Monday, June 13, 2011

"...μην εναντιώνεσαι, αλλά όπως έχεις γεννηθεί για να αντέχεις, υπόμενε..." Μάρκος Αυρήλιος, Τα εις εαυτόν, βιβλίο 10.



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
Η ανοδική αντίδραση δεν κατάφερε να διατηρήσει την δυναμική της. Η περιοχή των 1330 μονάδων αποδείχτηκε ισχυρή αντίσταση. Η ανοδική διάσπαση του εκμο20 μερών δεν επιβεβαιώθηκε καθώς είχαμε άμεσο καθοδικό γύρισμα. Επίσης η βραχυχρόνια στήριξη των 1310 μονάδων που περιμέναμε να κρατήσει και να δώσει νέα ώθηση στον δείκτη διασπάστηκε πολύ γρήγορα. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση και την προσέγγιση των προηγούμενων χαμηλών. Ο δείκτης πλέον κινείται πάνω στην καθοδική γραμμή αντίστασης που είχαμε διασπάσει την προηγούμενη εβδομάδα. Ο macd κρατάει το σήμα εισόδου, ο rsi βρήκε αντίσταση στο 50 και δεν επιβεβαίωσε την ισχύ της κίνησης, ενώ ο στοχαστικός είναι πλέον σε υπέρ πουλημένη περιοχή μετά την εβδομαδιαία πτώση. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα του δείκτη δείχνει πως είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της καθοδικής πορείας από τις 1747 μονάδες. Η επιβεβαίωση του πάτου θα είναι η διάσπαση των 1330 μονάδων και η ανοδική τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών.


 S&P 500
Ο s&p500 συνέχισε για ακόμη μια εβδομάδα την πτωτική του κίνηση. Η στήριξη στις 1294 μονάδες δεν έφερε αποτέλεσμα. Αντιθέτως μέσα στην εβδομάδα ισχυροποιήθηκε περισσότερο με δύο αποτυχημένες προσπάθειες διάσπασης. Ο δείκτης βρίσκεται κοντά στον εκμο200 ημερών στις 1262 μονάδες. Από εκεί μπορεί να βγει κάποια ανοδική αντίδραση. Η επόμενη στήριξη βρίσκεται στο χαμηλό του Μαρτίου στις 1249 μονάδες.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
Η μέση του μεγάλου μαύρου κεριού ήταν το σημείο αντιστροφής για το ευρώ. Το ανοδικό κανάλι είναι σε ισχύ και περιμένουμε την δοκιμασία της κάτω πλευράς και του εκμο50 ημερών στο 1,4350.  

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!