Sunday, May 27, 2012

".../σαν εκκρεμές δεν θα 'χες πέραση/ έτσι κι αλλιώς εμείς/ τον χρόνο τον εισάγουμε απ' το Γκρίνουιτς/..." "THIS IS THE PLACE GENTLEMEN" Γ.ΣΤΙΓΚΑΣ


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Η καθοδική τάση παραμένει σε πλήρη ισχύ. Καμία προσπάθεια αντίδρασης και ο γενικός δείκτης οδηγείται σε νέα πολυετή χαμηλά. Οι ελπίδες ανακοπής αυτού που παρακολουθούμε για την τρέχουσα εβδομάδα επαφίονται στην καταβολή των 18 δις στις τράπεζες ως μέρος της ανακεφαλαιοποίησης και ίσως στις διαβεβαιώσεις περί μη μονομερών πρακτικών την επόμενη των εκλογών. Αν και σε αυτά τα δεδομένα δεν αντιδράσει η αγορά, τότε δεν φαίνεται κάτι ελπιδοφόρο πριν από τις εκλογές. Οι βραχυχρόνιες αντιστάσεις στην περίπτωση που γίνει προσπάθεια ανόδου είναι στις 510,520 και 530 μονάδες.     


S&P 500
  • Όπως το περιμέναμε, η περιοχή των 1295-1300 μονάδων κατάφερε να συγκρατήσει τις πωλήσεις. Η ανοδική αντίδραση έφερε τον s&p500 πάνω από τον εκμο200 ημερών και στην αντίσταση του εκμο9 ημερών. Οι 1325 μονάδες είναι το σημαντικό σημείο βραχυχρόνιας αντίστασης, εκεί βρίσκεται ο εκμο9 ημερών, πριν ο δείκτης προσπαθήσει να πλησιάσει προς την επόμενη αντίσταση των 1345 μονάδων. Η περιοχή στήριξης παραμένει η ίδια στις 1295-1300 μονάδες.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Η ανοδική προσπάθεια του ευρώ ολοκληρώθηκε στον εκμο9 ημερών και στην συνέχεια είχαμε εκ νέου πιέσεις που το έφεραν στο 1,255 ολοκληρώνοντας τον στόχο του τριγωνικού σχηματισμού. Αυτό δεν σημαίνει πως τελειώνει η καθοδική πορεία της ισοτιμίας. Για την τρέχουσα εβδομάδα οι αντιστάσεις βρίσκονται στο 1,2626 και 1,2650. Εφόσον τις ξεπεράσει είναι πολύ πιθανή μια κίνηση προς το 1,30 ώστε να επιβεβαιώσει και την καθοδική διάσπαση του τριγώνου.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!