιστορία θα δούμε τους δημοκρατικούς να «μάχονται» για το εισόδημα, ιδιαίτερα την περίοδο της μεγάλης κρίσης του 1929… έκτοτε μπήκε πολύ χρήμα στις τσέπες τους… και σιώπησαν αποδεχόμενοι την μη ενάρετη προέλευση του χρήματος απ’ την μισθωτή εργασία… Αυτό ήταν άλλωστε και το δόγμα των σοσιαλιστών, που οικειοποιήθηκαν την ίδια αρχή, αποδεχόμενοι να γεμίσουν τις δικές τους τσέπες με τα δανεικά της  πατρίδας τους. Ο τρόπος αυτός αποτελεί μια κοινωνική κλοπή του μέλλοντος μιας χώρας… ο πολιτικός-ληστής είναι ένας ξεδιάντροπος κλέφτης, δεν του αρκεί το αποτέλεσμα, επιβάλλει ένα εμφανή τρόπο κλοπής αξιόπιστο απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Λειτουργεί δηλαδή ως παράδειγμα, κάνε ότι κάνω, δημιουργώντας ένα συνένοχο λαό που μπορεί ο κάθε πατερούλης να τον βιάζει.

Global             … εξισορρόπηση φόρων… και ΕΕ=Α2
  • Η συζήτηση περί δίκαιου φορολογικού συστήματος στην ΕΕ και ενιαίου φορολογικού συντελεστή εννοείται ότι αποτελεί μία ακόμη πλευρά του γερμανικού ιδεώδους, ένα ευρωπαϊκό ιδεολόγημα, χωρίς ίχνος μέριμνας για τους αδύναμους κρίκους (κράτη).
  • Πέρνα του Ατλαντικού υπάρχουν 7 πολιτείες, όπως το Τέξας και η Φλόριντα που δεν έχουν κανένα φόρο εισοδήματος στα φυσικά πρόσωπα… Αν δεν σας βολεύει η αναγωγή στην Αμερική αυτού του σκεπτικού, μπορείτε να το προβάλλεται σε τοπικό επίπεδο και να σκεφτείτε στην Ελλάδα αν υπάρχει έστω και ένας δήμος που δεν χρεώνει δημοτικά τέλη…
  • Στην ΕΕ οι δείκτες κυκλοφοριακής ταχύτητας του χρήματος Μ1, Μ2, Μ3, είναι όλοι σε αρνητικό έδαφος…  η συρρίκνωση τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία επιδεινώνεται από μήνα σε μήνα...  και το μόνο καλό νέο είναι ότι η δράση ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία, Ελβετία, Καναδά, Κίνα).
  • Η επιχειρούμενη διαγραφή τόσο μεγάλου χρέους εκ μέρους της Ελλάδας μέσω του PSI εν μέσω της ύφεσης και οι κινήσεις λιτότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα οδηγήσει την Ευρωζώνη σε Αποπληθωρισμό plus (Α2)… και μεγάλη ύφεση...

"ΕΣ ΔΑΚΡΥΑ ΕΠΕΣΕΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟΝ" Παπακώστα Όλγα

Της είπα να αποφύγει τα οικεία κακά.
Ας γίνει εκείνη συγγραφέας.
Της παραχώρησα τις λέξεις μου.

Σιγά τις λέξεις, είπε
δεν τις χρειάζομαι.
Θα δεις
δεν θα διαβάσεις
δεν θα ακούσεις
μόνον θα δεις

Μεγάλη ψεύτρα
μανούλα στο μοντάζ
μα κι η πρωταγωνίστρια
φτυστή εγώ

Δεσποινίς Μνήμη
αυτά τα δάκρυα
δεν είναι δικά μου

Υ.Γ.
Αφιερωμένο στους κλαμένους τεχνοκράτες, Ιταλούς και μη.

1 comment:

  1. Αρκετά σωστό κείμενο, άλλα έχει πολλά κενά. Του λείπουν στοιχεία όπως τους πατεράδες μας που μπήκαν και μας έβαλαν στο τρικ του λαβείν χωρίς το δουν. η μεγάλη ιστορική συμφωνία του μάαστριχ που βοηθήσανε και οι ιταλοί . Τέλος δεν ξεχνάμε την μεγάλη ιστορία του λαού της ιταλίας που με τόσο χαρά είχε αποβάλει κάθε είδος πολιτικής πράξης. Αφού πρώτα είχε φυσικά είχε διαλύσει τα άκρα της. Κατά κύριο λόγο αφουγκράζομαι το κείμενο και πιστεύω έντονα ότι δύοτρία θέματα μας σώζουν σαν ευρωζωνη . 1. Υποτίμηση 2. Δημιουργία ευρωπαϊκού ηνωμένο κράτους 3. Ένωση λίρας -ευρώ. το αφιερώνω στους ιταλούς σκεπτικιστές που γνωρίζουν την δύναμη της βιομηχανίας και της λαμογιας των νοτίων ευρωπαϊκών λαών.

    ReplyDelete

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!