Monday, November 07, 2011

"...όλοι οι υπήκοοί σου/ ...γραπώνονται με θράσος/ πάνω στο άτεγκτο σώμα σου/..." “Γηγενείς” Λένια Ζαφειροπούλου



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
Ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι ρευστοποιήσεις στην άνω πλευρά του πλαγιοανοδικού καναλιού έφεραν άτακτη υποχώρηση και οδήγησαν σε καθοδική έξοδο από το κανάλι δίνοντας την εντύπωση πως οδεύουμε σε δοκιμασία τουλάχιστον των προηγούμενων χαμηλών. Οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν πάρα πολύ την τεχνική εικόνα. Τα επίπεδα προσοχής για την τρέχουσα εβδομάδα είναι η περιοχή των 723 και 700 μονάδων ως επίπεδα στήριξης, ενώ τα σημαντικά σημεία αντίστασης θα είναι στις 770 και 785 μονάδες. Η διάσπαση μιας από τις δύο περιοχές ενδιαφέροντος θα μας δώσει και την βραχυχρόνια πορεία. Σε κάθε περίπτωση ένα νεότερο χαμηλό θα πρέπει λογικά να είναι το τελευταίο πριν από μι μεσοχρόνια ανοδική προσπάθεια. Αυτό το νέο χαμηλό μπορεί να μην πραγματοποιηθεί, και η αναμενόμενη ανοδική προσπάθεια να ενεργοποιηθεί με ανοδική διάσπαση των 870 μονάδων. Ο στοχαστικός είναι σε υπέρ πουλημένα επίπεδα και αναμένεται μια ανοδική προσπάθεια. Ο macd συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Δίνουμε προτεραιότητα στα σήματα του στοχαστικού.



S&P 500
Τελικά η σημαντική περιοχή αντίστασης των 1275 μονάδων λειτούργησε καθώς η ανοδική της διάσπαση δεν κράτησε πάνω από δύο συνεδριάσεις. Το καθοδικό γύρισμα αν και απότομο δεν χάλασε την ανοδική εικόνα του δείκτη και δείχνει πως θα ξαναδοκιμάσει την περιοχή αντίστασης. Η περιοχή των 1220 μονάδων πρόσφερε στήριξη, μαζί με τους εκμο20,50 ημερών. Η ανοδική κλίση των εκθετικών κινητών στηρίζει το ανοδικό σενάριο. Πιστεύουμε όμως πως η περιοχή αντίστασης είναι πολύ σημαντική και δεν θα διασπαστεί ανοδικά το επόμενο διάστημα. Τα οικονομικά δεδομένα δεν δείχνουν να μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανάκαμψη του δείκτη. Φυσικά εδώ είμαστε να αλλάξουμε τακτική εφόσον δούμε κάτι τέτοιο.



ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
Το ευρώ μετά την ισχυρή ανοδική διαφυγή από την αντίσταση του 1,3950 και την άμεση προσέγγιση της αντίστασης του 1,4250 υποχώρησε άτακτα. Η πολύ μεγάλη διακύμανση της εβδομάδας μάλλον θα συνεχιστεί και κατά την τρέχουσα. Η περιοχή στήριξης που έχει σημασία βρίσκεται στο 1,3650 καθώς διάσπαση της θα φέρει το ευρώ μέσω ενός σχηματισμού ΩΚΩ στο προηγούμενο χαμηλό του 1,31. Αντιθέτως αν ξεπεραστεί πάλι το 1,40 , μπορεί να δοκιμάσει ξανά το 1,4250 και 1,43.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!