Monday, January 09, 2012

"Έξω από τ’ ανοιχτό παράθυρο του ονείρου/ Σιγά σιγά ξετυλίγεται/ Η εξομολόγηση/..." "Επτά νυχτερινά επτάστιχα" Οδυσσέας Ελύτης



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Για την τρέχουσα εβδομάδα βλέπουμε μια προσπάθεια του γενικού δείκτη να ξεπεράσει τους εκμ9,20 ημερών. Τους τελευταίους μήνες , ανάλογες προσπάθειες αποτύγχαναν μετά από δύο – τρείς συνεδριάσεις. Άρα βάζουμε ένα φίλτρο και περιμένουμε την ανοδική τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών. Αν αυτή επιβεβαιωθεί , τότε θα έχουμε μπει σε ένα ανοδικό κύμα μικρής ή μεγάλης διάρκειας.>> Για ακόμη μια φορά η αναμονή επιβεβαίωσης μιας ανοδικής προσπάθειας από το σύστημα εκθετικών κινητών που χρησιμοποιούμε μας προστάτεψε από την είσοδο σε λανθασμένη στιγμή. Η πρώτη εβδομάδα του 2012 δεν είχε καμία ανοδική συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να δούμε τον γενικό δείκτη να διολισθαίνει προς νέα χαμηλά. Όπως αναφέραμε και την προηγούμενη εβδομάδα ,
  • ο γενικός δείκτης δεν έχει καμία εμφανή περιοχή στήριξης στην οποία μπορεί να ελπίζει για αναστροφή πριν την περιοχή των 558-518 μονάδων όπου βρίσκονται χαρακτηριστικά σημεία πολύ παλαιότερων ετών. Στους ταλαντωτές , ο macd συνεχίζει την ανοδική του πορεία κινούμενος κάτω από το μηδέν, ο στοχαστικός είναι στην υπέρ πουλημένη ζώνη , ενώ ο rsi κινείται καθοδικά επιβεβαιώνοντας την καθοδική κίνηση. 
  • Η φετινή χρονιά είναι χρονιά αύξησης του επενδυτικού ρίσκου. Το 2011 κύριο μέλημα ήταν η προστασία του κεφαλαίου. Στο 2012 θα αναληφθούν περισσότερα ρίσκα , με πρώτη πάντα σκέψη την αποφυγή εγκλωβισμού.


S&P 500
  • Συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση για τον δείκτη s&p500. Μετά την διάσπαση της πλάγιο καθοδικής γραμμής αντίστασης και την διατήρηση – επιβεβαίωση της διάσπασης , είχαμε την προσέγγιση των 1280 μονάδων με την στήριξη του εκμο9 ημερών. Ο δείκτης βρίσκεται σε περιοχή σημαντικής αντίστασης. Η γραμμή λαιμού από τον σχηματισμό ΩΚΩ έχει ήδη μια φορά ανακόψει τις ανοδικές διαθέσεις του δείκτη. Από τις 1280 μέχρι τις 1295 μονάδες έχουμε συνεχείς αντιστάσεις, που εφόσον τις διασπάσει ο δείκτης θα δούμε κίνηση προς την περιοχή των υψηλών του 2011. Η σημαντική περιοχή στήριξης του δείκτη είναι στις 1220-1240 μονάδες, ενώ υπάρχουν βραχυχρόνιες στηρίξεις και σε ανώτερα επίπεδα τιμών. Οι εκμο9,20,50 ημερών , έχουν λάβει ανοδική κλίση που υποστηρίζει τα ανοδικά σενάρια.


 ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  •  Παρουσιάζουμε το εβδομαδιαίο διάγραμμα του ευρώ, όπου είναι ολοκάθαρη η διάσπαση της στήριξης του 1,29 , με την ισοτιμία να οδεύει πλέον προς την επόμενη περιοχή στήριξης στο 1,26. Η πορεία του ευρώ εντός του καθοδικού καναλιού συνεχίζεται και οι εκμο9,20 εβδομάδων έχουν σημαντική καθοδική κλίση που δείχνει την ένταση της καθοδικής πορείας. Μόνο αν βρεθεί πάνω από το 1,3150 θα κοπάσουν οι αρνητικές προσδοκίες. Σημαντικό είναι το στατιστικό πως αυτή την εβδομάδα οι θέσεις short στο ευρώ έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Μπορεί αυτό να προμηνύει κάποιο ανοδικό γύρισμα, καθώς όταν όλοι βλέπουν προς μα κατεύθυνση, η αγορά δοκιμάζει κάτι διαφορετικό.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!