Sunday, July 10, 2011

"...Δύσκολα βρίσκεις χώμα για να ζήσεις πιο βαθιά/..." ΑΔΕΣΠΟΤΟ (ΣΚΥΛΙ) Θανάσης ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Στο προηγούμενο σχόλιο αναφερθήκαμε πως περιμέναμε μια διορθωτική εβδομάδα. Περιμέναμε το εμπόδιο να ήταν στην περιοχή 1322-1330 μονάδες. Η συνεδρίαση της Δευτέρας έδωσε υψηλό στις 1319 μονάδες και στην συνέχεια παρακολουθήσαμε το συνηθισμένο άδειασμα των αγοραστών. Επίσης θέλαμε μετά την τοπική κορυφή να δούμε ήπια διόρθωση που θα κρατούσε σαν στήριξη την περιοχή των 1275 μονάδων και την τομή των εκμο9,20 ημερών. Η εικόνα του δείκτη δεν μας αφήνει να θεωρήσουμε πως έχουμε έγκυρη ανοδική τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών. Όπως και τον Μάρτιο ο εκμο9 ημερών δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τον εκμο20 ημερών, και ακυρώνει τα ανοδικά σήματα. Η ανοδική προσπάθεια θα επαναληφθεί αυτή την εβδομάδα εφόσον κρατηθεί η στήριξη των 1240 μονάδων (χαμηλό προηγούμενης εβδομάδας, ανοδική γραμμή τάσης μήνα, δοκιμασία στήριξης της διασπασμένης καθοδικής γραμμής τάσης του Ιουνίου). Το καλύτερο σενάριο για τους αγοραστές είναι η πιθανή δημιουργία σχηματισμού ανάποδο κεφάλι με ώμους. 



S&P 500
  • Η κορυφή που περιμέναμε στην περιοχή των 1345 μονάδων > τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η ανοδική διάσπαση της ήταν προσωρινή και το κλείσιμο της εβδομάδας έγινε ακριβώς εκεί. Θα είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες δύο συνεδριάσεις. Εφόσον κρατηθεί η στήριξη της γραμμής των δύο ενδοσυνεδριακών χαμηλών της προηγούμενης εβδομάδας στις 1335 μονάδες και ξεπεραστεί ξανά η αντίσταση των 1345 μονάδων τότε θα κινηθούμε άμεσα προς τα υψηλά του Μαΐου.
  • Η διάσπαση των 1335 θα μας φέρει στην στήριξη που αναζητούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στις 1310 μονάδες. 



EΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Η > συνεχίζεται. Το ευρώ βρήκε αντίσταση στην περιοχή του 1,4550 (1,4577 υψηλό) και κατευθύνεται πάλι στην ανοδική γραμμή τάσης του 1,4173.
  • Η πλευρά διάσπασης του τριγωνικού σχηματισμού θα μας δώσει και την επόμενη σημαντική κίνηση.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!