Tuesday, April 26, 2011

Ο καπιταλισμός βοηθά στο διαζύγιο των κουτών από τα χρήματά τους...


26/4/2011        Local ή Global
            Υπάρχει μια μοδάτη σχολή οικονομικής σκέψης made in German. Αυτή λοιπόν υποστηρίζει ότι τα χρυσά αυγά είναι δυσεύρετα και ασκώντας μια πανευρωπαική πολιτική λιτότητας και περιορισμού το πιθανότερο σενάριο είναι να φανεί η παντοδυναμία της.
            Το πρόβλημα επί της ουσίας είναι η Γερμανία και η πολιτική της? ΟΧΙ Το πρόβλημα είναι η ραγδαία αύξηση της ανεργίας που θα κατακλύσει τα γουρούνια PIGS!!! Αν κοιτάξετε τι γίνεται σήμερα στην Ιταλία, θα καταλάβετε που οδηγείται η Ευρώπη (σχέση πλούσιου βορά / φτωχού νότου).
            Πόσους ανέργους να θυσιάσουμε στην σύγχρονη Λερναία Ύδρα του δημοσίου χρέους των χωρών… Οι αριθμοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από προσεγγίσεις… μα το χειρότερο είναι τα συστήματα ελέγχου και αποχαύνωσης της άνεργης κοινής σκέψης… Όλα τα συστήματα ελέγχου μιας οικονομίας είναι για τα μπάζα, δηλαδή είναι πολύ καλά εργαλεία για να συνεχίσουν οι δημαγωγοί πολιτικοί να κερδίζουν για πάρτι τους. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον πληθωρισμό στην Αμερική που ανακοινώθηκε στο 3,2%... ένα στατικό μέγεθος πέρα για πέρα αναξιόπιστο!!! Το ενημερωμένο μέγεθος θα πρέπει να είναι φρέσκο της ημέρας και είναι 7,4% ΝΑΙ  μιλάμε ούτε λίγο ούτε πολύ για 100% απόκλιση από προφέσορες επαγγελματικής αποβλάκωσης και δια βίου εκπαίδευσης.
            Αυτό δείχνει ότι η πραγματική οικονομία έχει πλημυρίσει από ρευστότητα $ που δεν δημιουργεί πραγματική ανάκαμψη αλλά ένα εν εξελίξει αχαλίνωτο πληθωρισμό!!!
            Βραχυπρόθεσμα το μείγμα λιτότητας, πληθωρισμού και ανεργίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις ο άνεργος να απαξιώσει τις αρχές του για να ζήσει… Επί της ουσίας δηλαδή το καλό που συντελείται είναι η ευκολότερη αποπληρωμή χρέους για κράτη κυρίως και δευτερεύοντος για ιδιώτες, οι επαναστάσεις στη Μεσόγειο και η αργή ελπίδα δημιουργίας θέσεων εργασίας…       
                        Global ή Local
            Ένας φίλος μου ειρωνεύεται τον ανύπαρκτο καπιταλισμό… γιατί οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί και οι μεσαίες τάξεις χάνουν έδαφος…
            Το επιχείρημά του είναι σωστό το συμπέρασμα όμως είναι λάθος… ας το αναλύσουμε…
            Οι φτωχοί έχουν τεράστια κέρδη στην Ινδία την Κίνα και την Νοτιανατολική Ασία σε σχέση με 5-10 χρόνια πριν… οι πλούσιοι όμως επίσης έχουν τεράστια κέρδη σε όλο τον κόσμο!
            Και οι μεσαίες τάξεις; Εδώ γίνεται η κόλαση της ΕΔΕΜ…
            Τα φτωχά στρώματα των μεσαίων τάξεων βελτίωσαν το βιοτικό τους επίπεδο με αύξηση του χρόνου εργασίας, δανεισμό και άδηλους πόρους (γονείς, μίζες, συκοφάντες, κλπ)
            Τώρα όμως με τις στρατιές ανέργων και το οικογενειακό χρέος σε επίπεδα ρεκόρ, δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν… και επί της ουσίας έγιναν οι ΦΤΩΧΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ. Και όμως αυτοί είναι που θα αναγκαστούν να καινοτομήσουν και να επενδύσουν, αφού πρώτα ζήσουν καλύτερα με λιγότερα.
            Στο δια ταύτα ο καπιταλισμός αλωνίζει ξεχωρίζοντας την ήρα από το σιτάρι δηλαδή βρίσκει κάθε τρόπο να χωρίζει τους κουτούς από τα χρήματά τους!!! και δίνει στους ανθρώπους αυτό που τους αξίζει, όχι αυτό που περιμένουν ή ελπίζουν.
            Οι πραγματικά υπεύθυνοι αυτού του αποτελέσματος είναι οι ομοσπονδιακοί που έχουν τον κεντρικό σχεδιασμό σε κάθε κεντρική τράπεζα FED BOJ κλπ., και αν υπάρχει ίχνος ήθους αυτό ανήκει μόνο στην ΕΚΤ που αρνείται πεισματικά στην εκτύπωση νέου χρήματος.
            Προσοχή μιλώ για ίχνος, περί ήθους όμως της ΕΚΤ είναι άλλη κουβέντα για προσεχώς…
26/4/2011        Στρατηγική για την Τρίτη 26/4/2011
Η τάση της αγοράς είναι καθοδική και χρειάζεται μια πρώτη ανοδική αναστροφή πάνω απ’ τις 1430 μονάδες. Κρατάμε τα μετρητά ως κόρη οφθαλμού για να τοποθετηθούμε σε νέα χαμηλότατα επίπεδα.
ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.       Μηδενικές αγορές
2.       Μακριά από τράπεζες…
3.       Κοιτάμε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, σε τυχόν πίεσή τους!!!

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!