Sunday, October 30, 2011

"Στην ουρά για τον Άδη,/ο Νίκυς.../κοίταζε/τους διακόπτες/εξαερισμού του/πούλμαν/εμφατικά." "Ντρρρρρρρρέπομαι" Μαρία Κοπανίτσα



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη την προηγούμενη εβδομάδα. Το ξεκίνημα έφερε τον δείκτη στην στήριξη της ανοδικής γραμμής τάσης όπου οι αγοραστές ανέλαβαν δράση και οδήγησαν τον γενικό δείκτη μέχρι την Παρασκευή στην άνω πλευρά του ανοδικού καναλιού. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι πολύ σημαντική για την μεσοχρόνια πορεία του γενικού δείκτη. Η περιοχή μεταξύ 850-870 είναι σημαντική αντίσταση και εφόσον διασπαστεί θα βρισκόμαστε σε μεσοχρόνιο ανοδικό κύμα που θα διακόπτει την συνεχόμενη πτώση του γενικού δείκτη από τα υψηλά του Μαρτίου. Αν αντιθέτως επανέλθουν οι πωλητές ισχυρότεροι και δεν διασπαστεί το μικρό ανοδικό κανάλι και η περιοχή αντίστασης , τότε δεν θα έχει ακόμη ολοκληρωθεί το καθοδικό κύμα και θα δούμε νεώτερο χαμηλό ή δοκιμασία του προηγούμενου χαμηλού. Πάντως το ανοδικό σενάριο δείχνει ισχυρό καθώς το υποστηρίζουν και οι ταλαντωτές, καθώς macd , στοχαστικός και rsi δεν δείχνουν προς το παρόν κάτι ανησυχητικό.



S&P 500
  • Ο δείκτης s&p500 συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα του αδιαφορώντας για ενστάσεις μας και την πεποίθηση μας πως θα ολοκλήρωνε την ανοδική του πορεία μέχρι την περιοχή των 1275 μονάδων. Η σημαντικότατη περιοχή αντίστασης των 1275 μονάδων , έχει ξεπεραστεί προς το παρόν και είναι ιδιαίτερης σημασίας η πορεία του δείκτη αυτή την εβδομάδα καθώς εάν επιβεβαιωθεί η διάσπαση τόσο εύκολα μιας τόσο ισχυρής περιοχής αντίστασης, θα παρακολουθήσουμε άμεση κίνηση προς τα προηγούμενα υψηλά έτους του δείκτη. Οι κινητοί μέσοι όροι που παρακολουθούμε έχουν γυρίσει στο σύνολο τους ανοδικοί και ισχυροποιούν την ανοδική κίνηση. Η περιοχή των 1220-1240 μονάδων αποκτά ιδιαίτερη ισχύ και πιθανό γύρισμα του δείκτη θα βρει στήριξη σε αυτό το σημείο.



ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Όλες οι αγορές συνέχισαν με ισχυρά κέρδη , και το ίδιο βλέπουμε και στο ευρώ. Η εκτίναξη από το 1,39 στο 1,42 έγινε μονομιάς και ήταν και η βασική αιτία της ανόδου όλων των χρηματιστηρίων. Πλέον όμως θεωρούμε πως η τρέχουσα περιοχή αντίστασης μεταξύ 1,4250 και 1,44 είναι ισχυρότατη. Το ευρώ αντιδρά σε κάθε εξέλιξη στην κρίση χρέους της Ευρώπης ανάλογα με τις ειδήσεις. Οι πρώτες θετικές αντιδράσεις έχουν καταλαγιάσει και περιμένουμε μεγαλύτερο σκεπτικισμό για το ερχόμενο διάστημα. Μια διόρθωση θα βρει στήριξη στην περιοχή του 1,40-1,39.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!