Sunday, May 08, 2011

Η ΣΚΑΛΑ... Σε κάθε σπίτι υπάρχει μιά άγνωστη μυστική σκάλα, που θα σε πήγαινε, ίσως, μακριά. Αλλά τη βρίσκεις, όταν δεν έχεις πια σπίτι. Τάσος Λειβαδίτης


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.

Περιμέναμε μια ανοδική αντίδραση τουλάχιστον δύο τριών συνεδριάσεων, και μείναμε στην μισή. Η εβδομάδα ήταν καθαρά πτωτική μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την πορεία του δείκτη. Για την τρέχουσα εβδομάδα και μετά την ισχυρή προηγούμενη πτώση, θα πρέπει να δούμε μια ανοδική αντίδραση από τα επίπεδα των 1350 μονάδων. Πλέον η περιοχή των 1400 μονάδων θα είναι αντίσταση στην ανοδική αντίδραση που περιμένουμε. Με την διάσπαση της καθοδικής γραμμής τάσης και του εκμο9 ημερών θα μπορούμε να μιλάμε για ανοδική διόρθωση μεγαλύτερης διάρκειας. Οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ κρατούν τους εκμομ200 ημερών, ενώ ΕΤΕ και ΑΛΦΑ πλησιάζουν σημαντικές στηρίξεις.     


FTSE 20

Νέο χαμηλό δεκατετραετίας για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η ανοδική διόρθωση που περιμέναμε δεν πραγματοποιήθηκε. Αντ’ αυτής είδαμε πέντε μαύρα κεριά αξιόλογου μεγέθους να οδηγούν τον δείκτη σε συνεχή απαξίωση. Το προηγούμενο χαμηλό των 623 μονάδων θα είναι το σημείο αλλαγής αυτής της μεγάλης πτωτικής κίνησης από τις 780 μονάδες. Εκεί θα βρίσκονται και ο εκμο9 ημερών καθώς και η καθοδική γραμμή τάσης από το υψηλό του Απριλίου. Σίγουρα είμαστε κοντά σε κάποιο σημαντικό χαμηλό, όμως δεν μπορούμε να πούμε από τώρα σε ποιό ακριβώς σημείο. Ίσως κάποιο μεγάλου μεγέθους sell of να μας δώσει το χαμηλό.   


S&P 500

Η περιοχή αντίστασης των 1372 μονάδων επιβεβαίωσε την ισχύ της. Αναφερθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην μεγάλη πιθανότητα δημιουργίας τοπικής κορυφής. Η διόρθωση έχει πραγματοποιήσει το πρώτο κομμάτι της και κρατήθηκε στις 1330 μονάδες. Θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί εκεί, όμως πιθανότατα μετά από μια μικρή ανοδική προσπάθεια θα προσεγγίσουμε την ανοδική γραμμή τάσης των χαμηλών Μαρτίου – Απριλίου που θα βρίσκεται στις 1325 μονάδες μαζί με τον εκμο50 ημερών. Επιβεβαιωτικό της διόρθωσης που βλέπουμε και της αυξημένης πιθανότητας να μην έχει ολοκληρωθεί, είναι και το σήμα εξόδου από τον macd.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!