Sunday, October 16, 2011

"...Σκέφτομαι, άρα υπάρχω, είπε ο άντρας./Χτυπώ, άρα υπάρχουμε κι οι δυό... είπε η μητέρα του άντρα" "Οι φιλόσοφοι" Russel Edson


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Για πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες , είδαμε τον γενικό δείκτη να ολοκληρώνει τρείς ανοδικές συνεδριάσεις με αξιοσημείωτα κέρδη. Στο χαμηλό των 701 μονάδων έχουμε ένα τοπικό χαμηλό, που αλλάζει την βραχυχρόνια πορεία του δείκτη.  Η ανοδική διάσπαση του καθοδικού καναλιού και του εκμο9 ημερών στην περιοχή των 750 μονάδων , έδωσε την ώθηση για την κίνηση προς το επόμενο σημαντικό επίπεδο αντίστασης που θα δοκιμαστεί κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εκμο20 ημερών στις 787 μονάδες και με μια καθοδική γραμμή που έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και ως στήριξη και ως αντίσταση. Κινείται σε ένα μικρό ανοδικό κανάλι με την άνω πλευρά του στις 800 μονάδες. Αν ο δείκτης καταφέρει να ξεπεράσει αυτές τις αντιστάσεις θα μπορέσει να πλησιάσει την επόμενη σημαντική ζώνη των 835-870 μονάδων. Καθοδική διάσπαση των 755 μονάδων (στήριξη κάτω πλευράς καναλιού) , οδηγεί ξανά προς τις 723 μονάδες. Ο macd έχει επανέλθει ανοδικός διασπώντας τον κινητό του, ενώ ο στοχαστικός βρίσκεται σε υπέρ αγορασμένη περιοχή χωρίς ακόμη σήμα καθόδου. Ο rsi  εξακολουθεί να δείχνει ασθενική την μέχρι τώρα δυναμική της ανοδικής προσπάθειας , βρισκόμενος κάτω από το 50.
  
S&P 500
  • Ο Αμερικανικός δείκτης δεν κοιτάει καθόλου πίσω του. Με μια δυνατή συνεδρίαση την προηγούμενη Δευτέρα απέρριψε το έντονο καθοδικό κανάλι που παρακολουθούσαμε, φτάνοντας άμεσα στην πάνω πλευρά του επόμενου καναλιού που είχαμε σχηματίσει. Η συνέχεια της εβδομάδας έφερε ανοδική διάσπαση και αυτού του καναλιού , και ο δείκτης πλέον κινείται προς τον εκμο200 ημερών στις 1235 μονάδες. Η βασική αντίσταση για τον δείκτη, και φυσικά > μετά την καθοδική διάσπαση του σχηματισμού αρχές Αυγούστου, είναι η περιοχή των 1270 μονάδων. Εκεί ο δείκτης δοκιμάζει την αντίσταση της γραμμής λαιμού. Η τόσο έντονη ανοδική κίνηση χωρίς ουσιαστικά γυρίσματα , δείχνουν περισσότερο short covering λόγω και των μεγάλων ποσοστών καθοδικών θέσεων που είχαν ανοιχτεί το τελευταίο διάστημα. Τα σήματα από τον macd και τον rsi είναι θετικά και δεν δείχνουν άμεση αλλαγή κατεύθυνσης , ενώ ο στοχαστικός είναι σε υπέρ αγορασμένη περιοχή και προειδοποιεί τουλάχιστον για μια μικροδιόρθωση.

ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Το ευρώ μαζί με το σύνολο των αγορών είχε μια ισχυρότατη κίνηση την προηγούμενη Δευτέρα , που διέσπασε όλες τις βραχυχρόνιες αντιστάσεις. Έτσι είχαμε τους εκμο9,20 ημερών να γυρίζουν σε θετική κλίση , και με την διάσπαση της καθοδικής σφήνας, να ορίζεται ως στόχος του ευρώ η αρχή του σχηματισμού στο 1,3935. Το ευρώ κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας πιθανότατα θα δοκιμάσει αυτό το επίπεδο τιμών και θα επιβεβαιώσει τον στόχο. Ένα καθοδικό γύρισμα στην συνέχεια θα μπορούσε να δοκιμάσει την ισχύ των εκμο9,20 ημερών κοντά στο 1,37. Το ευρώ δείχνει αλλαγή της βραχυχρόνιας εικόνας του σε ανοδική μετά την τομή του εκμο2ημερών από τον εκμο9 ημερών.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!