Monday, May 02, 2011

«…με κάνεις να νιώθω φυσική γυναίκα…»

3/5/2011        Local ή Global
            Παραξενευτήκαμε όλοι όταν μάθαμε ότι οι Γερμανοί δεν έχουν πάρει αύξηση τα τελευταία 10 χρόνια αλλά κανείς δεν ρώτησε τι έγινε στην Αμερική??? Θα σας πω ένα ψέμα, εκεί ο μέσος μισθός έμεινε σταθερός τα τελευταία 15 χρόνια, και για την αποκατάσταση της αλήθειας ΜΕΙΩΘΗΚΕ (ο μέσος όρος δημιουργεί το ψέμα)…
            Game over λοιπόν για την Ελλάδα και για ένα σωρό χώρες… Ετοιμαζόμαστε για την προσγείωση στην εποχή της απομόχλευσης, αλλά σίγουρα δεν θα είναι μια ομαλή προσγείωση… Το αεροσκάφος είναι μικρό και ακολουθούν πίσω μας τα airbus 380 της Αμερικής με 380% δημόσιο χρέος επί του ΑΕΠ και η Ιαπωνία που τώρα έχει λόγους να είναι πρώτη και με διαφορά !
            Αυτό σίγουρα αποκλείεται να διαρκέσει λιγότερο από 3 έτη… Αυτή η περίοδος θα γίνει στην καλύτερη περίπτωση με περικοπές παντού… στην παιδεία… στην υγεία… στο φαγητό… και φυσικά και στο μέσο όρο ζωής… Έτσι θα δημιουργηθούν ατελείωτες ευκαιρίες για short sellingτο πιθανότερο όμως είναι να αποκατασταθεί η πραγματική μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της οικονομίας… Το χειρότερο που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια διαρκή κυβερνητική καθοδήγηση στην οικονομική σκηνή… και αυτό δεν πάει άλλο. Σε αυτή την πορεία ύφεσης, μια και ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ έχει προέλθει από το δημόσιο χρέος, υπάρχουν τρεις προοπτικές:
Α.        η γερμανική προοπτική της παραγωγικότητας
Β.        η μεταναστευτική επιλογή του φθηνού εργατικού δυναμικού
Γ.         η ελληνική κατάληξη της μείωσης του δημόσιου τομέα

                        Global ή Local
            Μέχρι ποιο σημείο χειραγωγούμαστε απ’ τις πολιτισμικές εκφράσεις και μέχρι ποιο σημείο ή με ποιούς τρόπους είμαστε ικανοί να τις χρησιμοποιήσουμε για άλλους σκοπούς. Η ανθρώπινη αδυναμία τάσης προς ταύτιση, πριν την επιθυμία, μήπως υφέρπει μια μορφή μέριμνας να ζούμε ζωές κατανοητές ανάμεσα στους άλλους, ενώ όποιος πετά τη μάσκα δέχεται τον πυροβολισμό του κοινωνικά καθορισμένου; και γίνεται το παράδειγμα προς αποφυγή ενώ θα έπρεπε το αντίθετο?
            «…με κάνεις να νιώθω φυσική γυναίκα…» επιβεβαιώνει μια υπάρχουσα φυσική σεξουαλική ταυτότητα, ενώ η υποτιθέμενη φυσική ταυτότητα είναι ένας πολιτισμικός ρόλος… άρα δεν είναι φυσική γυναίκα, η φυσική γυναίκα είναι ένα πολιτισμικό παράγωγο. Ο πολιτισμός ως έκφραση του λαού και ο πολιτισμός ως επιβολή επί του λαού… Η σημερινή πολιτισμένη κοινωνία δεν είναι καλλιεργημένη, έχει διαμελίσει το ανθρώπινο σώμα και το έχει αποξενώσει από τις φυσικές του εκφραστικές ικανότητες. Το εφαλτήριο της διαπολιτισμικής δράσης είναι αισθητικό και ορίζει την απόπειρα να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του υλικού και του πνευματικού κόσμου, μεταξύ ενός κόσμου δυνάμεων και ενός κόσμου εννοιών, άρα αποτυπώνει τη συνένωση-συντονισμό τους.
            Τα μεσαία αστικά και αγροτικά σώματα δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις ραγδαίες αλλαγές και δεν συγχώρεσαν ποτέ στον Περικλή την αλλοίωση της Αθηναϊκής κοινωνίας, αφού η κλειστή τους αγορά κατακλύστηκε από αποικιακά προϊόντα, φορτισμένα με νέες ιδέες και ήθη. Έτσι τον απομονωτισμό διαδέχεται ο πλουραλισμός και η διάσπαση της κοινωνίας σε μικρές ατομικές λογοκρατούμενες λύσεις-ομάδες. Η μεσαία τάξη βλέποντας το αδιέξοδο στο παρόν και αδυνατώντας να δώσει λύσεις για το μέλλον, στρέφεται στο παρελθόν μυθοποιώντας το, χαρακτηριστικό κάθε ανίκανης γενιάς στη δημιουργία προοπτικών. Έτσι καταφεύγει σ’ ένα νοσταλγικό πουριτανισμό ως προς την καθαρότητα των θεσμών, την αγνότητα των ηθών και την στερεότητα της παράδοσης.
            Το μέλλον της πόλης, για όσο καιρό δεν καταφέρνει να συμφιλιώσει τους ντόπιους με τον ξένο, τους μόνιμους κατοίκους με τους οδοιπόρους, τη βούλησή της να μένει ίδια εσαεί, να αρνηθεί την αλλαγή, από τη μία, και να αποδεχτεί τον ξένο, τον διαφορετικό, από την άλλη, υφίσταται τραγικές συνέπειες. Όσο τ’ αντίθετα δεν συνταιριάζονται συντελείται κάτι τρομακτικό…
            Όλοι όσοι ενσαρκώνουν την άνευ όρων προσήλωση σε μια αμετάβλητη τάξη πραγμάτων, όσοι διακηρύσσουν την αναγκαιότητα να διαφυλαχθούν οι δικές τους παραδοσιακές αξίες έναντι της ετερότητας, η οποία τους αμφισβητεί, τους αναγκάζει να δουν τον εαυτό τους με διαφορετικά μάτια, αυτοί όλοι που είναι βέβαιοι για την ανωτερότητά τους, οι οποίοι έχουν ταυτότητα πολίτη όχι επειδή το άξιζαν όπως στην αρχαία Αθήνα, κατρακυλούν στην απόλυτη αλλοτρίωση, τη φρίκη και την τερατωδία.
           



3/5/2011          Στρατηγική για την Τρίτη 3/5/2011
Η αγορά αρχίζει να ηρεμεί γύρω απ’ τις 1400 μονάδες… έτσι δημιουργεί τις προοπτικές για τοποθετήσεις με μικρός stop loss κάτω από τις 1400 μονάδες και ενίσχυση θέσεων πάνω απ’ τις 1465 μονάδες.  
ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.       Μακριά από τράπεζες… ιδιαίτερα δε από ΠΕΙΡ, ΜΑΡΦΒ και ΤΤ.
2.       Κοιτάμε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕΚ κλπ

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!