Sunday, February 05, 2012

"...τα αντί κείμενα του διαλόγου της ζωής/ θα μείνουν πιθανόν να τ' απολαύσουν άλλοι...." "ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ" Κάλας Νικόλαος


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Ο γενικός δείκτης αφού έπιασε το υψηλό του Οκτωβρίου στις 826 μονάδες, γράφοντας 830 μονάδες δείχνει να ετοιμάζεται για την πρώτη σημαντική διόρθωση μετά το ανοδικό άλμα των τελευταίων εβδομάδων. Το κερδοσκοπικό πάρτι των τραπεζικών μετοχών διακόπηκε από την διχογνωμία σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση τους. Αυτό έφερε τον γενικό δείκτη σε άτακτη διόρθωση.
  • Το πρώτο σημείο στήριξης είναι ο εκμο9 ημερών που κρατούσε μέχρι τώρα τις διορθώσεις σε χαμηλά επίπεδα. Βρίσκεται στις 759 μονάδες αλλά δεν αναμένουμε να συγκρατήσει τον γενικό δείκτη. Βλέπουμε να πραγματοποιείται μια βαθύτερη διόρθωση με πρώτο στόχο την περιοχή των 730 μονάδων. Σημαντικότερο σημείο στήριξης έχουμε στις 703 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο γενικός δείκτης να μείνει πάνω από τις 703 μονάδες, καθώς έτσι δίνονται αυξημένες πιθανότητες στην δημιουργία αντίστροφου ΩΚΩ  με γραμμή λαιμού στις 830 μονάδες και επόμενο στόχο ανόδου εφόσον διασπαστεί στις 1030 μονάδες.


S&P 500
  • Από την συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας έδειξε ο δείκτης s&P500 ότι δεν θέλει να διορθώσει. Αν και ενδοσυνεδριακά διέσπασε τον εκμ9 ημερών και έδειχνε να οδηγείται προς διόρθωση , με έντονο γύρισμα στο τέλος της συνεδρίασης όχι μόνο κράτησε την στήριξη αλλά έφερε και τον δείκτη μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην σημαντική αντίσταση των 1345 μονάδων. Από αυτό το σημείο ή λίγο υψηλότερα (1352 μονάδες) μπορούμε να δούμε την διόρθωση που αναμέναμε προς την περιοχή των 1285-1300 μονάδων. Δεν αναμένουμε άμεση διάσπαση της περιοχής αντίστασης.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Το ευρώ έφτασε τελικά λίγο υψηλότερα από εκεί που περιμέναμε γράφοντας και 1,32. Βέβαια το κλείσιμο της εβδομάδας δείχνει αβεβαιότητα για την τρέχουσα.
  • Με το κλείσιμο ακριβώς στον εκμο9 ημερών μάλλον θα δοκιμαστεί πρώτα η στήριξη του εκμο20 ημερών στο 1,3028 και ανάλογα την αντίδραση θα δούμε και την πορεία για την υπόλοιπη εβδομάδα. Αν χαθεί το 1,30 θα βρεθεί γρήγορα στο 1,29. Η πλάγια κίνηση μετά την άνοδο από το 1,2625 δείχνει αναμονή που μπορεί να συνεχίσει και ανοδικά προς την αντίσταση του 1,355 στον εκμο20 ημερών. Αλλά πρώτα θα πρέπει να στηριχτεί στο 1,3028 και να ξεπεράσει το 1,32.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!