Monday, May 23, 2011

κάναμε όνειρα... είχαμε σχέδια... αλλά φταίει ο νόμος των ακούσιων συνεπειών της αδράνειας...


24/5/2011        Local
            Η γενιά του Πολυτεχνείου άδειασε τους κουμπαράδες των Ταμείων, διέφθειρε το κοινωνικό σώμα, μόλυνε το περιβάλλον, έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια όλες τις επόμενες γενιές, ενώ ως γνήσια αμόρφωτα τέκνα έκαναν την παιδεία μας κενό γράμμα…
            και τώρα τι? έχουμε εμείς το θάρρος να γίνουμε απείθαρχοι και ατίθασοι νέοι ή μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα;     …όλες αυτές οι γενιές της ζείδωρης ελπίδας που έχουν οικειοποιηθεί έναν αδιαμαρτύρητο τρόπο συμπεριφοράς και δέχονται στωικά να τους πίνει το αίμα η γενιά των γονιών τους και των παππούδων τους είναι ένα αλλοπρόσαλλο μοτίβο με στιλ?
«…όλο κώλους και βυζιά και γάλα στάλα…?»
            Πολλοί στα πρόθυρα της ευγενούς φιλοδοξίας εκτιμούμε ότι αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία (ΣΠ) θέλει κάτι που να μην υποτιμά την νοημοσύνη μας. Υπονοούμε ότι εντός της ΣΠ ανήκουν οι νεότερες apolitic γενιές και θεωρούμε κρίμα να μην συμμετέχει η ΣΠ στα κοινά.
            Αυτή όμως η ΣΠ γνωρίζει πολύ καλά πόσο σάπιο είναι το σύστημα mediapolitics.
            Το ερώτημα παραμένει, δεν αντιδρά από επιλογή ή από κατάληξη. Αν πρόκειται για επιλογή ας σεβαστούμε το δικαίωμά της, αν πρόκειται για κατάληξη ας το δικαιολογήσουμε.
            Η ΣΠ έχει σταδιακά μετατραπεί σε μια καταθλιπτική μάζα ως αυτοενοχική και υποτελής, ενώ λόγω της αναστολής δράσης (ACT) δεν εξεγείρεται ενάντια στο οικονομικό σύστημα.
            Η απαξίωση των θεσμών ωθεί τους περισσότερους στον καναπέ, ως στρατηγική διαρκούς αναβολής, με μοιραία αποτελέσματα τα νέα επώδυνα μέτρα.
            Το σίγουρο είναι ότι η κυρίαρχη mediapolitics ελίτ έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που αυτοί χρησιμοποιούν και ελέγχουν τις μάζες σωματικά και ψυχολογικά. «Εγώ? Εσύ!... Εσύ? Εγώ!...» αποσπάσματα από το Alarm του Τερζόπουλου για την κενότητα της εξουσίας και πως αυτή καταφέρνει να γνωρίζει καλύτερα τον «άνθρωπο» απ’ ότι ο ίδιος τον εαυτό του.
                        Global
            Η μεγάλη διόρθωση συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, η στέγαση και οι μεταφορές δείχνουν ότι η οικονομία είναι αδύναμη… και προετοιμάζεται ένα υγρό καλοκαίρι αφού ακόμη και τώρα το μεγάλο sell-off δεν έχει καν αρχίσει. Η επιβράδυνση που παρατηρείται δεν είναι αμερικάνικο προνόμιο, όλος ο κόσμος επιβραδύνεται.
            Η Ελλάδα αυτή την στιγμή σέρνει τον χορό και οι αναδυόμενες αγορές σφίγγουν τα ζωνάρια του πληθωρισμού. Ως ποσοστό στο ΑΕΠ η κατοικία από 4,5% έχει πλέον βυθιστεί στο 2%, ενώ οι τιμές των σπιτιών είναι μειωμένες κατά 33% και συνεχίζουν να μειώνονται σε ποσοστό περίπου 1% ανά μήνα. Η συνολική αξία των κατοικιών στις ΗΠΑ είναι περίπου 20 τρις $ και η απώλεια 1% ισούται με 200 δις $, δηλαδή 9 δις $ κάθε εργάσιμη ημέρα/ 100 εκ. μισθωτούς = απώλειες 90 $ ανά ημέρα ανά μισθωτό. Οι απώλειες αυτές είναι το μέσο εισόδημα ενός Αμερικανού ιδιοκτήτη, που δουλεύει ΤΣΑΜΠΑ. Ταυτόχρονα το δημόσιο χρέος ανά εργάσιμη ημέρα άτομο αυξάνεται σε 115 $ χωρίς το κοινωνικό κράτος. Αυτό το βιολί πόσο μπορεί να κρατήσει? όταν οι πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης έχουν χάσει το 32% της αγοραστικής τους δύναμης στην τελευταία δεκαετία.
            Το καλοκαίρι θα αρχίσουν οι φωνές να συνεχισθούν οι παρεμβάσεις της Fed και αυτό  σημαίνει περισσότερα χρήματα και πιστώσεις στο σύστημα… άρα και υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού.           Η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι Κινέζοι έχουν γίνει μεγαλύτερους αγοραστές χρυσού στον κόσμο. Οι κεντρικές τράπεζες, γενικά, έχουν γίνει και πάλι αγοραστές. Το έξυπνο χρήμα  αγοράζει χρυσό γιατί χρειάζεται πραγματικά αποθέματα και όχι ψεύτικα χαρτονομίσματα.

Location: στο παλιό σχολείο Βρυσακίου 13& Κλάδου (Μετρό Μοναστηράκι)

24/5/2011        Στρατηγική για την Τρίτη 24/5/2011
Αυτό που βιώσαμε σήμερα μοιάζει με πυρείο νίκη των πωλητών… Εδώ στα νέα χαμηλά κάποιοι αγοραστές έκαναν την εμφάνισή τους και η σκηνοθεσία της κίνησης του χορού προϊδεάζει για δημιουργία τελικού πυθμένα… Πολλές μετοχές που παρακολουθούμε έκαναν νέα χαμηλά όπως ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΕΕΚ.
Ο βωβός με άψογη κίνηση +180% και παράλληλα με την ανακοίνωση για έκδοση ομολογιακού δανείου που θα μετατραπεί σε μετοχές μπόρεσε να ξεφορτώσει καραβιές μετοχών με πολλά κέρδη… Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι είναι ότι οι σκελετοί που διαπραγματεύονται στο ταμπλό δεν είναι πλέον εταιρείες αλλά υποθηκευμένοι τίτλοι που αργά ή γρήγορα θα υποστούν την τύχη της Κλωνατέξ.
Οι βραχυπρόθεσμοι μπορούν να επωφεληθούν απ’ τις ευκαιρίες-εταιρείες προς αποκρατικοποίηση ως προοπτική γρήγορης ανοδικής αντίδρασης, αλλά οι μεσοπρόθεσμοι θα πρέπει να περιμένουν τις 1400 μονάδες.  
ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.       Μακριά από τράπεζες…
2.       Κοιτάμε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕΚ, ΤΙΤΚ, ΔΕΗ και ΤΤ ως εξαίρεση.  
3.       Μετοχές με τιμή μικρότερη απ’ το 60% της λογιστικής αξίας της εταιρίας, P/E < 7 και μερισματική απόδοση > 6%.


No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!