Sunday, November 20, 2011

"...κανείς δεν έχει τα μάτια για να βλέπει./ Τα κρατούν για να τα πλένουν το πρωί...." "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ" Ράπτη Ιωάννα



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Τελικά το επικρατέστερο σενάριο ακολουθήθηκε από τον γενικό δείκτη. Η καθοδική γραμμή τάσης των υψηλών Αυγούστου-Οκτωβρίου, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Οι πωλητές έχουν επανέλθει και οδηγούν την αγορά σε νεότερα χαμηλά. Τα άνω όρια για την τρέχουσα εβδομάδα θα πρέπει να τα δούμε στις 723 - 735 μονάδες. Το χαμηλό του Οκτωβρίου στις 701 μονάδες μπορεί να δώσει μια μικρή αντίδραση , χωρίς όμως σημαντικές πιθανότητες αποφυγής του νέου χαμηλού.
  • Η αδυναμία των τιμών να διασπάσουν την καθοδική γραμμή τάσης είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή τάσης και για τον macd που πλέον έχει δώσει σήμα εξόδου. Ο στοχαστικός είναι σε υπέρ πουλημένη ζώνη και ο rsi είναι καθοδικός ακολουθώντας τις τιμές. Λόγω στοχαστικού θα μπορούσαμε να δούμε μικρή ανοδική προσπάθεια στα όρια της καθοδικής γραμμής τάσης πριν τα νέα χαμηλά.  



S&P 500
  • Το συμμετρικό τρίγωνο που είχε δημιουργηθεί στον s&p500 αν και συνήθως είναι σχηματισμός συνέχισης τάσης (δηλ. ανόδου σε αυτή την περίπτωση), λόγω της θέσης στην οποία εμφανίστηκε έγινε σχηματισμός αντιστροφής. Είχαμε αναφέρει πως η περιοχή των 1270 μονάδων είναι ισχυρότατη αντίσταση και περιμέναμε την καθοδική πορεία του δείκτη. Οι τιμές μας έχουν επιβεβαιώσει και έχουμε πλέον σαν στόχο την περιοχή των 1160-1150 μονάδων τουλάχιστον. Για την τρέχουσα εβδομάδα θα θέλαμε μια μικρή ανοδική προσπάθεια προς τις 1232 μονάδες και στην συνέχεια επιβεβαίωση των προσδοκιών μας. Αυτή την στιγμή άνοδος πάνω από τις 1245 μονάδες δεν προβλέπεται και θα ήταν αλλαγή σκηνικού. 



ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Το ευρώ κινήθηκε καθοδικά μέχρι το τέλος της εβδομάδος με την Παρασκευή να δίνει μια ελπίδα ανοδικής αντίδρασης. Αυτή θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το 1,3660 – 1,3670. Εκεί θα βρίσκονται ο εκμο20 ημερών και η άνω πλευρά μιας πιθανής σφήνας που δείχνει να δημιουργείται. Αυτή η μικρή ανοδική προσπάθεια μπορεί να ωθήσει λίγο υψηλότερα και τις αγορές, χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Αναμένουμε στην συνέχεια την δοκιμασία του εβδομαδιαίου χαμηλού και ίσως της κάτω πλευράς της σφήνας.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!