Monday, September 05, 2011

"...Κι εσύ μιλάς, μιλάς στη μέση/ της ερήμου/ ...και δεν θα πείσεις κανέναν..." “ Έρημος ” Κάρλο Μικελστέτερ


6/9/2011      Local   …Athens
  • η κατάντια της ελληνικής κεφαλαιαγοράς δίνει αξία στο ότι η συναισθηματική νοημοσύνη στο χρηματιστήριο είναι στο χαμηλότερο επίπεδο και οδηγεί σε τραγικές απώλειες… Άρα σε μια αγορά που δίνει ρέστα στην πτώση μόνο όσοι παίζουν κάτω την αγορά στα παράγωγα κερδίζουν…
  • η τάση τώρα είναι έντονα καθοδική και πιθανότερο είναι τα κατώτερα να μην έρθουν με τα κότερα… Μόνο σε ημερήσια ανοδική αντίδραση του ΓΔ + 2,5% είναι πιθανό να αρχίσει μια ισχυρή άνοδος.
  • όσον αφορά την παλιά συμβουλή ενός trader: “Buy ’em when they cry and sell ’em when they yell’’ …στα γέλια της τραπεζικής συγχώνευσης Alpha Eurobank είδατε μόνοι σας πόσο δίκιο είχε !!!

                       Global                                                 game over…

  • Ελεύθερη αγορά και μαύρα λάχανα ! Οι πολιτικές της ελεύθερης αγοράς σπάνια κάνουν τις φτωχές χώρες πλουσιότερες! Είναι καιρός να ξυπνήσουν όλοι αυτοί οι τσοπαναραίοι της παραπληροφόρησης και να δουν ότι γίνεται και αλλιώς που λέει και Μήτσος… Το κουίζ είναι να βρείτε ποιό είναι το αναπτυσσόμενο κράτος και ποιες είναι οι αναπτυξιακές του προοπτικές όταν:
  • ΚΟΥΙΖ ποια είναι η ΧΩΡΑ ? ...ελ ελ ελ, ελ ελ ελ... (το ελ ελ ελ είναι επιφώνημα πόνου απ' την παράσταση έρημος του Τερζόπουλου στην Ελευσίνα, απ' όπου και η φωτογραφία... μην παρασυρθείτε στην απάντηση)
  1. Η εμπορική πολιτική του είναι η πιο προστατευτική στον κόσμο !
  2. Οι βιομηχανικοί του δασμοί είναι από 40-50% !
  3. Η πλειοψηφία των κατοίκων δεν έχει δικαίωμα ψήφου !
  4. Η διαφθορά ανθεί !
  5. Τα πολιτικά κόμματα πουλάνε τις κυβερνητικές θέσεις στους χρηματοδότες τους !
  6. Δεν έχει προσλάβει ούτε ένα δημόσιο υπάλληλο με ανοιχτές-αξιοκρατικές διαδικασίες !
  7. Τα δημόσια οικονομικά είναι επισφαλή !
  8. Το δημόσιο χρέος είναι εκτός ελέγχου και οι ξένοι επενδυτές ανησυχούν !
  9. Τα καρτέλ δρουν ανενόχλητα !
  10. Περί πνευματικής ιδιοκτησίας, μύθος !
  11. Για όσους δεν κατάλαβαν τηλεφωνικά 210 72 99 000



  • Ο Αλεξάντερ Χάμιλτον που απεικονίζεται στο χαρτονόμισμα των 10$ δεν υπήρξε ποτέ πρόεδρος ! Γιατί έλαβε τέτοια τιμή ? μα για το « Νομοσχέδιό περί Παραγωγής » που υπέβαλε στο Κογκρέσο το 1789 (τι Γαλλική Επανάσταση ? )… και θεωρείται ο αρχιτέκτονας του σύγχρονου οικονομικού συστήματος !
 
  • Ο Χάμιλτον ήταν υπασπιστής του George Washington (κοσμεί το χαρτονόμισμα του 1 $) στην περίοδο της Αμερικανικής Επανάστασης και όταν αυτός έγινε πρόεδρος του ανέθεσε τα οικονομικά και είπε: “σε 200 χρόνια, όταν οι ΗΠΑ θα έχουν αποκομίσει ότι προσφέρει ο προστατευτισμός, θα υιοθετήσουν ,ε την σειρά τους το ελεύθερο εμπόριο». Αυτά έλεγε και αυτά έκανε φορώντας αμερικάνικα; Ρούχα στην ορκωμοσία του και όχι τα ραφινάτα αγγλικά…
  • Σκεφτείτε το δικό μας το τραγί να φοράει παπούτσια Scorpio (θα κέρδιζε και τις πλάτες του ΚΚΕ (ήταν δική του επιχείρηση… όπως ο Γερμανός και τόσες άλλες)).
  • Αυτές οι πολιτικές προστατευτισμού έχουν ένα πατέρα, τον Άγγλο Γουόλπολ που ενίσχυε τις βιομηχανίες υφασμάτων από το 1721 για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις εισαγωγές μετά το 1860!
  • Ναι κύριοι, 140 έτη προστατευτισμού για να πετύχουν αποτέλεσμα… γιατί το κράτος χρειάζεται να παρεμβαίνει στην αγορά ενεργά και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σκόπιμα να δημιουργεί κάποιες αγορές ( όπως το πετυχημένο μοντέλο Cosmote .-)

“ Έρημος ” Κάρλο Μικελστέτερ

Μιλάς, μιλάς και πολεμάς
Τις λέξεις με τις λέξεις
Τη φωνή σου
Και η φωνή σου δεν είναι η
φωνή σου.

Δεν υπάρχει για σένα ψωμί
Δεν υπάρχει νερό
Δεν υπάρχει πατρίδα
Δεν υπάρχει Θεός
Δεν υπάρχει αρχή και τέλος
Κι εσύ μιλάς, μιλάς στη μέση
της ερήμου
και πολεμάς της λέξεις με τις
λέξεις
και δεν θα πείσεις κανέναν.

Αύριο θα πεθάνεις
Η μνήμη πεθαίνει μαζί σου
Μαζί σου πεθαίνει όλη η οικογένεια

Κάθε στιγμή σου
ένας αιώνας απ’ την ζωή των
άλλων
των άλλων που συνεχίζουν να
ζουν, για να ζουν
για να μην πεθάνουν
Η ζωή τους δεν είναι
 παρά ο φόβος του θανάτου
όποιος φοβάται το θάνατο
είναι ήδη νεκρός.

Και συ μιλάς, μιλάς
και ο πόνος
στάζει τη φωνή σου
και η φωνή σου
δεν είναι η φωνή σου


6/9/2011        Στρατηγική για την Τρίτη
  • Η τακτική της προηγούμενης εβδομάδας βγήκε σωστή για τους συνετούς «…εμείς θα το αντιμετωπίσουμε ως μη μακροχρόνιο ράλι και θα πουλήσουμε… (με φίλτρο δύο ημερών) …Τράπεζες: πώληση σήμερα και αποκομιδή κερδών. Στο ξεκίνημα πουλάμε τo 50% των μετοχών μας και σταδιακά τις υπόλοιπες…»
ΤΑΚΤΙΚΗ:
CASH

1 comment:

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!