Sunday, May 13, 2012

"...Καμιά φορά, τη νύχτα, ανάβω ένα φως για να/ μην βλέπω..." ANTONIO PORCHIA


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Στο σχόλιο της προηγούμενης εβδομάδας θεωρούσαμε πως μια έντονα καθοδική συνεδρίαση θα έδινε την επιβεβαίωση της διάσπασης της περιοχής στήριξης των 690-700 μονάδων. Η συνεδρίαση αυτή ήρθε άμεσα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και οδήγησε τον γενικό δείκτη στην δημιουργία νεότερου χαμηλού πολλών ετών.
  • Η προσπάθεια μέσα στην εβδομάδα να κρατηθεί σαν στήριξη το προηγούμενο χαμηλό στις 621 μονάδες φαίνεται να αποτυγχάνει. Η πορεία του δείκτη ελέγχεται πλήρως από τις πολιτικές εξελίξεις. Μπορούν να συμβούν τα πάντα. Η επόμενη περιοχή με τεχνικό ενδιαφέρον είναι στις 558 μονάδες , στο χαμηλό του 1992.
  • Από εκείνο το σημείο άρχισε η μεγάλη ανοδική κίνηση του χρηματιστηρίου που κορυφώθηκε το 1999 και προεξοφλούσε την υπογραφή της συμφωνίας του Μάαστριχτ. Σημειολογικά σηματοδοτεί την είσοδο στην Ε.Ε. Επαναλαμβάνουμε πως όσο ο γενικός δείκτης θα κινείται κάτω από τις 700 μονάδες η αρνητική εικόνα δεν αλλάζει.


S&P 500
  • Ο Αμερικανικός δείκτης s&p500 συνεχίζοντας την διορθωτική του πορεία έφτασε στην σημαντική περιοχή στήριξης των 1345 μονάδων. Αν ο δείκτης δεν καταφέρει να κρατηθεί πάνω από τις 1345 μονάδες το πιθανότερο σενάριο θα είναι μια κίνηση προς τις 1295-1300 μονάδες. Για την τρέχουσα εβδομάδα η περιοχή αντίστασης που θα βρει ο δείκτης εφόσον προσπαθήσει να αντιδράσει ανοδικά από την στήριξη των 1345 μονάδων , θα είναι στις 1370 μονάδες. Εκεί θα συγκλείνουν οι εκμο20,50 ημερών και θα δημιουργήσουν περιοχή αντίστασης. Η τομή των εκμο20,50 ημερών από τον βραχυχρόνιο εκμο9 ημερών είναι το πρώτο αρνητικό σημάδι για την μεσοχρόνια πορεία του δείκτη.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Ο τριγωνικός σχηματισμός που είχε δημιουργήσει η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, διασπάστηκε καθοδικά και με χάσμα τιμών. Το αποτέλεσμα των εκλογών Γαλλίας- Ελλάδας έδωσαν το σήμα της καθοδικής πορείας του ευρώ. Η περιοχή του 1,2880 μπορεί να δώσει μια ανοδική αντίδραση καθώς οι ταλαντωτές βρίσκονται σε υπέρ πουλημένες περιοχές τιμών. Μια ανοδική αντίδραση θα μπορούσε να δοκιμάσει ξανά την κάτω πλευρά του τριγώνου ως αντίσταση στην περιοχή του 1,3060. Η διάσπαση του τριγώνου μας δίνει φυσικά μεσοχρόνιους στόχους κοντά στο 1,26. Εκεί πιθανότατα θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!