Sunday, March 25, 2012

"Θάνατε γελάω/χαιδεύω τα φιλιά που δεν έδωσα/...κλείνω το στόμα μου/Στη σιωπή/σιωπή θά'μαι/η σιωπή του/" ΜΗΔΕΙΑ Κοντραφούρης Γ.


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Για ακόμη μια εβδομάδα διατηρήθηκε η θετική εικόνα του γενικού δείκτη. Αφού δοκίμασε να ξεπεράσει τις 780 μονάδες ανεπιτυχώς, στην συνέχεια πραγματοποίησε διόρθωση που δείχνει να ολοκληρώθηκε στους εκμο9,20 ημερών στα επίπεδα των 762 μονάδων. Για την τρέχουσα εβδομάδα θα πρέπει να δούμε τον δείκτη να κρατάει τις 760 μονάδες σαν στήριξη και να δοκιμάζει την σημαντικότερη αντίσταση στις 797 μονάδες , όπου έχουμε το καθοδικό χάσμα και το τελευταίο επίπεδο διόρθωσης από τα υψηλά του Φεβρουαρίου. Ο macd έχει δώσει νέο σήμα εισόδου και κινείται σε θετικό έδαφος. Ισχυρή περιοχή στήριξης είναι πλέον η περιοχή των 745-755 μονάδων. Όσο ο δείκτης παραμένει πάνω από αυτό το σημείο οι αγοραστές θα έχουν το πλεονέκτημα. Η περίπτωση να δημιουργούμε με την τρέχουσα μεσοχρόνια κίνηση τον δεξιό ώμο ενός μεγάλου εξάμηνου σχηματισμού αντιστροφής ΩΚΩ της καθοδικής κίνησης είναι ρεαλιστική.

S&P 500
  • Λόγω της υπέρ αγορασμένης κατάστασης του Αμερικανικού δείκτη περιμέναμε μια μικρή διόρθωση από την περιοχή των 1410 μονάδων. Ο δείκτης ακολούθησε την πορεία που περιμέναμε κάνοντας βραχυχρόνια κορυφή στις 1410 μονάδες και έχει κινηθεί διορθωτικά δοκιμάζοντας τον εκμο9 ημερών σαν στήριξη. Μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει. Για την τρέχουσα εβδομάδα θα θέλαμε να μην δούμε υποχώρηση κάτω από τις 1380 μονάδες. Εκεί έχουμε τον εκμο20 ημερών και την ανοδική γραμμή στήριξης από τα χαμηλά του Νοεμβρίου. Αν οι στηρίξεις δεν κρατήσουν, θα έχουμε επιβάρυνση της θετικής εικόνας, καθώς θα έχουμε σήμα εξόδου από τον macd.
  • Ο Μάρτιος χρειάζεται πολύ προσοχή καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχει δώσει σημαντικές κορυφές. Άρα μέχρι το τέλος του θα χρειαστεί την προσοχή μας στο μηνιαίο διάγραμμα καθώς δεν θα πρέπει να διασπάσει τις 1370 μονάδες. Ο στόχος του δείκτη μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, εφόσον κρατήσει τις στηρίξεις, βρίσκεται στις 1440 μονάδες.

ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Καλή η εβδομαδιαία κίνηση για το ευρώ. Κατάφερε να διασπάσει την αντίσταση των εκμο20,50 ημερών στο 1,3170 και να κρατηθεί όλη την εβδομάδα, ολοκληρώνοντας πολύ κοντά στην αντίσταση του 1,3290. Η εικόνα φαίνεται ανοδική με το ευρώ να έχει αυξημένες πιθανότητες να κινηθεί προς την ισχυρότατη περιοχή αντίστασης του 1,3445-1,3485, όπου έχουμε το υψηλό έτους, τον εκμο200 ημερών και την καθοδική γραμμή αντίστασης από τα υψηλά του Αυγούστου.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!