Sunday, May 01, 2011

το κερί της ανοδικής αντίδρασης και πόσο θα μείνει αναμμένο...

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.Α.
Ο ΓΔ βρίσκεται σε νεότερα χαμηλά τριμήνου και προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 1400 μονάδες. Η εβδομάδα μετά την Ανάσταση, μαζί με το νεότερο χαμηλό μας έφερε και ένα κερί με σημαντικές προσδοκίες. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα μας δείξουν αν βρισκόμαστε σε μια απλή αντίδραση δύο – τριών συνεδριάσεων πριν τα νέα χαμηλά (σενάριο με περισσότερες πιθανότητες). Η πρώτη περιοχή αντίστασης είναι στις 1460 μονάδες όπου θα κινείται ο εκμο20 ημερών. Το επόμενο και σημαντικότερο είναι στην περιοχή των 1500 μονάδων όπου θα βρει την πτωτική γραμμή τάσης από τα υψηλά του Φεβρουαρίου και θα κινείται και ο εκμο50 ημερών. Αν η ανοδική αντίδραση ολοκληρωθεί στο πρώτο επίπεδο αντίστασης, τότε ο γενικός δείκτης θα βρεθεί σε νέα χαμηλά τριμήνου προς την περιοχή των 1350-1300 μονάδων.

S&P 500
Πριν δύο εβδομάδες αναφερθήκαμε στην πιθανότητα μικρής διόρθωσης μετά την άμεση προσέγγιση της τότε αντίστασης ων 1344 μονάδων. Η διόρθωση πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε στον εκμο50 ημερών. Οι εκμο9,20 ημερών δεν έδωσαν οριακά σήμα πώλησης καθώς δεν είχαμε τομή μεταξύ τους και έτσι με μια ισχυρή ανοδική κίνηση ο δείκτης s&p500 έδωσε νεότερο υψηλό έτους. Οι επόμενες συνεδριάσεις είναι πολύ σημαντικές καθώς οι πιθανότητες δημιουργίας τοπικού υψηλού έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς έχουμε προσεγγίσει περιοχές με σημαντικές αντιστάσεις. Η περιοχή των 1372 μονάδων είναι σημείο αντίστασης σημαντικό καθώς ήταν σημείο εναλλαγής βραχυχρόνιας τάσης κατά το 2007 και το 2000. Πιθανότατα λοιπόν θα χρειαστεί μια προεργασία (διόρθωση ή πλάγια κίνηση) πριν περάσουμε αυτό το εμπόδιο. Η διόρθωση που θα αναμέναμε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί στην ανοδική γραμμή τάσης που ενώνει τα χαμηλά Μαρτίου-Απριλίου στην περιοχή των 1330 μονάδων. Μετά αυτή την διόρθωση θα δούμε νέα υψηλά στον δείκτη εντός του Ιουνίου.

€ / $
Η άνοδος των Ευρωπαϊκών επιτοκίων και η συνειδητή απόφαση των Η.Π.Α. να συνεχίζουν την χαλάρωση του δολαρίου φέρνει το ευρώ σε νέα υψηλά έτους. Βρίσκεται πλέον λίγο πριν την σημαντική κορυφή του 1,51 και κάπου εκεί ίσως υπάρξει κάποια αλλαγή στην μεσοχρόνια εικόνα. Βραχυχρόνια η εικόνα είναι τέλεια. Η ανοδική κίνηση υποστηρίζεται απόλυτα και δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει αλλαγή στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Το 1,4644 είναι η πρώτη σημαντική στήριξη.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!