Tuesday, January 24, 2012

"...Η Μαργαρίτα αγαπάει το χορό,/ κι ως μουσικός του Lublin/ τσουγκρίζει το ποτήρι μας,/ δανείζει τον θάνατο./ Plegaria Α.Η.

24/01/2012    Local     …κοινωνικό αγαθό… η διανοητική-ηθική ελίτ που κατ’ εξοχήν συμβάλλει σε τέτοιες πράξεις
  • «όλοι αυτοί που επιζητούν να καταστρέψουν τις ελευθερίες ενός δημοκρατικού έθνους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πόλεμος είναι ο πιο σίγουρος και ο πιο σύντομος τρόπος για να το πετύχουν» Alexis de Tocqueville 1835 απ’ το έργο «Η δημοκρατία στην Αμερική»
  • Ο 1ος ΠΠ επιτάχυνε την κρατική παρέμβαση σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής επιβάλλοντας μια σειρά αδιανόητων μέτρων για τον κλασικό φιλελευθερισμό, με αύξηση δημοσίων δαπανών, προστατευτικούς δασμούς, επέκταση γραφειοκρατίας, αύξηση φορολογίας, αύξηση των δαπανών πρόνοιας και εγκατάλειψη του κανόνα του χρυσού.
  • Ο πόλεμος λοιπόν δημιουργεί μια κατάσταση ανοχής και αποδοχής της επέκτασης του κράτους σε βάρος των ατομικών μας δικαιωμάτων λόγω της ανασφάλειας που δημιουργεί… Προσέξτε την πλάνη στην παραπάνω πρόταση... Ο καθένας αντιλαμβάνεται τον εαυτό του να κερδίζει απ’ τα ατομικά δικαιώματα αλλά συνήθως οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται απλώς σε κοπή πίττας χωρίς φλουρί!!! Το ζητούμενο για κάθε κοινωνική ομάδα είναι το κοινωνικό αγαθό σε συνάρτηση με το θεμελιακό ερώτημα της ηθικής: «τι είναι αγαθό;»
  • Η λέξη αγαθό χρησιμοποιείται για την ουσία (νους), την ποιότητα (αρετή), την κατηγορία της σχέσης (χρήσιμη), τον χρόνο (κατάλληλη στιγμή) και τον τόπο (ως διαμονή). Το αγαθό ανακαλύπτεται με την αναζήτηση και όχι ως ορισμός για κάθε συγκεκριμένη περίσταση, γενικεύοντας κάτι μη συγκεκριμένο που υπάρχει μόνο στην σκέψη. Ως τελικό αγαθό είναι το ύψιστο αγαθό που αναζητείται για να φθάσει η ψυχή στην ευτυχία. Με κριτήριο ηθικής την ευτυχία αναφερόμαστε στην ευημερία και στο ευ πράττειν ως πεδίο αισθητικής, φιλοσοφίας και πνευματικής κίνησης που μετασχηματίζει ουσιαστικά τον πολιτισμό.
  • Η γενική ευημερία είναι ηθικά έωλη, αλλά η προαγωγή του αγαθού στον πολιτικό βίο είναι σημαντική για κάθε άτομο που μπορεί ή πρέπει να συμβάλλει, ανεξάρτητα με την θέση του. Η πόλη κοινωνεί στα μέλη της τις ηθικές αξίες, αλλά ταυτόχρονα υποτιμά αντίστοιχες αξίες για μη δημοφιλείς μειονότητες. Η αντίληψη του κοινού αγαθού σέβεται τις διαφορές, άρα δεν ορίζεται με τρόπο που τις αποκλείει εξ’ αρχής, εν κατακλείδι η πλουραλιστική ελληνική κοινωνία με διαφορετική ηθική θεμελίωση για κάθε κοινωνικό υποσύνολο μπορεί και πρέπει ν’ αποφεύγει τον διχασμό του έσχατου σκοπού του βίου χάριν της κοινωνικής ευδαιμονίας. Το πρόβλημα της ετερότητας, της αναγνώρισης του άλλου, προβάλλεται με σάρκα και οστά στο πρόσωπο του αριστοτελικού φίλου ως άλλου εαυτού. Το αριστοτελικό εγώ δεν ανάγεται στην ψευδαίσθηση του ατομικισμού, ότι η ευδαιμονία του εγώ μπορεί να επιτευχθεί ερήμην του άλλου, ή με ιεραρχική αξιολόγηση της ευδαιμονίας του εγώ, ή με ωφελιμιστική μετατροπή της σχέσης σε μέσο. Αντίθετα θεμελιώνεται ως πρότυπο διαπροσωπικής προνομιακής σχέσης μεταξύ πολιτών-φίλων. Η σχέση αυτή είναι το ελατήριο του πολιτικού βίου, αλλά επειδή ο στόχος έγκειται σε ευγενικές πράξεις, αναζητείται η διανοητική και ηθική ελίτ που κατ’ εξοχήν συμβάλλει σε τέτοιες πράξεις, διότι καμιά θεωρία δεν αφορά τους πολλούς, αυτούς τους αφορά ο εθισμός που συντελείται απ’ την αγωγή και όχι απ’ την σκέψη.

