Tuesday, March 13, 2012

Τη σάρκα, το αίμα θα βάλω/ Σε σχήμα βιβλίου μεγάλο. Κ.Γ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Η ελαφριά ανοδική αντίδραση συνεχίστηκε για δεύτερη εβδομάδα. Ο γενικός δείκτης κατάφερε να φτάσει μέχρι το 50% της συνολικής πτώσης από το υψηλό των 847 μονάδων. Έχει επαναφέρει σε οριζόντια θέση τους εκμο9,20,50 ημερών και οι επόμενες δύο συνεδριάσεις είναι πολύ σημαντικές για την βραχυχρόνια πορεία του δείκτη. Χρειαζόμαστε άμεση ανοδική προσπάθεια που θα κρατήσει τους κινητούς ως στήριξη και θα οδηγήσει τον δείκτη μέχρι την επόμενη αντίσταση Fibonacci στις 797 μονάδες. Από εκεί θα περιμέναμε άλλο ένα καθοδικό σκέλος που θα δώσει τιμές κοντά στις 700 μονάδες. Οι ταλαντωτές είναι επιβαρημένοι και περιμένουμε μετά από μια μικρή ανοδική προσπάθεια νεότερο χαμηλό διμήνου. Η περίπτωση να δημιουργούμε με την τρέχουσα μεσοχρόνια κίνηση τον δεξιό ώμο ενός μεγάλου εξάμηνου σχηματισμού αντιστροφής ΩΚΩ της καθοδικής κίνησης είναι ρεαλιστική.


S&P 500
  • Η εκτίμηση πως ο Αμερικανικός δείκτης θα κάνει πρώτα την κίνηση προς τις 1400 μονάδες και μετά θα διορθώσει βγήκε ανάποδα. Η διόρθωση ξεκίνησε άμεσα και έφτασε στις 1340 μονάδες. Η ανάπαυλα από εκεί έχει φέρει τον δείκτη ξανά κοντά στα υψηλά του και θα μπορούσε να δοκιμάσει τώρα για τις 1400 μονάδες. Οι εκμο9,20 ημερών παρά την έντονη διορθωτική κίνηση δεν έχασαν την καλή τους εικόνα και συνεχίζουν την ανοδική τους φορά. Πλέον όμως έχουμε τις 1340 μονάδες ως σημαντικότατο σημείο εξόδου. Αν δεν δούμε νέα υψηλά αλλά έχουμε εκ νέου καθοδικό γύρισμα που θα διασπάσει τις 1340 μονάδες, τότε θα έχουμε επιβεβαιωμένο σήμα διπλής κορυφής που θα δώσει στόχο για τον δείκτη στις 1300-1290 μονάδες.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Το καθοδικό σκέλος στο ευρώ βρήκε τελικά στήριξη στο 1,310. Από εκεί έγινε μια προσπάθεια να ξεπεράσει ξανά τους εκμο9,20,50 ημερών η οποία ουσιαστικά απέτυχε κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής. Το καθοδικό κερί δείχνει πολύ ισχυρό και ανοίγει τον δρόμο για τιμές κοντά στο 1,29. Πριν από αυτό θα μπορούσε να προσπαθήσει να πάρει πίσω την μισή από την πτώση της Παρασκευής ώστε να δοκιμάσει και ως αντίσταση τους εκμο9,20,50 ημερών που βρίσκονται όλοι μαζί στο 1,3190.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!