Monday, May 17, 2010

Χορηγοί ή λαϊκά νταβατζήδες

18/5/2010

Η Millennium Bank, έχει χορηγήσει στη ΝΕΛ περίπου 136.000.000 € ΜΟΝΟ, μέχρι τέλους του του 2009… πάνω από το 1/3 των ιδίων κεφαλαίων της… τράπεζας όταν η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ επιτρέπει μέχρι 5% max. ..και πάει λέγοντας …αυτή χρηματοδότησε και τον κ. Βεντούρη άλλα 15.000.000 € για να φύγει από μέσα… μέσω ενός νέου αταξίδευτου εφοπλιστή.

Το όνομα του νέου πλοίου προς τιμήν του κ. Παπακωνσταντίνου θα ονομάζεται ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ… μπορεί να μην βρει παγόβουνο, αλλά …

*με τέτοιο υπουργείο οικονομικών 5,5 εκ, χρωστούσε ο Βοσκόπουλος και έκανε τη σύζυγό του υπουργό ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ εν’ όψει ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

*με τέτοιο ελεγκτικό μηχανισμό της Τράπεζας Ελλάδος που θεωρούσε πολύ φυσικό τα 5.5 εκ.€ της μίζας της Ακρόπολης για τα δομημένα ομόλογα να δοθούν μετρητά χωρίς καμία ενημέρωση της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

*και τον πρώην καπετάνιο εκτός

Α. Το καράβι θ’ αράξει στα βράχια αλλά εγώ είμαι κατάστρωμα.

Β. Η γυναίκα μου κάνει διακοπές στο divani caravel εν’ όψει του πρώτου πράσινου πτωχευτικού συνεδρίου και όλο και κάτι προεδρικό μπορεί ν’ αρπάξει.

Γ. Ο πτωχευμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Δ. Με την πράσινη ενέργεια τα μπάνια του λαού ξεκίνησαν απ’ τις απόκριες, τώρα που ζέστανε ποιος μας πιάνει.

Ε. Είμαι αλλεργικός στα κέρδη και μαζέτας.

Αν δεν σας ικανοποιεί κάποια απάντηση απ’ τις Α,Β,Γ,Δ, Ε, συγχαρητήρια ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ:

Υ.Γ.

Χορηγοί ή λαϊκά νταβατζήδες

1. Χορηγός Υπουργείο «Πολιτισμού»

Με το πήδημα μπορεί ν’ ανέβεις ψηλά αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθείς.

2. Χορηγός Υπουργείο « …έκθεση 2010»

Υπουργός Διαμαντοπούλου

Μοίρασε στα παιδιά τις ευχές της σε 110000 κόλλες Α4 για την διαβαστερή Πράσινη γενιά 2010 … έπειτα μάζεψαν τις κόλες με αποτέλεσμα υστερικές κρίσεις σε δασκάλους και μαθητές για τη νέα Πράσινη βίβλο!!!

Κόστος χρηματικό

Υλικά: με 10 λεπτά τη σελίδα 11.000 € σε χαρτί ΜΟΝΟ

Προσωπικό: επιτέλους κινήθηκαν κάποιοι καθηγητές, δεν σκούριασαν όλοι, αλλά με ελάχιστο κόστος 20€ την ώρα και 2 λεπτά για κάθε μαθητή μας κάνει 73.333 € ΜΟΝΟ

Σύνολο: ΜΟΝΟ 84.333 €

Κόστος ψυχικό Ανυπολόγιστο, θα ανατεθεί σε εξεταστική μετά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

3. Χορηγός Υπουργείο «Οικονομικών»

Ευτυχώς την κατάσταση σώζει το υπουργείο οικονομικών που για ν’ αντιμετωπίσει το κύμα ευχών των υπουργών προς όλους τους Έλληνες πολίτες, κάτι που δεν είχε προβλέψει ούτε το ΔΝΤ, αποφάσισε να ζητήσει μείωση τιμών στα ενοίκια του δημοσίου 20% ΤΩΡΑ λόγω της απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών κατά το άρθρο 388 του Αστικού Κώδικα». (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)

Focus Local i-n new opportunities!!!

