Monday, February 20, 2012

«χάνεται η χώρα μου» είπε & γέλαγε/«Ξέμαθα στον πόνο» είπε & γέλαγε/«Τώρα, πώς θα κλάψω;» είπε & γέλαγε.«Εκδοχές του τέλους Α.Χ.


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  •  Η περιοχή αντίστασης των 830 μονάδων κράτησε για ακόμη μια εβδομάδα. Η πιθανότητα της διπλής κορυφής έχει αποκλειστεί καθώς η βαθειά διόρθωση που παρακολουθήσαμε μεσοβδόμαδα, είχε απότομο ανοδικό γύρισμα την Πέμπτη και επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή με ένα ανοδικό χάσμα και ένα δυνατό λευκό κερί. Όλα δείχνουν πως η περιοχή των 830 μονάδων δεν θα αντισταθεί περισσότερο στις ορέξεις των αγοραστών. Εφόσον η διάσπαση πραγματοποιηθεί, η επόμενη περιοχή αντίστασης είναι στις 870 μονάδες και βασικότερη η περιοχή του εκμο200 ημερών στις 920 μονάδες. Ο σχηματισμός ΩΚΩ που περιμέναμε δεν φαίνεται να προχωράει , όμως αυτό έχει μικρή διαφορά καθώς η κούπα με χερούλι που δείχνει να υπερισχύει έχει τον ίδιο βασικό στόχο στην περιοχή των 1030 μονάδων.



 S&P 500
  •  Ο δείκτης του Αμερικανικού χρηματιστηρίου s&p500 έδειξε για ακόμη μια εβδομάδα την δυναμική του. Ο εκμο9 ημερών κράτησε τις πιέσεις και έδωσε την μη αναμενόμενη άμεση διάσπαση των 1355 μονάδων. Βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην κορυφή του Μαΐου στις 1370 μονάδες. Το ανοδικό κύμα που τρέχει από τον Δεκέμβριο έχει αποκτήσει ικανό μέγεθος ώστε να περιμένουμε μια σημαντική διόρθωση. Το υψηλό των 1370 μονάδων μπορεί να είναι η περιοχή για να δημιουργηθεί άλλο ένα τοπικό υψηλό. Από αυτό το σημείο η λίγο υψηλότερα θα μπορούσαμε να δούμε ένα γύρισμα μέχρι τις 1300 μονάδες μέγιστο. Αν ξεπεραστεί η αντίσταση των 1370 μονάδων και έχουμε ανάλωση μερικών συνεδριάσεων πάνω από τις 1370 μονάδες , τότε δεν αποκλείεται να δούμε μια άμεση και απρόσμενη κίνηση προς τις 1440 μονάδες.  



ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  •  Το ευρώ βρήκε αντίσταση στην περιοχή του 1,33 και το καθοδικό του γύρισμα έφερε σε πολύ οριακό σημείο την ανοδική του κίνηση. Οι εκμο9,20,50 ημερών διασπάστηκαν για μια και μισή συνεδρίαση , όμως το ανοδικό γύρισμα επανέφερε το ευρώ πάνω από την στήριξη. Πρέπει όμως πλέον να δούμε άμεση διάσπαση του 1,33 και προώθηση προς τονεκμ200 ημερών στο 1,35. Στην συνέχεια θα δοκιμαστεί και η καθοδική γραμμή αντίστασης του 1,36 περίπου. Καθοδική διάσπαση των εκθετικών κινητών θα είναι πολύ αρνητική λόγω και της πολύ καλής τοποθέτησης τους. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τον Οκτώβριο, όπου ανάλογη εικόνα διασπάστηκε καθοδικά και έφερε σημαντικότατη καθοδική κίνηση από το 1,4246 προς το 1,2626.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!