Monday, January 23, 2012

«…ο καλύτερος είναι ο πολίτης που ο ίδιος στοχάζεται όλα τα πράγματα…» Ησίοδος "Έργα και Ημέρες"


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • O γενικός δείκτης θέλοντας να προεξοφλήσει κάποια θετική εξέλιξη στην υπόθεση του PSI, έχει πραγματοποιήσει μια ανοδική σειρά οκτώ θετικών συνεδριάσεων. Ανάλογη περίπου εικόνα είχαμε ακριβώς ένα χρόνο πριν. Όπως τώρα έτσι και τότε ακριβώς στις 10/1 έγινε το χαμηλό εκείνης της περιόδου. Ακολούθησε η αγορά μια ανοδική κίνηση μέχρι τις 20/2 και στην συνέχεια επανήλθε πτωτικά. Στην τρέχουσα χρονική στιγμή είχαμε μετά την διάσπαση της τρίμηνης καθοδικής γραμμής τάσης και των εκμο9,20 ημερών στην περιοχή των 650 μονάδων, μια άμεση προσέγγιση του εκμο50 ημερών και της οριζόντιας αντίστασης των 700 μονάδων. Με αυτή την αντίσταση θα παλέψει ο γενικός δείκτης την τρέχουσα εβδομάδα. Αν συνεχίσει άμεσα ανοδικά θα βρεθεί αντιμέτωπος με την καθοδική γραμμή αντίστασης στις750 μονάδες. Το πιθανότερο σενάριο είναι να πάρει πρώτα μερικές διορθωτικές συνεδριάσεις , μέχρι να δοκιμάσει τους εκμο9,20 ημερών σαν στήριξη. Ένα λογικός στόχος αυτής της κίνησης θα είναι η δοκιμασία τα κορυφής των 826 μονάδων του Οκτωβρίου. Ο macd είναι πολύ κοντά να διασπάσει την γραμμή του μηδενός και να ισχυροποιήσει την ανοδική πορεία, ενώ ο RSI δείχνει ισχυρός και πλησιάζει την γραμμή του 70. Ο στοχαστικός δείχνει υπέρ αγορασμένος και ίσως να χρειαστούμε την μικρή διόρθωση , πριν κινηθούμε σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα τιμών.
  • Ένα γενικό stop θα πρέπει να μπει στις 650 μονάδες.



S&P 500
  • Με μια καθαρά ανοδική εβδομάδα ο δείκτης s&p500 διέσπασε και την οριζόντια αντίσταση των 1295 μονάδων. Έχει ανοίξει ο δρόμος για τα υψηλά του Ιουλίου από τις 1345 μέχρι τις 1370 μονάδες. Πλέον έχουμε ένα πολύ σημαντικό σημείο στήριξης που θα το χρησιμοποιήσουμε και σαν σημείο τελικής εξόδου από αγοραστικές θέσεις. Εφόσον διασπαστούν καθοδικά οι 1280 μονάδες θα έχει χαθεί μια πολύ σημαντική περιοχή στήριξης και θα αλλάξει η εικόνα του δείκτη. Όσο θα είμαστε πάνω από εκεί οι αγοραστικές θέσεις δεν κινδυνεύουν. Βραχυχρόνια ο εκμο9 ημερών ανεβαίνει στις 1300 μονάδες και στηρίζει το ανοδικό κύμα, ενώ ο εκμο20 ημερών ανεβαίνει πάνω από τις 1280 μονάδες. Οι ταλαντωτές υποστηρίζουν απόλυτα την κίνηση.
  • Μόνο ο macd δεν έχει ακολουθήσει σε νεότερη κορυφή από του Οκτωβρίου και δείχνει να υπό αποδίδει.  



ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Στο προηγούμενο σχόλιο είχαμε αναφέρει πως στο ευρώ είχαν τοποθετηθεί θέσεις short σε επίπεδα ρεκόρ. Σκεφτόμενοι περισσότερο πονηρά ποντάραμε σε μια ανοδική αντίδραση του Ευρώ ώστε να πετάξει έξω τις όσους δεν μπορούν να στηρίξουν τις θέσεις τους. Έτσι περίπου στο 1,26 είχαμε την αντιστροφή και στην συνέχεια την ανοδική διάσπαση διαδοχικά των εκμο9,20 ημερών και του καθοδικού καναλιού που οδηγούσε την ισοτιμία το τελευταίο τρίμηνο. Έχουμε αναφέρει σαν στόχο αυτής της κίνησης την περιοχή του 1,3150 (χαμηλό Οκτωβρίου). Εκεί περίπου θα κινείται  και ο εκμο50 ημερών.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!