Sunday, September 04, 2011

"...'Ανθρωπε Θνητέ/ ...Ψάρεψε τη σκιά σου/..." Ο Βαρκάρης ΙΙ" Φοίβη Γιαννίση



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Θεωρούσαμε αναμενόμενη μα αντίδραση μετά το νέο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών, όμως το +30% για το σύνολο σχεδόν των μετοχών δεν το περιμέναμε. Αυτό γιατί δεν πιστεύαμε πως θα λυθούν τα προβλήματα με μια συγχώνευση. Το αποτέλεσμα ήταν για ακόμη μια φορά ο εγκλωβισμός νέων κεφαλαίων από όσους έσπευσαν να τοποθετηθούν με ορίζοντα τριημέρου για την μεγάλη άνοδο που θα ακολουθούσε. Καθαρά σε επίπεδα τεχνικής ανάλυσης βλέπουμε πως αυτή η απότομη ανοδική έκρηξη το μόνο θετικό που έφερε ήταν το σήμα εισόδου από τον macd. Στους άλλους δείκτες που παρακολουθούμε δεν έφερε σημαντικές μεταβολές.
  • Ο στοχαστικός έκανε γύρισμα από χαμηλότερο σημείο, ενώ ο rsi δεν ξεπέρασε καν το 50. Ούτε στους δείκτες DMI είχαμε θετική τομή. Επίσης δεν ξεπεράστηκε ο εκμο20 ημερών, και πλέον κινούμαστε πάλι κάτω και από τον εκμο9 ημερών. Οι εκμο9,20,50 συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία χωρίς παρεκκλίσεις. Είναι σημαντικές οι πιθανότητες την τρέχουσα εβδομάδα να δούμε νεώτερο χαμηλό από της προηγούμενης Παρασκευής. Αυτό θα φέρει νέες πωλήσεις όσων δεν έχουν ήδη βγει από τις βραχυχρόνιες αγορές της Δευτέρας. Η πτώση αυτοτροφοδοτείται από όσους προσπαθούν να βρουν τον πάτο. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην πορεία της ΕΕΕΚ καθώς βρίσκεται σε σημαντική στήριξη η οποία αν χαθεί ανοίγει δρόμο για σημαντική υποχώρηση της μετοχής που είναι πλέον το νούμερο ένα της αγοράς. 
  • Ασφαλής τοποθέτηση ( αν μπορούμε να το πούμε αυτό) μόνο με διάσπαση της κορυφής της Τρίτης. Ειδάλλως ψάχνουμε τον πάτο.



S&P 500
  • Την προηγούμενη εβδομάδα θέσαμε σαν στόχο της ανοδικής αντίδρασης του δείκτη την περιοχή των 1230 – 1270 μονάδων. Η κίνηση του Αμερικανικού δείκτη τον έφερε στον εκμο50 ημερών ακριβώς στις 1230 μονάδες. Από εκεί είχαμε το καθοδικό γύρισμα που μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με την κάτω πλευρά το καναλιού στο οποίο κινείται τον τελευταίο μήνα ο δείκτης. Στις 1150 μονάδες λοιπόν η στήριξη για την τρέχουσα εβδομάδα. Η μεσοχρόνια τάση του δείκτη είναι πλέον καθοδική, καθώς ο εκμο9 εβδομάδων έχει περάσει κάτω από τους εκμο20,50 εβδομάδων. Επίσης ο κμο50 ημερών έχει περάσει κάτω από τον κμο200 ημερών. Ο macd έχει δώσει σήμα εισόδου, όμως ο rsi κινείται ακόμη κάτω από την περιοχή του 50.



ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Παρά τις αρχικές ενδείξεις ανοδικής διάσπασης του καναλιού και του 1,45 ,το ευρώ επανήλθε εντός της προηγούμενης περιοχής διακύμανσης ακυρώνοντας τα ανοδικά σενάρια και για το ίδιο και για τις χρηματιστηριακές αγορές. Ο στόχος του αυτή την στιγμή δείχνει να είναι η επιστροφή στην ισχυρότατη στήριξη του 1,40.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!