Global     … ιεράρχηση πίστης…
  • το  κίνημα «Occupy» επιδιώκει λύσεις για τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, προτείνοντας οι εργαζόμενοι να καταλάβουν τις επιχειρήσεις τους, από τη λειτουργία τους έως τη διοίκησή τους, καταργώντας το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα (εργοδότης-εργαζόμενοι). Στις νέες αυτοδιευθυνόμενες επιχειρήσεις, όσοι παράγουν συμμετέχουν στο σχεδιασμό, τη διεύθυνση και τη διάθεση των κερδών με ισότιμη θέση στη λήψη όλων των αποφάσεων. Το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχουν εργοδότες, σοσιαλισμός,2 έτσι μπορεί ν’ αποφευχθεί η επανάληψη του καπιταλιστικού κύκλου:
(1) οικονομική άνθηση που εκρήγνυται σε κρίση
(2) μαζικά κινήματα για μεταρρυθμίσεις κοινωνικής πρόνοιας και οικονομικές ρυθμίσεις (3) καπιταλιστές που χρησιμοποιούν τα κέρδη τους για να ακυρώσουν την επίτευξη μεταρρυθμίσεων και κανονισμών
(1) η επόμενη καπιταλιστική άνθηση, διάρρηξη, και κρίση.

η ΕΕ προσπαθεί να περπατήσει πάνω στην Ερυθρά θάλασσα:
  • επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία στα κράτη μέλη, ως θεσμική κίνηση οικονομικής ένωσης
  • αφήνει την ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα έμμεσα μέσω μακροχρόνιων χαμηλότοκων πιστώσεων
  • προάγοντας τα κέρδη των τραπεζών που κινδυνεύουν με κραχ
  • μη στερώντας στην πράξη τα bonus των τραπεζιτών
  • ο μαέστρος Νταλάρα εξημερώνει το άλογο των αγορών
  • και αυτές δέχονται από χρεωκοπημένα κράτη νέα χρεόγραφα με χαμηλότερα επιτόκια!!!
  • μόνο 4,5% στην Ιταλία, με κόστος 1%, κερδίζουν το άθλιο ποσοστό του 350%
  • η Μέρκελ είναι το ισχυρό χαρτί της Ελληνικής Ακυβέρνητης Πολιτείας του Papa Solo Idiot
  • To 2012 εγκυμονεί πιστώσεις που είναι δύσκολο να αναχρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους, πόσο μάλλον που ως προεκλογική χρονιά περισσότερο θα διογκωθούν, άρα θα μειώσουν την πίττα του ιδιωτικού τομέα αυξάνοντας πλέον τις πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση στο τέλος του έτους.

Plegaria    (Ικεσία)
…η εκδρομή μας μια σιωπή,
προς πώληση η αντίσταση κι η μα-
ρτυρία.

Τι τυχερό έθνος,
στο θρήνο του μια Μαργαρίτα
το ντύνει με νυφικό τέφρας,
μα αυτό
κρατά το ραγισμένο ποτήρι .
Δανείζει τα παιδιά σου,
και εσύ, ναι εσύ
δεν κοινωνείς τον μάρτυρα.

Η Μαργαρίτα αγαπάει το χορό,
κι ως μουσικός του Lublin
τσουγκρίζει το ποτήρι μας,
δανείζει τον θάνατο.

Ροδίζει το νερό,
ροδίζουν οι λέξεις που σε περιμένουν.
κι εσύ
ένα επιλόβιο,
μαζί κι εγώ,
μαζί όλοι μας.    


24/1/2012        Στρατηγική για την Τρίτη
  • Ανοδική έκρηξη χθες στην ελληνική αγορά με τον ΓΔ στο +4,22% με 60 εκ. € Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παίζει το χαρτί των προνομιούχων μετοχών, δηλαδή να δανείσει τις τράπεζες με 30δις προνομιούχους τίτλους … θα δούμε…    
  • ένατη συνεχόμενη ημέρα ανόδου … στατιστικά εδώ τελειώσαμε και κάθε άνοδος θα είναι ευκαιρία προσωρινής κατοχύρωσης κερδών…
  • άρα εδώ δεν αγοράζουμε
  • για αγορές μετά την διόρθωση θα εστιάσουμε με την μέθοδο retracement
ΤΑΚΤΙΚΗ:
CASH    
Μετοχές
  • ETE, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ είναι υπεραγορασμένες
  • παρατηρούμε ΦΡΙΓΟ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ, ΕΕΕΚ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΒΙΟΧΚ, ΜΠΕΛΑ, ΦΦ.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!