Sunday, October 02, 2011

"...ανάμεσα στο να είσαι ζωντανός/ ή νεκρός/ τα ζεις αδιαίρετα και τα δύο.." ¨Vagabondia in Excelsis¨Γιάννης Λειβαδάς



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
Περιμέναμε μια ανοδική αντίδραση για τον γενικό δείκτη, λόγω της έντονη υπέρ πώλησης που είχε δεχτεί η αγορά. Η αντίδραση πραγματοποιήθηκε περισσότερο σε χρόνο πάρα σε μονάδες. Έτσι παρακολουθήσαμε μια πλάγια κίνηση πάντα κάτω από τον εκμο9 ημερών. Για την τρέχουσα εβδομάδα τα σημεία αντίστασης που θα πρέπει να διασπάσει ο γενικός δείκτης για να δούμε ανοδική προσπάθεια είναι στις 810 (εκμο9ημερών) , 815 και 826 μονάδες(καθοδικό χάσμα). Στις 840 θα βρίσκεται ο εκμο20 ημερών, που το τελευταίο διάστημα είναι ο τελευταίος στόχος κάθε ανοδικής αντίδρασης. Το σήμα εισόδου του macd συνεχίζει να ισχύει, παρά την καθοδική πορεία του δείκτη. Ο στοχαστικός κινείται σε ανοδική τροχιά αλλά πολύ κοντά σε σημεία που έδιναν καθοδικό γύρισμα στον δείκτη. Αν ο στοχαστικός καθοδηγήσει τον δείκτη για ακόμη μια φορά τότε θα δούμε την καθοδική διάσπαση του εβδομαδιαίου χαμηλού στις 777 μονάδες και θα έχουμε πρώτο στόχο τις 755 μονάδες.



S&P 500
  • Στον Αμερικανικό δείκτη όπως αναμέναμε παρακολουθήσαμε μια ανοδική αντίδραση, αφού είχαμε φτάσει στην περιοχή στήριξης των 1120 μονάδων. Η ανοδική αντίδραση περιμέναμε να ολοκληρωθεί στα όρια του καναλιού που είχε διασπαστεί πτωτικά. Δεν πέσαμε πολύ έξω σε τιμές κλεισίματος. Το καθοδικό γύρισμα έφερε τον δείκτη έτοιμο να ξανά δοκιμάσει την περιοχή στήριξης των 1120 μονάδων. Ο νέος μήνας μπορεί να μας φέρει σημαντική πτωτική κίνηση για τον δείκτη. Για την τρέχουσα εβδομάδα μπορεί να δούμε άλλη μια προσπάθεια στήριξης στην περιοχή των 1120 μονάδων όμως οι πιθανότητες μια ισχυρής καθοδικής κίνησης είναι αυξημένες. Ο πρώτος στόχος μιας καθοδικής κίνησης θα είναι στις 1000 μονάδες. Λόγω της κακής εικόνας του μηνιαίου διαγράμματος με το σήμα εξόδου του macd μπορούμε να αναμένουμε σημαντικότατη πτώση ανάλογη του 1999-2000 και του 2007. Τα σημεία θα τα βλέπουμε εβδομαδιαία.


ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Το ευρώ έκανε μια προσπάθεια να διασπάσει την καθοδική γραμμή τάσης και τον εκμο9 ημερών χωρίς όμως επιτυχία. Η περιοχή του 1,34 κρατάει ως στήριξη (50% διόρθωση), όμως οι ενδείξεις είναι για κίνηση προς το επόμενο επίπεδο διόρθωσης στο 1,3050. Ο macd είναι σε πολύ οριακό σημείο για να δώσει σήμα εισόδου στο ευρώ. Όμως η πτώση της Παρασκευής το ανέβαλε. Ο στοχαστικός και ο rsi έχουν καθοδική πορεία και δείχνουν αδυναμία.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!