Monday, December 26, 2011

"...άσε τους δημαγωγούς και τους σωτήρες του κόσμου/ να μωρολογούν την κενότητά τους/... η διπλή εξαπάτηση παραπάει" Robinson Jeffers


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε την εβδομάδα με μικρά κέρδη , αφού προηγουμένως έκανε νεώτερο χαμηλό έτους. Η προσωπική εκτίμηση βλέπει θετική κίνηση για την τρέχουσα εβδομάδα. Η πρώτη αντίσταση που θα βρει ο δείκτης θα είναι στον εκμο9 ημερών στις 672 μονάδες. Αν καταφέρει να την ξεπεράσει θα έχει ανοιχτό δρόμο προς τις 700 μονάδες. Ο χαμηλός τζίρος θα μπορούσε να δώσει κίνηση προς κάθε κατεύθυνση. Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας καταστροφικής χρηματιστηριακής χρονιάς. Η πλειοψηφία των επενδυτών έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων τους , αλλά το κυριότερο , έχουν χάσει τελείως το ενδιαφέρον τους για την αγορά. Μόνο η ενασχόληση με άλλες αγορές θα μπορούσε να κρατήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η νέα χρονιά θα έχει μεγαλύτερη κινητικότητα και για την δική μας αγορά. Η προστασία κεφαλαίου που ήταν η βασική θέση θα δώσει την θέση της στην προσπάθεια κεφαλαιακών κερδών με την ανάληψη ανάλογου ρίσκου. Έχουμε αναφέρει πως το πρώτο σήμα εισόδου θα είναι η ανοδική τομή του εκμο20 ημερών από τον εκμο9 ημερών.


S&P 500
  • Η Αμερικανική αγορά επιβεβαίωσε το έθιμο να έχει ανοδική εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. Χρειάστηκε να δοκιμάσει και το τελευταίο επίπεδο στήριξης Fibonacci σχεδόν στις 1200 μονάδες και από εκεί να δώσει με μια ισχυρότατη ανοδική κίνηση σημαντικά κέρδη. Βρίσκεται πολύ κοντά στα υψηλά Δεκεμβρίου και αναμένουμε να τα ξεπεράσει και να δοκιμάσει την αντίσταση των 1280 μονάδων όπου θα βρίσκεται η γραμμή λαιμού του σχηματισμού ΩΚΩ που διασπάστηκε καθοδικά τον Αύγουστο. Αναμένω ανοδική διάσπαση της αντίστασης και δοκιμασία – κορύφωση στην περιοχή των 1300 μονάδων.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Η καθοδική πορεία του ευρώ συνεχίζεται. Η ανοδική αντίδραση που παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εκμο9 ημερών. Όπως και στις αρχές Δεκεμβρίου ο εκμο9 ημερών ακυρώνει κάθε ανοδική προσπάθεια. Η συσχέτιση ευρώ – αγορών, θα μπορούσε να φέρει το ευρώ προς το 1,32 καθώς περιμένουμε ανοδική εβδομάδα για τις αγορές. Αν το ευρώ αποτύχει να ξεπεράσει το 1,315 θα έχουμε συνέχιση της καθοδικής πορείας με πρώτο στόχο στο 1,29. Η μέχρι σήμερα απόλυτη συσχέτιση αγορών και ευρώ , ίσως να μετατραπεί. Η καλύτερη εικόνα που δείχνει η Αμερικανική οικονομία ίσως φέρει άνοδο εκεί με τις πιέσεις στο ευρώ να συνεχίζονται. Θα παρακολουθήσουμε τις βασικές κινήσεις και αν υπάρξουν μεταβολές θα τις αναφέρουμε.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!