18/5/2010 Στρατηγική για την Τρίτη 18/5/2010

Το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει την αξιόπιστη καθοδική του πορεία και είναι υπερπουλημένο στα χαμηλά έτους. Αυτό αποτελεί ιδανική ευκαιρία αγορών για bottom fishing. Eμείς προσπαθούμε να κερδίσουμε απ’ τις ανοδικές αντιδράσεις του σε επιμέρους τίτλους που ξεπουλιούνται σε χαμηλές τιμές.

Η σημερινή διακύμανση είναι ένα doji star με ενδείξεις ανοδικής αναστροφής. Αργά ή γρήγορα θα έρθει μια αξιόπιστη ανοδική αντίδραση με κέρδη μεγαλύτερα του 20%. Στα επίπεδα αυτά μπορούμε να ρισκάρουμε λίγη καλή διάθεση για τίτλους που θα ανέβουν πάνω από 3,5% την πρώτη ημέρα της ανοδικής αντίδρασης και να ενισχύσουμε τις θέσεις αυτές αν διακρατούν τα κέρδη στο κλείσιμο. Προϋπόθεση να αξίζουν τον κόπο το χρήμα και την προσπάθεια οι επιλογές μας. (ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΙΓ, κλπ)

H επιθετική κερδοσκοπική τακτική υψηλού ρίσκου μπορεί να προσεγγίσει μετοχές που έχουν υποστεί διανομές (υψηλές πωλήσεις με μεγάλη πτώση) ευελπιστώντας σε μια ανοδική αντίδραση. Τέτοιες είναι η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΤΕΝΕΡΓ ΟΤΕ ΜΙΓ.

Η αγορά εξακολουθεί να μην προσφέρεται για τοποθετήσεις ακόμη, αλλά αυτό θα αλλάξει σε περίπτωση που διασπάσει ανοδικά την προηγούμενη βάση των 1740 μονάδων. Οι αγορές θα αυξηθούν αν ο ΓΔ διασπάσει μακροχρόνιες αξιόπιστες αντιστάσεις του ΑΚΜΟ200 ή του ΕΚΜΟ(20-55).

Η μη ποιοτική αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας μας οδήγησε σε νέα χαμηλά. Λέγαμε… «…Αυτό δημιουργεί υποψίες για ανυπαρξία άμυνας στις επιθετικές πωλήσεις… ο ρυθμός υποχώρησης του ΓΔ δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο και είναι φυσικό να ακολουθήσει μια νέα βουτιά σε νέα χαμηλά»

Οι αποκλίσεις σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς δείκτες θα συνεχισθούν και θα δημιουργούν συνεχώς νέα υψηλά έτους, καταγράφοντας το πέρασμα της ουσιαστικής πτώχευσης στην ελληνική οικονομία. Παραμένει η μεγάλη καθοδική εικόνα του ΓΔ όπου η πτώση θα επιταχύνει το καθοδικό ρεύμα προς τα επίπεδα των 1457 μονάδων!!! και βλέπουμε. Εντός αυτού του περιθωρίου θα συνεχίσουμε να αναζητάμε ευκαιρίες για γρήγορο trading

ΤΑΚΤΙΚΗ:

1. Οι αγορές με κροκοδείλια κλάματα, προετοιμάζουν μια καλή ανοδική αντίδραση. (Είναι δυνατό να πέφτουν οι πρώτες ύλες που θα μειώσουν τιμές και θα ωθήσουν την παγκόσμια οικονομία και να κλαίνε απαρηγόρητα ? και όμως είναι!)

2. Εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο για ισχυρή ανοδική αντίδραση μέχρι τις 2000 μονάδες αλλά θα κριθεί από πολλά ενδιάμεσα επίπεδα ρευστοποιήσεων.

3. Ο ΓΔ συνεχίζει να διολισθαίνει σε υπερπωλημένα επίπεδα τιμών.

4. Τα αξιόπιστα σήματα αγοράς - long θέσεων – παραμένουν υψηλά στις 2120 και 2220 μονάδες για αγορές σε ΑΝΟΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ...

5. Όταν θα γίνει αυτό –η διασπάση των 2120 μον.- τότε το αγοραστικό σήμα θα είναι ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ με 72% πιθανοτήτες !!!


Mε στόχο για το € το 1.2060 με 1.2190

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!