Sunday, January 29, 2012

"δόξα πόλης ...σε άνυδρο ποτάμι/ για να πνιγούνε τώρα οι Αθηναίοι πρέπει αλλού να αναζητήσουνε για το λουτρό τους τάφο" Ν.Κάλας


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Ο γενικός δείκτης και ιδιαίτερα οι τραπεζικές μετοχές, συνέχισαν την ξέφρενη κούρσα τους όχι τόσο προεξοφλώντας τα γνωστά θέματα του psi , αλλά περισσότερο αυτά που δεν γνωρίζουν όλοι οι κοινοί θνητοί σχετικά με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Βέβαια είτε γνώριζε κάποιος είτε δεν γνώριζε , έβλεπε τις τιμές να ανεβαίνουν και να αποτυπώνονται οι διακυμάνσεις στα διαγράμματα. Έτσι μετά την ανοδική διάσπαση των 700 μονάδων και την δοκιμασία της σαν στήριξη, είχαμε την άμεση προσέγγιση και διάσπαση της σημαντικότατης αντίστασης της καθοδικής γραμμής από τα υψηλά του Φεβρουαρίου. Με την διάσπαση της ήρθαν και τα νέα δεδομένα που πλέον είναι γνωστά σε όλους , άρα και προεξοφλημένα. Η συνεδρίαση της Παρασκευής μπορεί να αποδειχτεί παγίδα για όσους αγόρασαν τα νέα.
  • Το διάγραμμα  μας δείχνει πως είμαστε κοντά σε μια βραχυχρόνια κορυφή. Μπορεί να έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ή να φτάσει μέχρι τα υψηλά του Οκτωβρίου στις 826 μονάδες , όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο σχόλιο. Η διόρθωση που περιμένουμε θα πρέπει να κρατήσει στην χειρότερη περίπτωση τις 650 μονάδες, με πιθανότερη όμως στήριξη την περιοχή των 700 όπου έχουμε μαζεμένες στηρίξεις από τους εκμο20,50 ημερών και της οριζόντιας γραμμής του χαμηλού Οκτωβρίου και υψηλού Δεκεμβρίου. Τα νέα , εφόσον ισχύουν και γίνουν πράξη , δίνουν περιθώρια για μεγαλύτερη άνοδο στους δείκτες , ιδιαίτερα πριν από τις ΑΜΚ των τραπεζών. Μια κίνηση προς τις 1000 μονάδες είναι εφικτή πριν εμφανιστούν ξανά τα προβλήματα.   


S&P 500
  • Σημάδια εξασθένησης , όχι όμως αντιστροφής έχουμε στον δείκτη s&p500. Όσο κρατούνται οι τιμές πάνω από τον εκμο9 ημερών δεν αλλάζει η προοπτική άμεσης προσέγγισης των 1345 μονάδων. Αν χαθεί σαν στήριξη ο εκμο9 ημερών τότε η επόμενη περιοχή στήριξης θ είναι στις 1295 και 1280 μονάδες. Πολύ δύσκολα θα χαθεί αυτή η περιοχή στήριξης και αυτό θα είναι ένα σημαντικότατο σήμα αντιστροφής της μεσοχρόνιας τάσης. Σε βραχυχρόνιο επίπεδο περιμένουμε να διασπαστεί ο εκμο9 ημερών καθώς ο rsi και ο στοχαστικός έχουν δώσει σήματα εξόδου από την υπέρ αγορασμένη περιοχή, ενώ και ο macd παρά το νέο υψηλό στις τιμές, δεν έχει περάσει σε νέα κορυφή δείχνοντας αδυναμία. Η διόρθωση που περιμένουμε δεν φαίνεται να μπορεί να επεκταθεί πέρα από τα επίπεδα που ήδη αναφέραμε.  


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Είχαμε αναφέρει σαν στόχο της ανοδικής διόρθωσης του ευρώ την περιοχή του χαμηλού του Οκτωβρίου στο 1,3150. Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις έφεραν το ευρώ σε αυτά τα επίπεδα και με δύο σημαντικές άνω σκιές δείχνουν πως είναι πράγματι σημαντική αντίσταση. Επίσης τα κλεισίματα έχουν γίνει κάτω και από τον εκμο50 ημερών. Μόνο με διάσπαση αυτών των υψηλών μπορεί να συνεχίσει προς το 1,33 όπου βρίσκεται η άνω πλευρά του ανοδικού καναλιού που ακολουθεί το ευρώ.
  • Ένα καθοδικό γύρισμα από εδώ θα βρει πρώτη στήριξη στο 1,3050 στην κάτω πλευρά του καναλιού και τον εκμο9 ημερών, και στο 1,2980 στον εκμο20 ημερών. Γενικά περιμένουμε διορθωτικές τις αγορές στην αρχή της εβδομάδας τουλάχιστον.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!