Sunday, June 05, 2011

"...η θάλασσα φουσκώνει αργά, τ' άρμενα καμαρώνουν κι η μέρα πάει να γλυκάνει..." ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ Γ. Σεφέρης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Η αλλαγή του σκηνικού που παρακολουθούσαμε τους τελευταίους δυόμιση μήνες, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά το νεότερο χαμηλό των 1240 μονάδων, είχαμε την ανοδική διάσπαση του καθοδικού καναλιού και του εκμο9 ημερών. Η εβδομάδα έκλεισε στις 1333 μονάδες, ακριβώς στην περιοχή που ήταν ισχυρή στήριξη και πλέον λογίζεται ως αντίσταση. Επίσης είναι η πρώτη φορά που διασπάται ανοδικά ο εκμο20 ημερών. Βραχυπρόθεσμα και για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις ένα γύρισμα προς τις 1310 μονάδες δεν θα μας φόβιζε, αν και η εικόνα του δείκτη είναι για άμεση διάσπαση και κίνηση προς την περιοχή – στόχο των 1385 μονάδων και τον εκμο50 ημερών. Ο macd έδωσε δυναμικό σήμα εισόδου, όπως και ο rsi τον οποίο θα θέλαμε να τον δούμε άμεσα πάνω από το 50. Ο στοχαστικός βρίσκεται σε σημείο που τις προηγούμενες φορές είχαμε τοπικές κορυφές. Η ανοδική αντίδραση έχει ξεκινήσει. Μένει τώρα να την διαχειριστούν κατάλληλα όσοι συμμετέχουν στο καθημερινό παιχνίδι. 

S&P 500
  • Ο s&p500 έφτιαξε μια παγίδα την προηγούμενη εβδομάδα. Η ανοδική διάσπαση του καθοδικού καναλιού σε συνδυασμό με την εικόνα των εκμο9,20,50 ημερών μας έδωσε την εντύπωση νέας ανοδικής κίνησης. Η επόμενη ημέρα ήταν καταλυτική. Το μεγάλο μαύρο κερί ήταν άμεσο stop στις αγοραστικές θέσεις. Η περιοχή των 1345 μονάδων είναι το απόλυτο σημείο αντίστασης για το επόμενο διάστημα. Επίσης πριν από αυτό, η περιοχή των 1320 μονάδων με τους εκμο20,50 ημερών και το καθοδικό κανάλι, θα είναι σημαντική αντίσταση. Η πρώτη στήριξη είναι πολύ κοντά στις 1295 μονάδες στο χαμηλό του Απριλίου. Αν χρειαστεί η επόμενη, βρίσκεται στον εκμο200 ημερών στις 1263 μονάδες.
 

ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία της Αμερικής και η αποφυγή κατάρρευσης της Ελλάδας, ήταν τα σημαντικότερα νέα που βοήθησαν το ευρώ να επανέλθει πάνω από το 1,4345. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επανέλθουν σε ανοδική τροχιά και οι εκμο9,20,50 ημερών και να υποστηρίζουν την ανοδική του κίνηση. Για την τρέχουσα εβδομάδα βλέπουμε ως περιοχή αντίστασης το 1,4630. Αν το ξεπεράσει μπορεί να κινηθεί προς το επόμενο σημαντικό επίπεδο τιμών στο 1,4750. Τα καθοδικά γυρίσματα μπορούν να υποστηρίζονται στους εκθετικούς μέσους  με έσχατο σημείο την κάτω πλευρά του καναλιού.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!